Hitachi DH24PB3 Czy Makita HR 2470 T

G
Koszmar 2009-07-31 00:00

Hitachi DH24PB3 Czy Makita HR 2470 T

Doradzcie
Jaką wiertarke wybrac.
Hitachi jest tańsza o 30% ale ma mocniejszy udar 3,2J. nie miałem styczności jeszcze z tą marką.
Makita (2.7J )jest droższą wiertarką ale pracuje na narzedziach w firmie (szlifierka kątowa mała i duża, wiertarka, młot udarowy, pilarka kątowa) oprócz wymiany szczotek w narzedziach nie potrzebowały napraw a każdy kto nimi pracował w firmie"wyżywał" sie na nich... Jak któraś z maszyn staneła to tylko wymiana szczorek i dalej do pracy.
Czy Hitachi jest też tak wytrzymała??

G
JK 2009-07-31 00:00

Re:Hitachi DH24PB3 Czy Makita HR 2470 T

Osobiście wolałbym makitę. Hitachi jest cięższy i mniej poręczny. W dodatku ten design:/
Jeśli chcesz mogę ci polecić jeszcze AEG KH 24E, siła udaru jak w Makicie, a znacznie lżejszy i tanszy, 3 lata gwarancji! Ewentualnie Kress np: PSE 800 taki udar jak w tym Hitachi, również cięższy, ale ma 3 lata gwarancji i kształt obudowy L, co sprawia że jest lepiej wyważnony. Co więcej ten młotek jest pod szyldem Protoola, ale jeszcze droższy. Bardzo solidna rzecz;)

G
Tomasz 2009-08-03 00:00

Witam,
Co do udaru to młotki klasy do 3 kg maja takiej samej mocy.
Jeżeli miałbym kupować pomiędzy tymi dwoma młotkami to wybrałbym Makite HR2470T. Hitachi wydaje mi się bardzie awaryjne. Ja kupiłem sobie taki zestawik i jestem bardzo ale to bardzo zadowolony.
http://www.narzedzia.pl/pl/productDetails/3390_M%C5%82ot_udarowo-obrotowy_GBH_2-26_DFR_Professional.html
Sprawdzony model od ponad 4 lat.
Polecam i pozdrawiam.

G
Szymon 2009-08-27 00:00

Witam.
Robie remont mieszkania i kupiłem ok pol roku temu Makite HR2470T. Jest super!! Jezeli chodzi o wiercenie bez udaru, czy mieszania zapraw- bez najmniejszego problemu. Jezeli chodzi o wiercenie z udarem super- wchodzi jak w maslo, czy to betonowa sciana czy wylana posadzka nie ma problemu.
Jezeli chodzi o kucie takze pelen wypas!! Kulem sciane z ustakow a takze wykuwalem bruzde pod kanalizacje w posadzce i szlo super!! Powiem nawet ze przy kuci w scianie z pustakow, albo cegiel trzeba uwazac bo udar jest bardzo mocny i momentalnie rozwala wieksza czesc!! Widomo ze ma wymienne glowice, obroty lewo, prawo, wiercenie z udarem, bez, kucie, jadnym słowem bardzo profesionalny sprzet- GOROCO POLECAM!!!

G
don davido 2009-08-28 00:00

cześć!
zdecydowanie polecam makitę HR 2470T. możesz wziąć pod uwagę również niebieskiego boscha. GBH 2-26DFR taki jak tutaj to sprawdzony model http://www.e-na.pl/produkt1.php?produkt_id=100026 co do siły uderzenia to firmy stosują różne metody jej pomiaru (uchwyt narzedziowy wiertła lub jego czubek). 26-ka boscha ma 3J więc trochę więcej od makity. ale ja bym podchodził do tego tematu z rezerwą. ważniejszą sprawą jest GWARANCJA. na boscha dostajesz 3 lata, na makitę rok. pozdrawiam!

G
JK 2009-09-01 00:00

A ja zaproponuje AEG KH24E 3 lata gwarancji, 2,7J jak Makita a lżejszy bo tylko 2,4kg.

1