Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Czy ktoś wie coś więcej o KĄTÓWKACH Flex-a? Bardziej ch odzi MI o trwałość niż o prestiż.POZDRO.
a czego można się spodziewać po wynalazcy kątówki? poza prestiżem i wysoką ceną dostajesz produkt z najwyższej półki zarówno pod względem jakości jak i parametrów. pytanie czy flex to dobra marka w kwestii kątówek uznajmy zatem za retoryczne ;) pozdro
Witam. Flex w kątówkach jest zdecydowanym liderem. Dokładnie tak jak Festool w narzędziach do drewna. Pozdrawiam
no wkońcu FLEX należał przez długi okres do B&D. a festool nie do końca jest liderem. pozdro
Trochę póżno ale podzielę się moimi wrażeniami.Pracowałem kiedyś w zakł. kamieniarskim mieli tam 4 kątówki flexa i nie wytrzymały roku (10-14 godzin dziennie w pyle).Wcześniej były przez 3 lata i dogorywają tam do dziś makity.Obecnie od roku prym wiedzie hilti.Narazie dają sobie radę a szeryf ma spokojną głowę bo jeden tel. i drogi serwis jest pod zakładem (idzie duuużo szczotek).Flexa więc nie polecam,kątówki makity mam od 2 lat na budowie i sprawdzają się a hilti to dla mnie firma a la zepter cholernie droga a jakość(made in china) nieadekwatna do ceny ale przedstawiciel na żądanie.Masz banknot, nie masz czasu na ewentualne chodzenie po serwisach kupuj hilti choć jakość nie ta która była 10 lat temu. A polecam makitę ,na budowę super(zwłaszcza do płytek bo ergonomiczna)a metabo do szlifowania i cięcia metali(bo to legenda trwałości wśród szlifierek).Znajomi chwalą także stare kressy(nie wiem jak nowsze)no i bosche oczywiście stare niebieskie .A co do wynalazcy kątówki to słyszałem że wynalazł ją perles.Ale to może jak z samochodami że prasa motoryzacyjna (u nas niemiecka)pisze:audi wprowadziło do prod.seryjnej napęd 4*4jako pierwsze a o subaru ani słowem .Pierwszy seryjnie prod. samochód z karoserią aluminiową to audi A8 .A gdzie Honda NSX? itd
A co powiecie o kątówkach DeWalt? model D28133 np? Nie taka wielka i też poręczna bo waży 1,8kg...
Witam co do opini ktora napisal (jacu)zgodzil bym sie tylko z ta dotyczacej makity i hilti, ale jesli chodzi o sprzet flexa to mozna by bylo podyskutowac. Flex przoduje zdecydowanie w szlifier katowych, to ze w zakladzie kamieniarskim padly one po roku to nie znaczy ze sa kiepskie.Jacu piszesz ze po roku pracy w pyle flexy padly, a moze po protu zaklad uzywal nie takich modeli co powinien ,flex posiada narzedzia, ktore sa przeznaczone tylko do tego typu prac i pracuja na mokro (tna, szlifuja, poleruja itd.), a wiec pylu raczej nie znajdziemy .Z drugiej strony moze po prostu panowie dopiero uczyli sie z glowa pracowac na elektronarzedziach.Kazde profesjonalne elektronarzedzia eksploatowane zgodnie z jego przeznaczeniem i z glowa posluza nam sporo czasu.Tak jak np makity ktore juz byly uzywane z glowa.
Polecam Makity bo mam je(mają je też moi koledzy) jak wspomniałem od dwóch lat i tną,szlifują wszystko co na budowie choć kupione były do płytek.Miałem dokupić ostatnio hilti bo potrzebne mi są szlifierki z regulacją i z możliwością założenia osłony z odsysaniem pyłu do szlifowania betonu czy tynku.Hilti ma taką osłonkę za ok 250zł+750 szlifierka(oryginalna szlif.do betonu bosch to ponad 2000zł i jest tylko do szlifowania)Już miałem zakupić hilti gdy znów mieliśmy zlecenie w tym zakładzie i okazało się że szlifierki na gwarancji mają w serwisie a te po gwarancji leżą w garażu "na części" Pracowała tylko jedna hilti świeżo po powrocie z serwisu i te "stare" makity.Jeżeli chodzi o doświadczenie ludzi z pracą z elektronarzędziami to od 15 lat pracowali tam ci sami więc maszyny były traktowane tak samo.A uczyli się 15 lat temu na starych niebieskich boschach które wytrzymały ładnych parę lat,potem mieli 3 lata makity, niecały rok flexy, ostatnio hilti i teraz wrócą chyba do makity bo nowe bosche to podobno ta sama lipa co hilti 9
Faktycznie to Flex wynalazł jako pierwszy,z tym że nie szlifierkę, ale układ przeniesienia napędu tzw. kątowy, a więc za pomocą przekładni.(niestety zamotańce nie opatentowali go) Czy najlepsze???,na pewno jeśli chodzi o szlifierki na mokro-bezkonkurencyjne. Jeśli "normalne" szlifierki to są ok ale ceny w stosunku do konkurencyjnych jakościowo Dewaltowi i Makicie chyba przesadzone. Bynajmniej nie dają aż tyle jakości w stosunku do ceny,porównując z innymi liczącymi się markami. Powiedzmy są o 30% lepsze ale o 50% droższe a na pewno teraz. Pozdrawiam
Szlifieki może mają dobre, ale nowy młotek DH 5 ich przerasta. Zakupiłem 3 nowe i w ciągu tygodnia 3 się zepsuły. AA serwis nie ma nawet części żeby wymienić uchwyt SDS MAX. Pomijając że młotki od czasu zakupu mineło 5 mięsięcy z czego 3 przeleżeły w serwisie bo nie wiedzieli co mają zrobić. Jak do tej pory ze szlifiekami nie miałem problemu to skorzstanie z serwisu zniechęiło mnie całkowicie do tej firmy. Ogólnie sprzęt jest dobry do czasu kiedy się nie popsuje. Pozdrawiam i odradzam kupwanie Młotowiertarek ponieważ ich to przerasta.
To jak z kazdą uznaną marką, maja dobre narzędzia dopóki się nie zepsują;)) Ale co Do Flexa, spora cześć ich elektronarzędzi nie jest ich produkcji, rodowity flex to przede wszystkim kątówki(na mokro), szlifierki do betonu, szlifierki i pilniki taśmowe, część pił szablastych, szlifierki oscylacyjne i chyba szlifierki do gipsu. Reszta to produkty innych marek. Np: wspomniane tu młotowiertarki, to produkty między innymi Kressa i Boscha(stayer), a wspomniany tutaj model DH 5 to chyba bosch, szczeże trzeba bylo kupić sobie młotki CHE5-45 z prostego względu są tańsze w eksploatacji, ich producentem jest KRESS, To model BHM 1100(kressa) , jest dość popularny bo zarówno kupisz części u kressa, jak i u celmy(też go mają). Odkurzacze to karcher, jedna piła szablasta to AEG/Milwaukee, wkrętarki akumulatorowe to Durofix.
mogę z własnego dośwadczenia polecić niebieski bosch 10h dziennie przez 4 lata bez awarii duży 230mm mały 125mm 1400wat koń pociągowy :) teraz u mnie w domu pracuje ciągle polecam każdemu bo wiem co mam soporo na temat wiertarek sds czytałem i w grę wchodzi tylko bosch 2-26 lub 2-28 i okazało sie ze moj brat kupił 2-26 13letnią rok wcześniej i dalej działa strasznie zmaSAKROWANA obudowa ale nic sie nie dzieje ostatnio zburzyła schody betonowe 2 razy w boschu jedynie po tyś godzin zaczyna siadać włacznik musze tam zaglądnac moze brudny nawet jak trza wymienic to 50zeta oryginał makity szlifierki bdb bratg ma zadna nie siadła na budowach a 3 domy zaliczyła natomiast nie polecam hitachi sds jedna padła po 2 latach makita daje rade noi sławny bosch 2-26 tylko pamietajcie ze wszystko ponizej 2-26 to dla majserkowiczów
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.