Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam. Trzy miesiące temu postawiłem dom z bali świerkowych 25x25cm. Teraz podchodzę do tematu szlifowania wykończającego ścian w środku. Wcześniej ekipa wyszlifowała papierem 40 szlifierką kątową. Niestety powierzchnia nie jest równa i widoczne są półokręgi po papierze. Jaką drogą iść dalej aby ściany były gładkie? Tzn. jaką szlifierkę kupić i jakich papierów użyć. Z góry dziękuję za porady.
Widzę, że nikt do tej pory nie odpowiedział. Co prawda nie jestem stolarzem, ale miałem trochę okazji pracować z drewnem i z tego co zauważyłem to najlepsze do szlifowana takich powierzchni będą szlifierka oscylacyjna albo mimośrodowa. Tyle, że oczywiście najistotniejsze są: jakość narzędzia i jego pracy (czyli jak to ma być szlifierka oscylacyjna to niech oscyluje a nie się trzęsie jak stara du..a:) ), odpowiednio dobrana granulacja papieru ściernego, prędkość itp. Ale to już powinien Pan wyłapać po pierwszych próbach i dostosować te parametry. Ceny szlifierek (tych przyzwoitych jakościowo) wahają się od około 200zł wzwyż za oscylacyjne do nawet 1000zł za mimośrodowe. Ale jak coś używane z głową to nawet tańsze modele (jak DWT czy Einhell) pewnie wytrzymają, byle nie wynalazki typu Nupower, Nutool czy jak te diabły zwą. No i oczywiście wspomniany wcześniej odpowiednio dobrany do tego zadania i oczekiwanego efektu papier ścierny. Poniżej 120-140 to nawet nie ma co się tykać tego materiału.
SXE 425 lub 450 + papier PS18EK oraz wybrana oscylacyjna do rogów i krawędzi np. RT-OS 30 + papier PS30D(w rolkach do przycięcia) średni ten einhell, ale jako dodatkowe narzędzie powinien się nadać. BelAmi kiepsko prawi w kwestii granulacji. Zakoli po 40 jeszcze założonej na kątówkę(pewnie przyciskali) nawet 100 nie doszlifujesz. 60 80 max. Wykańczasz 100-120-150. Weź sobie gąbkę, wiadro wody i podnoś włókna. Po szlifie 120, moczeniu, szlifie 150 powierzchnia powinna być naprawdę ok. O ile te zakola najpierw usuniesz ;)
Andrew, Ja się tam nie upieram, jak ktoś ma większe doświadczenie w tej materii to niech pisze. Dobrze, że się odezwałeś, jeżeli wiesz co i jak to wyjaśnij dokładnie koledze. A DWT czy Einhell'a zasugerowałem bo zawsze mogą być jakąś opcją. Z tą granulacją to pewnie masz rację, nawet nie pomyślałem o tych zakolach. Ale z drugiej strony nie spotkałem się też nigdy z takimi "kwiatkami". Jak szlifowałem u siebie to 60-80 zgrubnie, później gąbeczka i 120-150 i było gitara. A tutaj jeszcze trzeba poprawiać pierwsze szlifowanie...
Witam. Na początek, do zgrubnego wyrównania polecił bym tasmówkę z ramką. Oczywiscie potrenować na początku, bo czasami ramka nie gwarantuje prostego szlifowania. Wykaczenie oscylacją (stopa prostkątna) lub mimośrodem ( rogi, końcowe wygładzenie) Oczywiście dobry dobór gradacji papieru. Dla przypomnienia: Im niższa cyfra tym grubszy papier, jakość obrabianej powierzchni niższa (grubsze rysy) Pozdrawiam
PS Odkurzacz przemysłowy by się jeszcze przydał, bedzie mnie kurzu drzewnego i mniej kichania. Pozdrawiam
Rotex 150
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.