Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
CAS 12P. Bateria 12 do tego to straszny chłam. Pierwsza działała jakieś 3 mieś. Druga po reklamacji jakieś pół roku (używana sporadycznie). teraz leży...
Witam. Nawet najtańsza markowa pilarka będzie dobra. Ważne, żeby był dostęp do serwisu i części zamiennych. Kurs obsługi pilarki też jest potrzebny,...
Hilteam - ale ogólnie sypią się ? narazie w firmie robi 2,5 miesiąca dostaje wkość służy do cięcia gazobetonu inaczej pustaków długim brzeszczotem z węglików spiekanych tnie slicznie urzywałem aligatora dewalt dw 394 ale teraz tylko idzie na proton , protherm bo przy gazobetonie zapychają się brzeszczoty które trą o siebie wpadający pył z gazobetonu pomiędzy nie powoduje że piła nie tnie tak jak trzeba a pojedynczym brzeszczotem założonym na piłe szablastą w tym przypadku na wsr 900 pe idzie pięknie można placuszki ciąć:) ogólnie jak to ja lubie zajżeć do maszyny i zobaczyć na stan szczotek i jak jest zrobiona przekładnia - konstrukcyjnie w środku jest ładnie zrobiona ten model też ma regulację obrotów no zobaczymy jak pochodzi z rok to dam opinie
Witam .Jestem zazinteresowany kupnem odkurzacza przemysłowego vc-40-u odkurzacz bedzie używany na budowie.Chciałbym zapytac o opinie na temat tego odkurzacza .Cenę jaka proponuja za ten model to 4800 zł wydaje mi sie ze w tej cenie mozna kupic równiez dobry sprzęt innych marek flex s47 czy protola o połowę tanszy.Prosze o pomoc w wyborze.Ps dodam ze filtr z systemem auto czyszczacym
Flexa sobie daruj, podobnie jak dewalta, to produkty Karchera, z całym szacunkiem jak dla tej firmy, ale na budowę ich odkurzacze się nie nadają. Postaw coś z pod szyldu Nilfisk, Nilfisk-Alto lub Electrostar, lub Festool. Dwie pierwsze marki mogą ci się wydawać nieznane, Nilfisk alto produkuje odkurzacze właśnie dla Hilti, Milwaukee, AEG, Protoola(stare) oraz Makity, Electrostar jest właścielem marki Starmix, a te odkurzacze są już dość znane, poza tym Starmixa masz w wersji Boscha, Metabo czy Kress Z konkretów mogę polecić MIlwaukee AS 300EMAC - Klasa pyłów M, automatyczny system czyszczenia filtra, 3 lata gwarancji, cena ok 3200-3500zł Festool model CTM 26AC - podobnie jak milwaukee, automatyka, klasa pyłów M. Cena ok 3500zł. No i to w zasadzie na tyle;) oczywiście jest jeszcze Hilti, ale sporo droższy.
Blagam tylko nie VC40 U odkurzacz slaby,filtry do wymiany co chwile,powazna wada fabryczna w postaci zlych czujników odlaczajacych zasilanie przy pelnym zbiorniku wody!(wylacza sie przedwczwsnie) Polecam starszy model VCU 40 lub jego odpowiednik w Makicie 447L (cena o polowe nizsza :) ) Jak masz pytania to dzwoń 605 594 288
Witam.Chciałbym dodać że odkurzacz przemysłowy bedzie używany do bruzdownicy i żyrafy .Proszę o pomoc w wyborze.
Posiadam szlifierke katowa bosh pracuje jako instalator co wod kan. szlifierka ma juz okolo 8 lat i chodzi jak nowa , pomimo ze nikt nie zwraca uwagi na to czy chodzila 5minut czy 5 godzin.Nieraz tez lezala na deszczu czy w ziemi i dziala do dzis nawet szczotek nie wymienialem .zalezy jak trafisz.kupisz narzedzie ktore bedzie chodzilo 10lat i nic przy nim nie bedziesz robil a za drugim razem po miesiacu sie rozleci.mam tez makite do ktorej kupilem oryginalne szczotki ktore 1 budowy nie wytrzymaly koszt 50 dych a jakies tam podrobki chodza juz rok
Pablo@ - podałem ci pomocne rzeczy już;) czego jeszcze oczekujesz, masz festoola i milwaukee(nifisk alto) o tej samej klasie co ten hilti a tańsze sporo, masz jeszcze Starmixa
no i masz de walt , flexsa makite te wszystkie marki robi katcher ,Polecam protoola vcp 480 nie ma lepszego sprzetu,
Witam.Pozwólcie że podzielę się moimi spostrzezeniami, Pojadąc na zachód prawdziwi fachowcy w 70 procentach pracują na hilti mówię Anglicy,Niemcy,Francuzi reszta fachowców wykonuje lekkie prace(na Makicie itp.) albo poprostu kupuje w marketach podczas zakupow wspólnych z rodziną to narzędzie na które akurat są przeceny.Tak to wygląda z moich obserwacji i z tego co cudzoziemcy po kilku latach wspólnej pracy przyznaja. Wyszczególniając: -odkurzacze mają do du..y nawet makita ma lepsze-przemysłowe -wkrętarki do karton gipsu miałem SD4000A przez 5 lat spadła z 5 metrów wypadła jej bateria i obudowa lekko pękła przy otworach chłodzacych ale nic poza tym,magazynek smd który z nia był tęz idealnie pomyślany.MIAŁEM TAKŻE MAKITE DO KARTON GIPSU 18V I MAGAZYNEK DZIAŁAŁ TYLKO W POZYCJI UP RIGHT W INNEJ ZARAZ SIE WKRĘTY KLINOWAŁY.PEWNEGO PIĘKNEGO DNIA PO 3 MIESIĄCACH OD NOWOSCI WYSYPAŁY SIE ŚRUTY Z GŁOWICY I PO MAKICIE.w sd4000a po 5 latach raz działało raz nie,okazało sie ze po upadku j.w. w baterii rozłączyły sie ogniwa-naprawione za kilka groszy samemu(ogniwa tam były panasonic)baterie nimh ale niezawodne. -wiertarka sds te5 niezawodna od 7 lat,made in lichtenstein chociaż podczas czyszczenia gdzieś w srodku jakaś pierdoła była z szanghaju ale wszystko działa wszystko dopracowane idealnie....makita sds 18 volt służyła 1 miesiąc i padło sprzęgło(wykonując tę sama prace co te5) -laser hilti pd coś tam(ten do 9 metrów) bardzo dokładny i cieńki pryzmat oferowany przez producenta Leicę lecz mimo to do dupy bo słabo widoczny i pryzmat zaczyna sie przed narzędziem TUTAJ POLECAM LASER DEWALT GDYŻ PRYZMAT JEST NAWET LEKKO POZA NARZEDZIE.NATOMIAST INNE LASERY TO ZŁOM(NAJLEPSZY LASER BROTOWY TO HILTIOBSŁUGA NAWET NA PILOTA) -z makity mam tylko pozostałe jedno narzędzie jest to mała wiertarecka udarowa 600w wysokoobrotowa(mniemam że żyje gdyż mało uzywana oraz made in England) -szlifierki kątowe małe najlepsze ma metabo gdyż bosch sie jakoś grzeje a hilti ma identyczne jak bosch -duże katówki z tego co obserwuję bosch i hilti mają jakby lustrzanie podobne.Kupując boscha chciałem to sprawdzić.kupiłem zielonego pws1900 i chodzi 5 lat(mniemam że żyje bo made in germany na tabliczce)nie ma ta szlifierka wolnego rozruchu ani nic i waży pewnie z tone ale pocięła wiele ścian betonowych i ceglanych i kurz jej nie powalił P.S.metabo 230mm nie miałem -zakretaki udarowe makicie bardzo wyszły i jak ktos tutaj pisze że robi je dla hilti to uwierze ale mimo wszystko hilti lepiej wyważone i nawet taki szczegół jak ledy jest w lepszym miejscu....ale tu makita jest ok-zaraz za hilti -mieszadła collomixy freaxy itp. imwiecej przełączników tym szybciej pracownicy popsują.Tutaj proponuję celmę prda120( ostatnio wyszedł mocniejszy jeszcze model prda160 który ma prawie 200 Nm )i jeden bieg i cięzka ale solidnie wykonana-tam nie ma sie co psuć -wyrzynarki,piły szablaste,wiertarko wkretarki,piły do drzewa 190mm(np.wsc),róznego rodzaju młoty kujące i wyburzeniowe TYLKO HILTI a reszta narzędzi w połowie do mety dopiero -do montażu bezpośredniego tylko hilti dx/gx TEZ SIE PO PARU BUDOWACH PSUJĄ ALE PO KILKU MILIONACH GWOZDZI HILTI DAJE NOWY SPRZET W PREZENCIE( NA ZACHODZIE) natomiast wynalazki typu spit czy paslode potrzebują poza gazem śmiesznych akumulatorów np i nie dotrzymaja kanca jednej większej budowy -wiertnice tylko i jedynie hilti jeśli firma chce zarabiać na siebie i nie płacić pracownikom za siedzenie -a propos nawet pistolet do silikonu firmy hilti(ręczny)przetrzymał mi już pewnie ze setke innych -reasumując w 99 procentach gdzie hilti jest obok innego narzędzia wygrywa i tylko w sporadycznych przypadkach jest gorsze od konkurencji(lasery,odkurzacze) ale nic nie jest idealne notabene renault ma ocynkowane nadwozie a mercedes lubi sobie rdzewieć.I jeśli ktoś twierdzi że makita ma lepsze narzędzia niż hilti(poza wspomnianym odkurzaczem)to zapraszam na sparring tych narzędzi bo chociaż adamek jest super bokserem klitschki nie powalił
aha z tego co wiem nie wszystkie narzędzia HILTI pochodzą z chin.Osobiście wybrałbym robione w Europie(obojetnie która część narzędzia w którym państwie).Chciałbym również zauważyć że pisałem o narzędziach z pierwszej ręki a nie kupionych na allegr.. bo takie hilti to kto wie skąd sie wzięło.Majsterkowiczom polecam reszte renomowanych marek elektronarzędzi a fachowcom hilti i celme(ze względu na patriotyzm i dostępność częsci).Pozdrawiam
Kolego Bahco To są bardzo dobre narzędzia. Kto pisze, że to chińszczyzna widać, że nie ma pojęcia. Oczywiście chodzi tu o narzędzia ręczne nie elektronarzędzia!!! Jeśli chodzi o poziomice i dłuta uważam, że biją STANLEYa na głowę http://www.bahco.com/
witam.własnie kupiłem pilarka 22 volt SCW oraz wkrętarke 22v SD5000.Obie rzeczy made in china.Ale to już nie jest to samo co produkowane w europie.Narzędzia są niedopracowane,walizki nawet zaczepów juz nie mają jak starsze hilti tylko badziewie.Dla mnie hilti już jest skonczone,bo nie widze już tej harmonii w nowym sprzęcie co 4 lata temu.Hilti porażka............
Witam, po naprawie Hilti potrzebuję kodu odblokowującego, czy ktos z Was wie, skąd taki kod mogę wziąść?
trzeba było nie kupować kradzionych narzędzi to i z odblokowaniem nie byłoby problemu
O jakim kodzie mówisz?Jesli maszyna zablokowana poprzez system TPS to nic ci nie pomoże,tylko wymiana elektroniki.Natomiast jesli zapaliła Ci sie czerwona kontrolka to moge bezproblemu pomóc. pozdrawiam, www. Hilteam.pl Tel. 605-594-288
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.