Evolution Power tools

G
jacu 2009-06-11 00:00

Evolution Power tools

Witam. Czy zna ktoś może tę firmę i co jest warta. Chciałbym zakupić pilarkę ukosową z posuwem i znalazłem model 255 rage3 tej firmy.Czy lepiej wybrać zielboscha PCM 8S.

G
JK 2009-06-11 00:00

Re:Evolution Power tools

A bosch tnie stal, aluminium, drewno i plastik jedną tarczą?
Ja nawet nie zastanawiałbym się.

G
jacu 2009-06-17 00:00

Z całym szacunkiem ale co jest do wszystkiego to jest do niczego a tarczę mogę sobię wymienić w razie potrzeby .Chciałbym prosić o opinię o sprzęcie a nie o osprzęcie .A co sądzicie o ukośnicy Metabo kgs254 lub DW777 (albo inne podnoszę pułap do ok 2 tyś zł)

G
JK 2009-06-18 00:00

Kolego mylisz się i to poważnie, widziałem kilka tych narzędzi w akcji, byłem na prezentacji w Bielsku. Jeśli chodzi o cięcie drewna, to podobnie jak każdy sprzet profi. Ale jak zobaczylem, jak facet pilarką tarczową rozebrał karoserie i szkielet samochodu na części, byłem w szoku. Jedna tarcza, bez iskier, a cięcia gładkie bez przypaleń.
Spróbó znaleźć jaką widie do stali i pociąć 5 mm stalową szynę - powodzenia życzę!

G
JK 2009-06-18 00:00

I zrób to zwykłą pilarką.;))

G
Michał 2009-06-18 00:00

dw872 z odpowiednia tarczą widiową
pozdro

G
JK 2009-06-19 00:00

Chyba się jednak mylisz;) DW872 to "przecinarka do metalu" stacjonara w dodatku. A ja mówiłem o pilarce. Podobną pilarke ma Milwaukee, a tarcze do niej produkuje ta sama firma co dla EVO.
Poza tym ukosówka EVO np, masz do cięcia z orginalną tarczą już. DO innych ukosówek musiałbyś szukać odp. tarcz Metal Devil. Więc nnie rozumiem problemu;) tutaj. Jesli chcesz ukosówke do drewna możesz kupić każdą profi i będzie dobrze. Pilarki i ukosówki Evolution to jedank coś więcej a w podobnej cenie.

1