Hilti ST 1800 nie wiem jak wyciagnac bit z uchytu??

G
robert0707 2010-12-07 18:46

Hilti ST 1800 nie wiem jak wyciagnac bit z uchytu??

Witam
jak w temacie kupilem w bdb stanie wkretarke ST 1800 marki Hilti, problem w tym ze z uchytu nie da sie wyjac bita ktory tam juz byl gdy kupowalem sprzet??
Widze ze gdy odsune ten zewnetrzny kolnierz to jest pod nim taki maly seger(pierscien) ktory w sumie chyba nic nie trzyma bo po zdjeciu go nic w sumie sie nie poluzowuje?? nie wiem czy jest dojscie od tylu(czy uchwyt jest przelotowy) i jak sie to ewentualnie rozbiera. probowalem wszystkiego lacznie z przyspawaniem preta do bita i tak nie wyjdzie. no chyba ze ten bit wyciaga sie razem z tym uchytem tylko ja nie wiem jak....?
z gory dzieki za rade
moj emal robert.kusiak@hotmail.com

G
naprawa21 2010-12-08 19:52

Re: Hilti ST 1800 nie wiem jak wyciagnac bit z uchytu??

pociągnij kołnierz do sirodka i bit powinien wyjść

G
www.naprawa21.pl 2010-12-08 19:59

napisz na naprawa21@wp.pl to prześle ci schemat

G
luzipower 2016-03-07 23:00

Witam. odgrzewam kotleta, ale nic nie mogę sensownego znaleźć na necie, a mój przypadek mocno pasuje do powyższego (jedynie sprzęt inny - panasonic EY7410 3,7V)

na szybko musiałem coś wykręcić i włożyłem za mały bit - jak włożyłem to się kapnąłem, że będzie problem,a by wyjąć :-( mocowanie jest takie, że pociągasz "futerko" do góry i mocujesz bita, jak chcesz usunąć robisz to samo tylko pociągasz go do góry - problem, bo bit jest tak krótki, że cały się schował w mocowaniu - próbowałem szczypcami, klejami, próbowałem również jak kolega powyżej przyspawać elektrodę i pociągnąć- wszystko na nic ;-/

czy ktoś ma jakiś jeszcze sposób ? patent ? może jakiś trik ? boję się rozkręcić, bo tam jest to śmieszne sprzęgiełko i mam obawy, że już nie złoże jak trzeba...

1