Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
Mam wiertarke akum.Mac Allister ale padły skumulatory. Nie moge dokupić bo wypuścili na rynek nowsze wersje wkrętarek i nowe ulumulatory nie pasują.Starych...
posiadam parkside 1500w z uszkodzonym uchwytem sds a reszta jest sprawna , proponuję sprzedarz swojego lub odkupienie Twojego jaka jest Twoja decyzja?Ten nick to...
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Czy ktoś z przebywających na tym forum dealerów o ile jest taki odważy się napisać GDZIE Husqvarna produkuje swoje pilarki zwłaszcza te które są na promocji Tylko proszę bez bzdurnych odpowiedzi że w Szwecji bo ni ete ceny za te pilarki. Ciekawe czy ktoś to w końcu powie.
Jeśli Husq nic nie zmieniła,to sam możesz to sprawdzić. Idź do sklepu poproś sprzedawce o pokazanie tabliczki znamionowej na interesującej Cię pile, a tam będziesz miał podane w jakim kraju,tylko czytaj dokładnie,żeby nie było jak w niektórych markach np. made in sweden,asembled in prc,bo to znaczy firma szwedzka a wyprodukowano w chinach. A wg. mojej orientacji modele 137,142 w USA, powyżej 430 szwecja i nie sugeruj się,że w szwecji są droższe, w rosji są też tańsze niż u nas :)). Pozdrawiam
Właśnie o to chodzi że w dzisiejszych czasach na tabliczkach znamionowych jest tak sprytnie napisanie że nikt nie wie o co chodzi. A promocje uważam za ogromną "ściemę" ponieważ cena jaką każą se dać jest na tyle niska że aż świeci chinolem. Czy na tyle husqvarnowcy okażą ostatni dzwonek uczciwości i napiszą jak jest naprawdę z tymi fabrykami.
w chinach jak wszystko teraz
Drodzy panowie firma HUSQVARNA posiada fabryki na całym świecie pilarki produkuje w Szwecji USA i Brazylji zależy o modeli.Jeżeli chodzi o promocje nie jest to ściema.Przy wyborze pilarki winno się kierować przeznaczeniem użytkowym danej pilarki a dopiero potem cenom.
Po tym poście jestem na 100 % przekonany że pilkarki które są na promocji w Husqvarnie są po prostu ograniczone pod względem jakościowym do minimum. Nikt mi nie wmówi że husqvarna tak kocha ludzi i robi im prezent z ceny o prawie dwie czy trzy stówki mniej. Wg.mnie to po prostu "chinol" albo jaki europejczyk w pomarańczowym wydaniu. Do czego zdolne są działy reklamy i marketingu to strach myśleć.
To żadna tajemnica. Zerknij na termometr za oknem, temperatury plusowe to i sezon grzewczy się kończy, a jak się sezon kończy to zarówno gaz, jak i olej (pomijając cholerną akcyzę), węgiel czy drewno tanieje. Mniej drewna się sprzedaje i sprzedawać się będzie przez najbliższe 6-7 miesięcy to i na pilarki popyt mniejszy, a towar sprzedać trzeba bo przecież magazynowanie też kosztuje. Zresztą zerknij w jakimś większym mieście w centrum, w każdej witrynie wyprzedaż od -30% do -70% i wszystkim się opłaca.
I tu się Kolego mylisz. Nie wiem jak Husq-niech się konkurencja wypowie :)). Ale bynajmniej Stihl robi promocje na sezon. A więc pilarki są teraz w promocji do końca marca,a od kwietnia wchodzą do promocji kosy. A na promocje pilarek należało będzie poczekać pewnie do września :)). Pozdrawiam
w każdej witrynie wyprzedaż od -30% do -70% i wszystkim się opłaca. Nie we wszystkich a przeważnie tam gdzie są ciuchy buty ect. i gdzie marże sięgają 100 % czyżbyś chciał powiedzieć że husqvarna jedzie na takich marżach.... ;-D Promocje, promocje, dajcie spokój, to już wole wywalić pare stów i naprawić 5-cio czy 6-cio letnią pilarkę albo na raty dać ze 2 tyś. niż kupować to nowe g...no na promocji. Sorry ale w dotyku nie miłe, co dopiero pracować tym.
Robotek. Pewnie nie mają 100%,lae to oni niech się wypowiadają. Ale z moich informacji wygląda to tak: Pilarka kosztuje 999zł,mają upustu np 15%. Wchodzi "promocja" ma 799zł-Dealer nadal ma upust 15%. Co bogatszy Dealer kupuje dużooo pilarek po 799zł-15%,kończy się "promocja"a on sprzedaję pilarki po 999zł zakupione po 679,15.Malinowa kasa :)) Nas Stihl tak nie rozpieszcza :(. Czasem dodadzą jakieś gadżety, a jak masz kupione bez nich to trzeba je kupić żeby je dodać klientowi. Oczywiście też mamy prawo zakupić pod koniec promocji większą ilość i z tego korzystamy-ale 50% i tak dajemy klientom,powiedzmy do 2 tygodni po zakończeniu oficjalnej promocji. Pozdrawiam.
Zanim odpowiem to chciałbym się w końcu dowiedzieć o jakich to przeogromnych wyprzedażach mówimy bo na oficjalnej stronie husqvarny znalazłem tylko trzy informacje o aktualnych promocjach jedna to upust na odśnieżarki http://www.husqvarna.pl/node1589.aspx?_newsid=7962 druga to jakiś tam wiosenny przegląd kosiarek i traktorów http://www.husqvarna.pl/node1589.aspx?_newsid=7963 trzecia to promocja jubileuszowej wersji 450e (do pilarki dodają jakieś gadżety i tyle), natomiast nie ma nawet słowa o jakiejś wyprzedaży pilarek. Dla pewności zerknąłem jeszcze do ich oficjalnego sklepu http://www.husqvarna.pl/node1555.aspx?cid=108 i tu też ani śladu promocji. Więc o jakich upustach i gdzie mówimy? Mam nadzieję, że nie o super tanich okazjach z allegro lub jeszcze tańszych sprzedawanych z bagażnika?
Zanim odpowiem to chciałbym się w końcu dowiedzieć o jakich to przeogromnych wyprzedażach mówimy bo na oficjalnej stronie husqvarny znalazłem tylko trzy informacje o aktualnych promocjach jedna to upust na odśnieżarki http://www.husqvarna.pl/node1589.aspx?_newsid=7962 druga to jakiś tam wiosenny przegląd kosiarek i traktorów http://www.husqvarna.pl/node1589.aspx?_newsid=7963 trzecia to promocja jubileuszowej wersji 450e (do pilarki dodają jakieś gadżety i tyle), natomiast nie ma nawet słowa o jakiejś wyprzedaży pilarek. Dla pewności zerknąłem jeszcze do ich oficjalnego sklepu http://www.husqvarna.pl/node1555.aspx?cid=108 i tu też ani śladu promocji. Więc o jakich upustach i gdzie mówimy? Mam nadzieję, że nie o super tanich okazjach z allegro lub jeszcze tańszych sprzedawanych z bagażnika? A czy Kolego ktoś mówi o aktualnych?? :) Mówimy ogólnie,należałoby się wrócić z pół roku. Pozdrawiam
Dzień dobry! Gdzie jest produkowana Husqvarna - tego tak łatwo się nie dowiecie. Przypuszczać można, ale jaka jest prawda? To dobre pytanie! Łatwo można sprawdzić w internecie na stronach chińskich fabryk dostępność pilarek wykonywanych na maszynach STHILA. W Chinach są dwie fabryki produkujące od kilkudziesięciu lat stara modele STHILa. Niedawno wybudowano trzecią fabrykę STHILa w Chinach. Z chińskich fabryk można kupić stare modele STHILa - tymi fabrykami zarządają Chińczki. Z nową fabryką STHILa nie można nawiązać kontaktu. Wszystko zależy od polityki handlowej i od prawa własności w fabryce. Jaka własność, taki jest handel! Jeżeli jest duży kapitał zainwestowany, to Chińczyki nie decydują o handlu. Jeżeli fabryka jest zarządzana przez Chińczyków, to oryginały są sprzedawane z fabryki na cały ŚWIAT pod różnymi markami. Nie są to podróbki - ponieważ nie ma oryginałow w Niemczech - oryginały są produkowane w chińskich fabrykach. Tak jest na pewno z pilarkami STHIL. Jak jest Husqvarną, to tego tak łatwo się nie można się dowiedzieć. Jeżeli chcesz sprawdzić, to odkręć gażnik w pilarce STHIL w MS180 starego typu. Od spodu gażnikla jest wytłoczne na gażniku "STHIL China STHIL". Ten Znak "China" jest w matrycy urządzenia odlewającego gażniki i dystrybutor nie może go tak łatwo usunąć a Chińczyki napis zrobiły. Chińczyki też zrobiły napisy "Germany" Andrzej
Dzień dobry! Gdzie jest produkowana Husqvarna - tego tak łatwo się nie dowiecie. Przypuszczać można różnie, ale jaka jest prawda? To dobre pytanie! Łatwo można sprawdzić w internecie na stronach chińskich fabryk dostępność pilarek wykonywanych na maszynach STHILA. W Chinach są dwie fabryki produkujące od kilkudziesięciu lat stare modele STHILa. Niedawno wybudowano trzecią fabrykę STHILa w Chinach. Z chińskich fabryk można kupić stare modele STHILa - tymi fabrykami zarządzają Chińczycy. Z nową fabryką STHILa nie można nawiązać kontaktu. Wszystko zależy od polityki handlowej i od prawa własności w fabryce. Jaka jest własność, taki jest handel! Jeżeli jest duży kapitał zainwestowany, to Chińczycy nie decydują o handlu. Jeżeli fabryka jest zarządzana przez Chińczyków, to oryginały są sprzedawane z chińskiej fabryki na cały ŚWIAT pod różnymi markami. Nie są to podróbki - ponieważ nie ma już takich oryginałów w Niemczech - oryginały są produkowane w chińskich fabrykach. Tak jest na pewno z pilarkami STHIL. Jak jest z Husqvarną, to tego tak łatwo nie można się dowiedzieć. Jeżeli chcesz sprawdzić, to odkręć gaźnik w pilarce spaliniwej STHIL MS180 - starego typu – teraz jest mowy model w sprzedaży. I zobaczysz od spodu gaźnika jest wytłoczone na gaźniku "STHIL China STHIL". Ten Znak "China" jest w matrycy urządzenia odlewającego gaźniki pod ciśnieniem i dystrybutor nie może tego odlanego napisu „China” tak łatwo usunąć, a Chińczycy napis zrobili. Chińczycy też zrobili napisy "Germany" Chińczycy to zdolni ludzie! Andrzej
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.