Felder KF 500 - dobry wybor?

M
Mietek 2012-09-10 16:51

Felder KF 500 - dobry wybor?

Witam,
Jestem na kupnie jakies dobrej pilarko-frezarki do przydomowego uzytku. Troche sie juz rozgladalem, porownywalem ceny i znalazlem ten model Felder KF 500. Parametry sie w sumie zgadzaja - ale ze poraz pierwszy kupuje tak profesionalna maszyne wole sie upewnic czy to dobry wybor. Zwlaszcza ze zastanawialem sie tez nad modelem KF 700 Professional ze wzgledu system szybkiej zamiany wrzeciona, czy jest to rzeczywiscie pomocne?

G
123 2012-09-10 22:08

Re: Felder KF 500 - dobry wybor?

A Ty myślisz, że my tu jesteśmy jasnowidzami?
Do czego potrzebna Ci maszyna?
Co chcesz na niej ciąć?
Ile czasu będzie pracowała?
etc,
etc,
etc.

Bo odpowiedź na tak postawione pytanie może być jedna: tak lub nie.

M
Mietek 2012-09-11 20:25

Przepraszam, moze rzeczywiscie nie podalam wystraczajaco informacji, otoz: chodzi o maszyne ktora nadawalaby sie do domowego uzytku przy obciazeniu czasowym 3 do 4 godzin dzienne.Maszyna ma sluzyc do produkcji mebli kuchennych, co jeszcze?hmm, nie ukrywam ze zalezy mi najbardziej na efektywnosci czasowej, dlatego tez rzucil mi sie w oczy ten system zamiany wrzeciona

G
KatjaK 2012-09-12 09:58

oczywiście, że maszyna jest bardzo dobra, stolarze chwalą sobie między innymi ten system x-roll. Pytanie tylko ile chcesz na taką maszynę wydać, może lepiej by było się zdecydować na hammerka, jeżeli to koniecznie ma być maszyna z firmy feldera. Poza tym radziłabym ci skontaktować się z dystrybutorem, może oni coś doradzą?

G
Narzedziowy_pl 2012-09-12 18:29

Tutaj racja,sam model jest bardzo dobry i wystarczy poczytać opinie fachowców,żeby się o tym przekonać. Poza tym podaj jaki budżet posiadasz na ten cel i wtedy o wiele łatwiej będzie doradzić.

M
Mietek 2012-09-13 15:09

Co do kwoty, ktora ewentulanie moglbym wydac to myslalem szczeze mowiac nad kupnem ratalnym, wiem ze tego typu sa dosc drogie, ale tez nie chcialbym oszczedzac na jakosci, ewentulenie zastawialem sie nad uzywana wersja, gdyby byla taka mozliwosc

1