Gdzie kupię używany sprzęt?

G
Grzesiu 2013-02-26 15:59

Gdzie kupię używany sprzęt?

Cześć,
czy możecie mi doradzić, gdzie najlepiej kupić używany sprzęt? Chodzi mi ogólnie o stolarkę, zacząwszy od młotka, aż do obrabiarki. Wiadomo, że nowy sprzęt kosztuje majątek i nie każdego stać na niego . A podobno używany też jest dobry. Czy to prawda? Macie może doświadczenie z używanymi maszynami? Dzięki z góry za pomoc!

G
manio 2013-02-27 09:11

Re: Gdzie kupię używany sprzęt?

a co dokładnie potrzebujesz?

G
Karol 2013-03-01 10:47

Używany na znanych ogłoszeniach, możesz jeszcze na http://sprzedajemy.pl trafia tam dużo sprzętu po zamkniętych interesach.

G
Grzesiu 2013-03-06 10:13

Hey, w sumie na razie o taką prostą obrabiarkę wielofunkcyjną. A że nowe kosztują majątek, najlepiej by była używana. Czy allegro się na to nadaje czy lepiej giełda maszyn?

M
Mietek 2013-03-12 13:09

Też podobny temat założyłem to sie podepne ;) najprościej to ci bedzie wrzucić w wyszukiwarke, napewno znajdziesz pare opcji, choć z używanym sprzetem to lepiej uważac, a jaka ta obrabiarka ma wogóle być, cos lepszego typu Felder SCM itp czy coś z niższej półki?

G
Grzesiu 2013-03-12 16:21

oczywiście, że nie mam nic przeciwko SCM ale to zależy, ile ona kosztuje. Masz jakieś namiary? Na nową raczej mnie nie stać. A tak apropos to ty też szukasz maszyn?

M
Mietek 2013-04-09 15:17

No powiedzmy, że sie rozglądam, porządna maszyna to duży wydatek dlatego używane są lepszym rozwiązaniem, szukałem po sieci i znazłem pare sklepów, markowe maszyny to najpredzej znajdziesz na gieldzie masznych używanych

G
Grzesiu 2013-04-11 09:31

a dasz namiary?

M
Mietek 2013-04-24 13:07

ale na co, na sklepy? hmm, znasz np. gielde maszyn feldera? na portalach aukcyjnych widzialem tez pare konkretnych ofert, najlepiej wrzuć w wyszukiwarke nazwe konkretnej maszyny, to ci wyskoczy gdzie ją możesz najpewniej kupic

1