euro tec

G
oli 2013-06-27 10:37

euro tec

Sami krytycy kazdy chwali swoje,ja posiadam kose eurotec i juz mam 3lata i dziala bez zarztu,ani razu niebyla w serwisie u naprawy,poprostu trzeba umiec zadbac osprzet dotrzec go itp ale....kazdy mysli ze to mechanizm i musi dzialac tak jak on chce!!!Zreszta kto ma ta firme i sluzy mu dobrze to jest zadowolony!pozdrawiam zwolenikow!!!

G
Hejter tanich narzędzi 2013-06-27 12:58

Re: euro tec

Daj człowieku spokój Eurotec to jest najgorszy chłam jeśli chodzi o elektronarzędzia. Robione najniższym kosztem, sprowadzane z Chin za 29 dolarów sztuka... Poczytaj sobie na stronach firm importerów z chin, jest pełno takich wynalazków. Nie powiem rzeczy takie jak wiertarka czy kosiarka do trawy mogą być OK jak nie są przeciążane i się na nie chucha i dmucha to mogą posłużyć, ale np. kupowanie Euroteca szlifierki kątowej czy pilarki tarczowej to jak się prosić o tragedie... Znam osobiście człowieka któremu rozerwało przekładanie takiej taniej szlifierki kątowej, na strzępy. Do dzisiaj nie odzyskał pełni władzy w lewej ręce. Uszkodzone nerwy i ścięgna.
Z tanimi narzędziami jest tak: Sa narzędzia profesjonalne co jest bzdurą bo to modne określenie na wszystko co jest dobre, wysokiej jakości. I narzędzia "dla majsterkowiczów" - określenie które marketingowcy wymyślili dla najtańszego gówna, najniższej jakości. Żeby biedaki których nie stać na jakość (czyli na "profi"-narzędzia) chętniej kupowali tani shit. Lepiej przecież brzmi "segment majsterkowiczów" , niż "segment najtańszych narzędzie" Każdy wie ze -NIC- co tanie nie jest dobre. Jakość musi kosztować.

Może brzmi to snobistycznie i pozersko ale tak po prostu jest.

G
aż żal 2013-06-27 17:12

Wcale nie tak dawno, bo jakieś 2-3 lata temu, było to jeszcze całkiem fajne (kolokwialnie rzecz ujmując) forum. Wśród forumowiczowych sporów było wiele merytorycznych odniesień, wskazówek, drogowskazów związanych z lepszym i gorszym sprzętem. Z dużą przyjemnością można było wyłowić mnóstwo ciekawostek dotyczących elektro i nie tylko narzędzi. A z mądrym można było pogadać i o Eurotec, i o Hilti.

Dziś coraz częściej w postach przeważa "hejter-grafomański" chłam.

G
Hejter tanich narzędzi 2013-06-27 22:17

Sorry ale o czym tu rozmawiać? O Eurotecu? Przecież to jest sprzęt tak niskiej jakości że AŻ ŻAL. Kupowany z jakiejś chińskiej fabryki w serii 2000 sztuk i tyle. Nie ma dobrych i tanich rzeczy. To co tanie może i zrobi robotę ale nigdy nie zrobi jej tak dobrze ani nie popracuje tak długo i komfortowo jak drogie narzędzia.
Np. te wszystkie szajsowate młoty "wyburzeniowe" z chin... Miałem ich pełno kiedyś. Żałosne były. Teraz w firmie mam tylko Bosch GSH 16-28 i różnica jest gigantyczna. Siła uderzenia o wiele większa, wibracje mniejsze i się nie psują. A chińczyki co 3 miechy umierały chociaż im smary i oleje zmienialiśmy regularnie (na odpowiednie). Znajomemu tania szlifierka chyba Ferm rękę rozharatała tak ze aż mnie ciarki przechodzą na wspomnienie, jak jego współpracownik rozkręcił drugą identyczna co mieli to się załamał jakością wykonania i materiałami. Szlifierka zabójca. Z takich materiałów w taki sposób nie powinno się robić maszyny ,która tarczę 230x6 może rozpędzić do 6000obr/min.
Ale nie znajdzie się taki jeden któremu się trafił lepiej zrobiony egzemplarz, pochodził trochę i teraz wychwala tani shit pod niebiosa: po co przepłacać za Bosch`a, Hilti, Fein`a, Mafell`a, Metabo skoro "chińczyk" jest tak samo dobry...

1