gedore czy nie?

G
pxe 2010-01-08 18:20

gedore czy nie?

witam wszystkich ostatnio zakupiłem przez allegro komplet kluczy płaskich Gedore No.12 podobno z lat osiemdziesiątych i po otrzymaniu przesyłki okazało się że jest produkcji indyjskiej i nie wiem czy mam do czynienia z oryginałem czy nie oto strona do aukcji
http://www.allegro.pl/item877898090_gedore_plaskie.html
z tym że zapłaciłem 150zł co o tym myślicie?

G
pxe 2010-01-08 18:40

Re:gedore czy nie?

aha przypomniało mi się na jednej stronie klucza jest napisane gedore No.12 a na drugiej india drop forged i jakiś numerek

G
Maariusz 2010-01-08 23:05

W pracy mam klucz Gedore 24x27 produkcji indyjskiej. Ma ponad 20 lat i niezamieniłbym go na inny. Widocznie tam mieli fabrykę tak jak teraz większość firm w Chinach

G
pxe 2010-01-09 08:48

a więc nie jestem osamotniony haha chyba je wypróbuje bo przez jakiś czas zastanawiałem się czy ich nie odesłać a poza tym znalazłem na jakimś zagranicznym forum że te klucze były produkowane w Bombaju w Indiach w 70latach tylko zastanawia mnie czy są one równie precyzyjnie wykalibrowane jak dzisiejsze bo w materiał uwierzę szczególnie że były z tamtego okresu

G
jwp 2018-12-26 12:55

Re: gedore czy nie?

witam i jak po takim czasie użytkowania gedore z indi ??

G
Gruby 2020-11-17 20:03

Ja mam też Gedore z India no. 12 i są niezastąpione.

G
gogo 2021-11-09 20:32

A co to za różnica gdzie jest produkowany.Tam gdzie fabryka powstaje jest kontrola jakości.Firma taka jak GEDORE nie morze sobie pozwolić na buble,nawet w Indiach czy chinach lub gdzie indziej.Takie jest moje zdanie.

G
Tygrys 2021-12-03 19:55

Ja mam w swoim warsztacie narzędzia w większości firm Gedore i Kuźnia. Też mam klucze Gedore - drop forged - India różne rozmiary od 8x9 do 46x50, a największy klucz Gedore który mam to rozmiar 75x80 kawał klucza. Gedore to najlepsza firma produkująca klucze z porządnej stali na lata, a w razie czego mają dożywotnią gwarancję. Jakością przewyższają takie firmy jak Knipex, Wera, Wiha, Facom, Ks Tools, Teng Tools, Stanley, King Tony i wiele innych firm bo wszystkich firm nie będę wymieniał.

1