czy warto

G
Jarek 2013-09-29 21:30

czy warto

Mam takie głupie pytanie czy warto oddać młotowiertarkę do przeglądu w serwisie po 3latach dość intensywnej eksploatacji jest w pełni sprawna pozdrawiam forum

G
i huj 2013-09-29 23:22

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

c
cytrolexus 2013-09-30 08:45

Re: czy warto

Smaruj uchwyt i wystarczy. Serwis cię skasuje jakieś 70zł za sam przegląd myślę że nie warto. Pozdrawiam

G
Mike 2013-09-30 10:18

Też mi się wydaje że nie warto. Po 3 latach intensywnego używania to już jest pewnie złom w środku i pochodzi jeszcze trochę i zdechnie. Jak być chciał ją "odbudować" to wyjdzie tyle co za nową.
Tak jak mówi kolega powyżej smaruj uchwyt, przedmuchuj sprężonym powietrzem bebechy a jak zdechnie kup nową. Ta stara już na siebie pewnie zarobiła kilka razy. Zresztą starych modeli nie opłaca się naprawiać - nowe modele są znacznie wydajniejsze i bezpieczniejsze. Ja się o tym przekonałem i starocie sprzedaje frajerom na "znanym portalu aukcyjnym". Łykają jak młode pelikany, płacą krocie za naprawę i mają przestarzały sprzęt.

G
hilti to hilti 2013-09-30 20:09

Ja oddawałem po 2 latach makitę hr 2470 T do serwisu cena nie była straszna 370zł pokaż mi co kupisz lepszego za 370zł

G
1001narzedzi_pl 2013-10-01 12:25

Moim zdaniem warto jeżeli czujesz i widzisz,że wiertarka nie działa prawidłowo. Chodzi tez o komfort i bezpieczeństwo podczas pracy więc taki przegląd na pewno jej się przyda.

c
cytrolexus 2013-10-06 11:55

Człowiek pisze że maszyna jest w pełni sprawna więc nie namawiajcie go na kretyńskie koszty związane z serwisem. Wiadomo jeżeli maszynie coś dolega to warto i należy ją oddać na przegląd bo szkoda zaniedbywać tej klasy maszynę. Mam do czynienia trochę z serwisami i uwierzcie mi że jeżeli maszynie nic nie dolega to serwis i tak coś wymieni aby podnieść lekko koszty oprócz kosztu samych oględzin oczywiście. Chyba że odeślesz maszyna do głównego serwisu w Bielsku Białej. Tam chłopakom nie zależy na naciąganiu bo i tak mają taki przemiał maszyn że nie ma na to czasu. Prywatne serwisy.....no cóż Nobla za uczciwość bym im nie dał niestety.....

1