hitachi, czy metabo? A może makita?

G
matmax 2011-10-04 09:20

hitachi, czy metabo? A może makita?

Witam. Zamierzam kupić wkrętarkę akumulatorową.
Na pewno ma to być sprzęt z akumulatorem Li-ion.

Zastanawiam się nad HITACHI DS14DSFL (590zł) i metabo BS 14,4 Li, 14,4 V (550zł, ale jeden aku).
Kusząca jest też HITACHI DV18DCL2 (18v i udar, ale 637zł), ale nie wiem, czy udar we wkrętarce to nie przerost formy nad treścią...

Sprzęt do amatorskiego użytku, ale może być używany w ciężkich warunkach (np wiercenie betonu)

A może wystarczający będzie macallister z casto za 298zł...

G
JK. 2011-10-04 21:53

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

G
franss 2011-10-05 12:32

Re: hitachi, czy metabo? A może makita?

Polecam mam osobiście jestem zadowolony

http://www.pitosz.pl/wkretarka-akumulatorowa-14-4v-zestaw.html

G
matmax 2011-10-05 19:14

@J.K
Gdybyś miał porównać jakość tej wkrętarki do przedstawionych przeze mnie producentów, to do którego AEG byłby najbardziej podobny?
Słyszałem, że to bardzo konkretny sprzęt!

@franss:
Ona ma akumulator Li-ion?
Jak długo ją masz? Czy ta wkrętarka ma może coś wspólnego z makitą oprócz "kompatybilności" akumulatorów?

G
JK. 2011-10-06 02:41

Wiesz dla mnie narzędzia tej klasy są na tyle dobre, że co byś nie kupił powinno być super. Ja polecam AEG, Kressa, Makitę czy MIlwaukee bo je sprzedaje, więc mogę polecać coś co znam inne marki mogę tylko "przytaknąć" jeśli nie słyszałem złych opinii o konkretnym sprzęcie czy modelu.. Z miarę tanich wkrętarke z Li-Ion masz w zadzie tylko AEG, Metabo i Hitachi. Hitach ma lepsze ogniwa od Metabo i AEG, ale gorszą ładowarkę. Tutaj akurat Metabo/AEG stosuję podobne patenty przez co akumulatory są lepiej i bezpieczniej ładowane.
Różnice tkwią w szczegółach, których tutaj dużo nie ma, np: pojemności aku 1,4Ah czy 1,3Ah. KIlka Nm momentu w jedną lub drugą stronę.

G
matmax 2011-10-09 21:18

@JK.

Dzięki wielkie za rady. :)

1