Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam, chciałem Was się spytać czy to jest problem z maszyną czy tak powinno być a może jest to wina operatora (czyli moja) Jak w temacie mam Makite HR 2450T (pożyczoną od kumpla więc znając go sprzęt jest oryginalny). Chciałem wczoraj skuć wylewkę cementową grubości 4cm. I wielkie rozczarowanie! Szybciej zwykłym młotkiem 800g udawało mi się rozbić wylewkę niż maszyną. Do kucia używałem dłuta i nastawiłem pokrętło na funkcję młota (najbardziej w lewo). Czy to normalne, że młoto-wiertarka nie jest wstanie skuć wylewki 4cm??Jakbym chciał skuć Makitą zajęłoby mi to chyba cały dzień (powierzchnia 1mkw) Wcześniej używałem tego sprzętu jako wiertarki i muszę przyznać, że jako wiertarka udarowa spisywała się idealnie i zastanawiałem się nad kupnem tego typu sprzętu ale po wczorajszym zdarzeniu mam wątpliwości co do skuteczności tego typu narzędzi. Z góry dziękuję i pozdrawiam
wybij sobie z głowy kucie wylewki takim sprzętem. to tego służą młoty sds max. to tak jakbyś chciał przewieźć 30 tonowy ładunek małym fiatem
Dziękuję za odpowiedź, zawsze jakiś konkret. Czyli można by powiedzieć, że tego typu sprzęty to nic innego jak tylko mocniejsze wiertarki?? W sumie na to ile one kosztują to jest dyskusyjną sprawą ich kupowanie.
Nie strzelaj do komara z armaty. Komar = Makita HR 2450T Armata = wylewka 4cm
To skoro sprzęt tego typu jest za słaby to powiedzcie mi proszę jakiej maszyny należałoby użyć, żeby sobie z tą wylewką poradzić. Dodam tylko, że jest w mieszkaniu na pierwszym piętrze więc jakby ktoś wprowadził tam młot z klasy 5kg (lub wyżej) to by od razu sąsiad z dołu przybiegł. Oczywiście z pretensją, że mu gdzieś coś popękało i pewno tak faktycznie by było. Pomijam kwestię, że najpierw trzeba mieć taki sprzęt a do skucia powierzchni 8mkw nie wydam ponad 2tyś na maszynę.
Musi Ci skuć, kułem kiedyś, (mam ten sam model) stary beton w garażu, i poszło, fakt że przypaliłem wirnik i ręce to mnie bolały... Ale handlując takimi maszynami i mając serwis, żaden problem :)) Kuj po kawałku, powinno iść, ale z głową żebyś koledze maszyny nie musiał odkupować :). Bo to że nie do takich zadań przeznaczona to jedno, a to że powinna i tak dać radę to drugie. Choć osobiście radzę skołować coś z maxów 5kg, sąsiad z dołu i tak różnicy nie odczuje:) Pozdrawiam.
dobra myśl. chyba wszyscy się zgodzą ze mną jak napisze że to mocniejsza wiertarka. producent nazwał ten sprzęt MŁOTOWIERTARKA Z PODKUWANIEM a nie młot wyburzeniowy!!! nie kuj tym bo szkoda maszyny. jak chcesz uniknąć inwestycji w młot to skorzystaj z usług wypożyczalni. cena takiej imprezy to jakieś 90 złotych za dobe + kaucja, która jest zwracana po oddaniu maszyny. chyba że chcesz fundnąć koledze nową makite:P
zawsze podziwiałem ludzi którzy sie wybierają z motyką na słonce ale wtakim przypadku nie ma żartów. gdyby ktoś mi chciał odwalić taki numer z moimi narzedziami bym mu kupił młotek przecinak i z usmiechem na twarzy życzył powodzenia :-)
Przychylę się do sugestii wypożyczenia maszyny. Czy polecacie jakąś wypożyczalnię w Warszawie (Śródmieście). Jaki sprzęt warto wypożyczyć, żeby szybko (wypożyczenie 24h) i bez rozwalenia sufitu sąsiadowi skuć wylewkę. Odnośnie porywania się z motyką na słońce to w takim razie jest to kolejna opinia potwierdzająca zdanie, że jest to po prostu mocniejsza wiertarka. A cena jest tylko przejawem snobizmu i trzęsieniem portkami czy przypadkiem wiertareczka wytrzyma aż takie obciążenie. Pozdrawiam
nie polece Ci wypożyczalni bo jestem z dolnego śląska:) jeżeli chodzi o sprzęt to sugerowałbym nie więcej niż 15J udaru. chyba że ktoś wie lepiej to niech mnie poprawi. myśle że na takie potrzeby 10 wystarczy spokojnie. nie zgodze się z ostatnim zdaniem. ktoś wymyslił te sprzety po to żeby wypełnić lukę między wiertarką udarową a młotem. wywierć po 100 otworów fi 10 w żelbetonie zwykłą wiertarką i tą makitą. znajdziesz odpowiedź na pytanie czy to jest snobizm i dowiesz się co to znaczy komfort i efektywność pracy. myśle że taka ilość wystarczy. pozdrawiam
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.