Einhell RT-CD 14,4/1 Li

Do ostatniej strony »
G
bartek_123 2012-09-29 07:12

Einhell RT-CD 14,4/1 Li

Panowie proste pytanie. W Obi pojawiły się wiertarko-wkrętarki, model jak w temacie. Czy ktoś tym robił, poleca do użytku domowego? Nie chcę wydawać więcej pieniędzy, bo będę tym robił 2 może 3 razy w roku.
Pozdrawiam

G
JK. 2012-09-30 21:48

Re: Einhell RT-CD 14,4/1 Li

Warte, choć drogie, poszukaj raczej na allegro...lub poszukaj ciut droższej z drugiem akku.

G
mixmax 2012-10-01 17:07

Też się zastanawiam czy tej wkrętarki nie kupić. Rozważam jeszcze zakup lux toolsa- wygląda tak samo i jest ciut tańszy. Znacie w ogóle tą firmę lux tools??

G
bartek_123 2012-10-01 17:12

z lux-a mam zestaw kluczy nasadowych (70 parę elementów). Całkiem porządnie wykonane. Co do elektronarzędzi Lux-a, trudno powiedieć. Wiem, że dają 10lat gwarancji serwisu. Serwis premium, czy jakoś tak to się nazywa... Ciekawostka, serwisuje go einhell :)

G
Rufus 2012-10-02 20:27

LuxTools to marka handlowa OBI coś jak MacAllister w Castoramie.
Do niedawna były to klony czerwonego Einhella,nowa generacja to już nieco inny sprzęt ale poziomem zbliżony do Einhell Reda,choć ja wolałbym oryginalnego czerwońca ze stajni Einhella :)
Redy to dosyyć solidny sprzęt za rozsądne pieniądze.

G
TeDDy 2012-10-02 22:26

Panowie , mam do was pytanie. Czy ten einhell red jakościowo jest zbliżony do np. sprzętu boscha z zielonej linii? Sorry, może głupie pytanie ale jestem zupełnym laikiem w kwestii elektronarzędzi a czeka mnie remont mieszkania. Warto zakupić parę rzeczy od einhela czy lepiej kupić coś z boscha z zielonej linii?? Zaznaczę, że narzędzia służyć mi mają tylko do celów majsterkowych...
Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich.

G
JK. 2012-10-04 16:33

Owszem zbliżony poziom, ale podaj konkretne narzędzie... bo czasami warto dołożyć do boscha, a czasem nie warto dopłacać;)

G
TeDDy 2012-10-04 16:51

Chodzi mi o młoto-wiertarki np. Einhell RT-RH 20 oraz Bosch PBH 2800 RE. Chcę kupić Boscha (kosztuje 700zł) ale nie wiem czy nie przepłacę i nie lepiej kupić Einhella...
pozdrawiam

G
arkadiuszz 2012-10-05 00:40

do Teddiego:
Widzę sugerujesz się cenami z OBI. Powiem tak, na Twoim miejscu mając 700zł nie zastanawiałbym się nad zielonym Boschem- model PBH2800RE. Dla przykładu w tym samym markecie możesz kupić młotowiertarkę AEG KH24E - cena 599zł o parametrach zbliżonych do PBH2800RE- ale AEG ma dużo lepsze wykonanie. To również marka profesjonalna, ktora daje 3 letnią gwarancję. Ten młotek jest w promocji w Praktikerze za 499zł ( z dodatkowym kompletem wieretł i dłut oraz dwa uchwyty- do wierteł SDS oraz do wierteł zwykłych. Bardzo dobra oferta.
Jeśli coś jeszcze mógłbym polecić to Hitachi DH24PC3 - w LM także w dobrej cenie nieco powyżej 500zł. Ewentualnie Makitę w dobrej cenie znajdziesz.
Podsumowując - ja bym w Twojej półce cenowej ok 700zł kupił jeden z 3 powyższych produktów. Ze względu, że są to firmy profesjonalne. Odnosząc się to Einhella - to jest to samo co marka LUX w obi.

G
John Doe 2012-10-05 08:19

Bosch=dziadostwo (również ten niebieski!). Jak masz 700 zł kup wspomniany młotek AEG lub makitę. Za tę cenę kupisz narzędzia profesjonalnych firm!

Pozdr.,
John Doe

G
Bel-ami 2012-10-05 16:27

Co oni tam mają za handlowców, żeby cenę tych narzędzi ustalać na takim poziomie? Z całym szacunkiem, ale strasznego jelenia trzeba żeby ktoś sobie dał ożenić sprzęt na tym poziomie za cenę marek profesjonalnych.
John Doe: jakbym miał wydać 700zł na młotowiertarkę to oprócz niebieskiego Boscha to i na Makitę też bym nie patrzył, akurat w przypadku młotowiertarek to są takim samym wzorem jakości i trwałości jak Bosch. W pierwszej kolejności to bym szukał w ofercie Kress'a, Milwaukee, albo wspomnianego wcześniej AEG(w końcu coś muszą mieć z tego pokrewieństwa).

G
123 2012-10-05 19:57

Bel-ami chyba sypia z JK.

G
Bel-ami 2012-10-05 23:09

Odezwał się, rozgarnięty jak gówno patykiem. Napisz coś sensownego jak chcesz a nie ubliżaj ludziom. Nie mogę już wyrazić swojej opinii, czy tylko takie głąby jak Ty mogą i będą zalewać to forum swoją głupotą?

G
JK. 2012-10-06 16:50

Bel;) sam widzisz, nie możesz polecać czegoś co ja, bo odrazu masz tu przechlapane od paru panów którzy zjedli umysły, lub mają je zepsute :najlepszymi żółtymi" narzędziami.

Co do cen w obi, to nie jest wina obi tylko Robert Bosch polska, to oni dyktują ceny, jadą po marce równo... To funkcjonuje tak: Widzisz jak przychodzi do ciebie monter kablówki, wierci otwory w betonie GBH 2-26, pytasz jak działa - on mówi świetnie....potem idziesz i kupujesz w cenie profesjonalnego Boscha, zieloną odmianę, bez gwarancji na fakturę... myślisz sobie kupiłem super profesjonalny sprzęt!! Gów... prawda kupiłeś drogi(bardzo) amatorski sprzęt, któremu jakością bliżej do Einhella niż do Makity. Z tym że Einhell jest tańszy;)

Co do tematu Einehll RT-RH20 a Bosch PBH 2800 to trochę inna klasa narzędzia, Einhell jest mniejszy, lżejszy i ma 1,8J, narzędzie zbliżone bardziej do PBH 2100RE. PBH 2800 to nieco ciezszy i mocniejszy młotek.

G
Bel-ami 2012-10-06 17:54

Nie chodzi o to kto jakich narzędzi używa. Tylko o jakieś debilne przyzwyczajenia i niechęć do ludzi co mają inne zdanie. Ja nie jestem żadnym fanboyem, używam sprzętu różnych marek, jak Kress, Perles, Dewalt, Metabo, Bosch, Makita czy marketowy MacAllister, którego kupiłem ostatnio dwie szlifierki oscylacyjne (jak zdechną to zdechną, do tego co potrzeba nie zapłacę 1000zł za dwie markowe). I potrafię każde narzędzie docenić, jak i skrytykować (w przeciwieństwie co do niektórych nawet te których sam używam), niezależnie od koloru, marki, czy tego kto go używa z forum czy z moich znajomych. Nie uważam również żeby to jakie kto ma upodobania sprzętowe było powodem do jakiś głupich przytyków czy obrażana ludzi. A jeżeli ktoś pyta na forum czy warto wydać 700zł na narzędzie niskiej klasy to mu napiszę, że NIE. Podałem swoje pierwsze typy, ale popełniłem straszliwy błąd bo śmiałem skrytykować Makitę, a zapomniałem pochwalić Dewalta. Tak, pewnie Dewalt robi dobre młotowiertarki ale szkoda, że w życiu żadną nie pracowałem i nie polecam bo nie miałem styczności. To pewnie był wystarczający powód żeby nas obrażać.

Wracając do głównego wątku. Radzę koledze Bartkowi przejrzeć oferty sklepów internetowych i do kwoty 700zł to do wyboru, do koloru bezie kolega miał przynajmniej kilkanaście modeli marek profesjonalnych. Tylko proszę, nie chwali się co wybrałeś, bo jeszcze komuś podpadniesz i zostaniesz zwyzywany za swoją decyzję. Z drugiej jednak strony jeżeli sprzęt ma służyć typowo do użytku domowego, to może coś marketowego, tylko nie w tak koszmarnej cenie. W Castoramie mają Macallistery po około 300zł z 3 letnią gwarancją. Jeżeli to tylko do domu to przynajmniej gwarancję ma długą jak na sprzęt amatorski, a ryzyko awarii nie większe niż w amatorskim Bosch'u.

1 2