Elektronarzędzia akumulatorowe AEG

G
Adam Kolanowski 2009-06-22 00:00

Elektronarzędzia akumulatorowe AEG

Witam. Planuje skompletować zestaw elektronarzędzi akumulatorowych.
W skłąd zestawu ma wchodzić:
wkrętarka
wyrzynarka
pilarka tarczowa
pilarka szablowa
Zastanawiam się nad skompletowaniem tego zestawu na narzędziach AEG
akumulatory Li-ion 3,0ah
Co o tym sądzicie.

G
Tomasz Katana 2009-06-23 00:00

Re:Elektronarzędzia akumulatorowe AEG

Wiadomośc przesłałem na mail-a
polecam narzedzia- dobra jakość i stosunek cena/jakośc
i przede wszystkich jeszcze nie chinszczyzna

G
wuzz 2009-06-24 00:00

ja na twoim miejscu brał bym oferte Makity

G
Rufus 2009-06-28 00:00

Maszyny AEG są bardziej wytrzymałe że tak powiem fizycznie-czyli są mniej podatne na uszkodzenia mechaniczne.
Poziom technologiczny jest mniej więcej taki sam w porównywalnych modelach Makity czy innych solidnych marek.
Ja postawiłbym na AEG.
Jedyne co mnie zaczęło drażnić to ten ochydny pomarańczowy kolor-komu w AEG przeszladzał mało brudzący się kolor granatowy-nie wiem !?
Zmiana kolorystyki i desingu nie wyszła im na dobre-teraz AEG wyglądają jak podła chińszczyzna .

G
JK 2009-06-28 00:00

Niezgodziłbym się, fakt kolor mógłbyć żywszy i zamiast szarego ogumowania, czarne dla większego kontrastu. To po zmianie kolorów zauważyłem że klienci bardziej dostrzegają AEG niż do tej pory.

G
Rufus 2009-07-01 00:00

Niezgodziłbym się, fakt kolor mógłbyć żywszy i zamiast szarego ogumowania, czarne dla większego kontrastu. To po zmianie kolorów zauważyłem że klienci bardziej dostrzegają AEG niż do tej pory.
Rzecz gustu-mnie się ten kolor nie podoba po za tym jestem pewny że po tygodniu na budowie narzędzia będą wyglądały jak nieszczęście ):

G
JK 2009-07-01 00:00

Czy ja wiem? Wbrew pozorom, to ciemne kolory elektronarzędzi mają tendencje do tego, że wszelkie zabrudenia widać. BO jest to głównie biało-szary pył, kurz, resztki cementu, klejów i zapraw. Róznica będzie taka że na pomarańczowym AEG prz rysach będzie widać czary brud, na granatowych widać było białe rysy i brud;P

G
JK 2009-07-01 00:00

A mam ja jeszcze pytanko, czy wie ktoś czy praktikerze są wyrzedaże AEG granatowego? Bo w LM jest sporo, ale poszukuje wyrzynaki step 90X oraz szlifierek oscylacyjnych, mimośrodowych i taśmowych. W Obi jest BBSE 1100 i BBS 1100 taśmówki za 379pln i 329pln, ale poszukuje modelu HBS 1000E.

G
Rufus 2009-07-02 00:00

Słyszałem że "niebieskie" tasmówki będą w OBI-ponoć dwa modele ale nie wiem które !

G
JK 2009-07-02 00:00

Podobno już są, choć nie we wszystkich marketach. modele BBSE 1100 i BBS 1100. Ceny mogą ulec zmianie. Ale chodząc po marketach zauważyłem, że zdecydowanie LM ma najlepszy chyba wybór wyprzedażowych AEG.
A wracając do tematu to proponuje właśnie zakupienie granatowego AEG, cena moze być sporo niższa.

1