dlaczego hilti

G
wole gówno 2013-10-01 22:26

dlaczego hilti

dlaczego hilti nie ma w sprzedazy w castoramie i innych badziewnych sklepach odpowiedz prosta bo ta marka się szanuje a nie produkuje sprzętu dla cieci co mają 200zł w portwelu

G
Mike 2013-10-01 23:53

Re: dlaczego hilti

Odpowiadam - jesteś w błędzie : ta marka ma własną sieć dystrybucji aby móc narzucać kosmiczne ceny za narzędzia które kupuje od innych producentów - po uprzednim wyżebraniu możliwie najlepszych modeli.

G
PawTherm 2013-10-02 18:09

tak samo np producent techniki grzewczej Viessmann chcąc ratować resztki renomy rozwiązał umowy z większością sklepów i sieciówek i wieśmana można kupić tylko w jego sklepach albo w firmach kooperujących których jest garstka takie sztuczne podnoszenie renomy bo Vieśka nie wszędzie kupisz a jakość i cena to klasa średnia

c
cytrolexus 2013-10-03 08:32

Sprzedaje narzędzia wszelakich marek i na całe szczęście nie mam w ofercie Hilti.....dlaczego????? Zazwyczaj tak bywa że wiertarka kosztuje np. 500,00zł. Jako dystrybutor bądź po prostu lokalny sprzedawca mam większy rabat aby potencjalny klient kupił tę wiertarkę w tej samej cenie co w sklepie firmowym (tak to powinno działać). Hilti ma spsiałą sprzedaż. Jako punkt, który rozprowadzałby jego wyroby czyli do dalszej odsprzedaży nie mam praw do większego rabatu przez co klient traci ponieważ taka wiertarka będzie u mnie kosztować 600zł. I jak tu sprzedawać taką markę nie robiąc sobie wstydu (klient od razu widzi ile zarabiam na maszynie). Podobna sytuacja jest z akcesoriami. Bardzo często mam klientów na kołki do wstrzeliwania Hilti. Uwielbiam odpowiadać "Hilti kupi Pan tylko w salonie sprzedaży Hilti.....najbliższy 150km stąd". I dziękuję bardzo temat się kończy. Oczywiście można zamówić przez internet ale są sytuacje awaryjne i nie ma czasu na przesyłkę czasem pewne rzeczy trzeba załatwić od ręki. Krótko mówiąc ...do dupy..... I z tego co zauważyłem klienci się zrażają do marki przez taką politykę firmy. Pozdrawiam

G
Mike 2013-10-03 11:19

Aha i tak na marginesie info dla pana "Wole Gówno": Hilti także się nie szanuje i sprzedaje swoje narzędzia w "badziewnych supermarketach": np. w amerykańskiej sieci "Home Depot"(amerykański odpowiednik Castoramy) tak więc łączymy się z tobą w tym straszliwym bólu, który musisz czuć na tak szokującą i wstrząsającą wiadomość :-)

1