Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
Co się dzieje z tymi cenami elektronarzędzi ? Chce kupić tanio bo poszukałem w porównywarkach dokładnie w ceneo ... zamawiam czekam a tu nic. oni chyba powariowali bo się ogłaszają i nic nie mają. na allegro to się boje bo do końca nie wiadomo od kogo kupić Panowie dostałem dotacje z urzędu pracy i szukam taniej ale u nas w Zamościu w sklepach takie straszne ceny dają w porównaniu z tymi w internecie że szok. ja się boje w internecie kupować może coś poradzicie i podpowiecie ze swojego doświadczenia. no i może parę uwag co do sprzętu ... zajmuję się wykończeniówka. A tak na marginesie na tej stronie jest sklep, czy tu warto kupić ?
FARBACOL Piłsudskiego 53 próbowałeś tu?
Mogę polecić sklep który mieści sie co prawda w Katowicach,ale obsługuje całą polskę i nie tylko. Posiada sprzedaż detal i hurt, a takze oferuje doradztwo techniczne w zakresie stosowania elektronarzędzi no i dobre ceny + kożystne rabaty.Dostawy w 24 godziny kurierem.Stronka to: www.arsenalspecjalisty.com.pl.Polecam gorrąco , jestem ich stałym klientem.
Jak jesteś z Zamościa to jedź do Lublina do OBI - u nich przy większych zakupach można wytargować nawet spory rabat. Mój kolega kupował za pieniądze takie jak ty [tyle że w innym mieście] i dostał 5% rabatu- przy cenach podobnych jak w Casto czy Leroy Merlin nie jest to mało.
Ja mam zasadę Oglądam w markecie a kupuje w internecie, a przekonałem się już na własnej skórze że sprzęt w marketach jest jakby inny ~gorszy~ od tego co kupiłem w internecie mimo tego że tak samo się nazywał. Wygląda to tak jak by te sieciowe sklepu dostawały jakieś specjalne partie w słabszym wykonaniu i bez tak zwanych ~gratisów~
ciesio przestań pitolić że jest inny. ciekawe czy zdajesz sobie sprawę ile kosztuje przestawienie lini produkcyjnej?? twoją wypowieć skwituję tak: PITU PITU
Dokładnie tak jest. Specjalnie kiedyś sprawdzałem-sieci biorą maszyny od głównych dystrybutorów np od Makita Polska z Bielska Białej,Lange Łukaszuk itd. To co trafia się w internecie to najczęściej wyprzedazowe maszynki sprowadzane z zachodu [głównie Allegro]albo urządzenia niewiadomego pochodzenia....też z zachodu :0 W internecie fatycznie bywa taniej ale to dlatego że mało kto płaci tutaj podatki a faktury często bywają zwykłą ściemą. Ja tam wolę mieć drogie narzędzie z pewnego licencjonowanego źródła niz potem w razie awarii domagać się reklamacji od ducha w internecie. Nie koniecznie trzeba kupować w sklepach sieciowych-są tez bardzo dobre sklepy specjalistyczne ! Zawsze kupuję w Casto,OBI i Leroyu i jakoś jeszcze nigdy nie miałem potem problemów z ewentualną reklamacją. Powiem więcej ściągali mi tez narzedzia na zamówienie -sprawnie i szybko.
tak sciągają na zamówienie. co do alegro: używany, kradziony, nowy. albo jest inne rozwiązanie: brak kosztów magazynowania i jakiś tam innych, powoduje że jest niska cena.
Oj Panowie współczuje wam w jakiej niewiedzy żyjecie. Że czasem jest tak jak mówicie a więc kradzione itp.,to się zgadzam,ale co do reszty. No to cóż najprościej prowadzimy sklep stacjonarny,ale również handlujemy w internecie,i również na allegro. Mamy magazyn,płacimy podatki,zusy i takich firm jak my jest dużo. Także posumowując ktoś wam duuuużooo bajek naopowiadał. Pozdrawiamy.
witam. to handlujesz na tyle długo że masz spory rabat. a makity(i nie tylko) nie sprzedaż(internet, allegro) taniej niż 10% od katalogu, bo Ci utną rabaty albo wstrzymają dostawe. i powiedz mi że tak nie jest. pozdro
Niech mi nikt nie mówi ze ktoś kto sprzedaje w internecie ma lepsze warunki zakupu niż duże sieci handlowe. Castorama kupuje Makity w Bielskim przedstawicielstwie i dostaje 5% rabatu od ceny katalogowej -do tego dochodzi 22 % VAT plus marża która w przypadku sprzętu markowego nie jest większa jak 10% a czasem jeszcze niższa. Znam przypadki sprzedawania sprzetu praktycznie po kosztach a nawet taniej bo tego wymagała sytuacja na rynku. W sytacji kiedy ceny takiej np Makity w Casto czy innej sieci są minimalne -jeszcze można znaleźć w internecie ten sam sprzęt sporo taniej -pytanie więc jest gdzie go dostaje internetowy dystrybutor bo napewno nie od głównego dostawcy w naszym kraju który oferuje najlepsze ceny na rynku. Tak wiec albo w internecie sprzedaj po kosztach ,albo nie płaci VAT-u albo narzędzia są niewiadomego pochodzenia. Nie wierzę w "garbate aniołki" bo nikt nawet w internetowym sklepie nie prowadzi działalności charytatywnej -robi to po to aby zarobić więc jeśli Casto czy Leroy sprzedaje z marżą mniejszą jak 10% a sami naprawdę tanio kupują to na czym zarabia dystrybutor intrnetowy skoro jest w stanie sprzedać maszynke o 20-30 % taniej jak w sklepie ? Ano odpowiedź brzmi -najczęsciej nie płaci podatków !!! Oczywiście nie dotyczy to tylko Makity ale wszystkich marek.
Oj kolego,wypowiadasz się, a Ty chyba nawet listy rabatowej Makity to nawet na oczy nie widziałeś. A o handlu firmowym sprzętem, to masz bardzo nikłe pojęcie. A jaki interes masz w tym żeby oczerniać legalne sklepy internetowe to Ty już wiesz najlepiej. Powiem Ci tylko tyle,Allegro to Allegro tam może być różnie,ale żeby być np. w wyszukiwarce skąpca,ceneo,należy przedstawić aktualne dokumenty rejestracyjne firmy. Także lepiej może najpierw porozmawiaj z kimś, kto się orientuje w temacie Pozdrawiam.
Gość dwa posty wyżej napisał prawdę-sam jakiś czas pracowałem w handlu narzedziami i wiem mniej wiecej ile co kosztuje w Makicie czy u innych dystrybutorów. jeśli OBI czy Casto dostaje 5% rabatu to nie wciskaj kitu ze internetowy handlarz dostanie tego upustu 15 %. No dobra -powiedzmy że jakimś sposobem dostał te 15% to i tak nie jest w stanie zjechać z ceną niżej jak powiedzmy 10 % od ceny takiej Castoramy -chyba ze prowadzenie sklepu to jego hobby i nic na geszefcie nie zarabia. Makita Polska to też nie jest firma która rozdaje towar za pół ceny na lewo i prawo wiec wybacz ale nie dam wiary w to że ktoś prowadzący sklep intrnetowy i zaopatrujący sie u nich jest w stanie sprzedawać taniej jak taka Castorama o 20% zachowując przy tym jakiś minimalny zysk i jeszcze uczciwie płacąc podatki. Jedyne wyjście to zaopatrywanie sie za granicą na wyprzedażach z likwidowanych sklepów czy hurtowni-tutaj sie zgodzę bo sam kiedyś kupowałem taki sprzęt po cenach naprawdę wręcz rewelacyjnych.
No cóż to przepłacajcie dalej w marketach. 5%,to na hurcie można zarabiać a nie na detalu. Listy rabatowej wam nie przedstawie,bo to forum publiczne. Gwarancja Makity obowiązuje tylko w Polsce. A więc wyprzedaże w innych krajach UE to następna bajka. A Casto to też nie instytucja charytatywna, jeśli piszesz że zarabia 5% to Ty ich dokumenty widziałeś-jak ktoś teczkę niósł. :)) I bez urazy, nie chcę nikogo obrażać,ale wyobrażenie o handlu macie powalające na kolana. Będzie ktoś z was kiedyś w mojej okolicy-zapraszam pokaże fvat wystawioną przez Makitę-może komuś się oczy otworzą. I przestaniecie pisać takie bzdury. Że się słabo zarabia to jedno,ale że Casto jest tania,to najlepszy dowcip jaki w tym miesiącu usłyszałem :)) Pozdrawiam.
Ja nie napisałem że Casto jest tania,ale jestem pewny ze dostają te 5% rabatu przy kupnie bo akurat dobrze znam człowieka z Makity i nie mam podstaw aby mu nie wierzyć. Nie wierzę tez że Ty dostajesz wiecej upustu jak sieć handlowa-no może w jakiejś spec promocji-okazyjnie na jakiś jeden czy dwa produkty ! Znając cenę katalogową i ich upust łatwo wyliczyć ile zarabiają i nie dotyczy to tylko Castoramy. Znam ceny katalogowe i te z ubiegłego roku i te aktualne wiec nie musisz ich przedstawiac a jeśli twierdzisz że pisze bzdury to ustosunkować sie możesz do przedstawionych wyżej wyliczeń a nie zarzucaj komus że sie nie zna! Powiem Ci ze sprzedawałem narzędzia w sporym sklepie który padł na pysk dzięki rozbudowie hipermarketów budowlanych i handlu w internecie.Właściciel sklepu mimo upustów u dostawców nie dał rady i zamknął interes-teraz sprzedaje kwiaty :)
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.