DS10DFL HITACHI czy METABO PowerMaxx BS Basic a może BOSCH GSR 10,8-2-LI

G
w.ig 2013-06-24 11:52

DS10DFL HITACHI czy METABO PowerMaxx BS Basic a może BOSCH GSR 10,8-2-LI

Witam wszystkich,

Planuje zakup wkrętarki.
Mój budżet to 500 pln.
Cel: prace przydomowe, większość w drewnie (wiercenie, wkręcanie).
W zimie sprzęt nie będzie używany wiec musi być akumulator LI-ON.

Zależy mi na trwałym sprzęcie , nawet kosztem trochę gorszych parametrów.

To co mnie zainteresowało to:
DS10DFL HITACHI
METABO PowerMaxx BS Basic
BOSCH GSR 10,8-2-LI

Jeszcze nie dane mi było "macać" Metabo.Wiec nie wiem jak leży w ręce.

Na chwile obecna najlepiej mi leży w dłoni Hitachi - jest lekki a zarazem jest dobrze wyważony. Jednocześnie wygląda na delikatny sprzęt (zapewne to tylko złudzenie). Opinie w necie ma dobre. Dużą wadą jego jest najsłabszą gwarancja. Tylko rok. Dostępna w LM za niecałe 450 pln.

Bosch - teoretycznie leprze parametry niz Hitachi, lepsza gwarancja, lekka ale trochę gorzej wyważona. Trochę mniejsza pojemność akumulatorowa - 1,3 Ah. Opinie w necie pozytywne.

Metabo - kusi renomą, parametrami i najlepsza gwarancja. W cenie do 500 pln tylko na alledrogo. Najmniej opinii w necie.

Makity z LI-ON niestety nie znalazłem w cenie do 500 pln.

G
Marek 2013-06-25 15:54

Re: DS10DFL HITACHI czy METABO PowerMaxx BS Basic a może BOSCH GSR 10,8-2-LI

Co do podanych przez ciebie wiertarek sie nie wypowiem, bo zadnej nie mialam. Ja do prac przydomowych używam wiertako-wkrętaka 10,8V Li-ion STAYER. Parametry ma podobne do tych wiertarek, które podałeś. Jest lekka (około kg), poręczna, bateria trzyma dość długo (1,5 Ah), można łatwo dopasować różne rodzaje wkretów. Co do gwarancji to mam ją na 2 lata- na razie nie korzystałem i jak na razie sie nie zanosi.

G
edek 2013-06-27 22:21

Kolejny popis marketerów... Śmierdzi agencją na kilometr.

G
w.ig 2013-07-03 22:13

Wybór padł na Metabo. Wkrętarka jeszcze nie poszła w żadną większą pracę, więc na razie nie będę się wypowiadał na temat tego urządzenia.

1