Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
chodzi mi glownie o to czy id czyli wkretarka udarowa da sobie rade z wkretami do blachy na klucz 8 ? wiem glupie pytanie ale do tej pory uzywalem tylko z wiertarko wkretarkami wiec nie wiem czy farmer nie bedzie sie bardziej slizgal na metalu w porownaniu do wkretarki bez udarow?
Jesli chodzi o prace przy farmerach to zdecydowanie C12dd, z prostej przyczyny, do przewiercenia przez cienką blachę nie potrzeba ani wysokiego momentu obrotowego, ani tym bardziej udaru zwiększającego go. Wkrętak udarowy jest idealny do prac gdzie wkręcasz śruby metryczne łącząc dwie metalowe konstrukcje. Farmery wchodzą potem w drewno, mając zbyt dużą siłę, może się pojawić "przekręcenie" gwintu, i taki farmer po prostu zrobi otwor w którym nie będzie się trzymał. Przy pracach z drewnem wkrętaki lub klucze udarowe są urzywane albo do łączenia dużych konstrukcji, gdzie wkręty są dużych średnic(8,10,12mm) oraz są długie 20cm i wzwyż. Ewewntualnie do wiercenia specalnymi wiertłami do drewna o duzych srednicach. Aha jeszcze jedna uwaga, nie używaj tego sprzętu gdy temperatura jest poniżej zera, bo troche mrozu i każda bateria Li-Ion szybko pada. Fakt że akurat do C12dd bateria kosztuje ok 150zł, ale mimo wszystko po co dopłacać?
dzieki tego przekrecenia tez sie obawialem tym bardziej ze w tej udarowej nie ma ustawien na pierscieni jak jest w c12 dd
orientujesz sie moze czy ten produkt jest lepszy od porownywalnych parametrow z serii boscha niebieskiego?
Lepszy jest przezde wszystkim z dwóch względów, w Milwaukee stosuje się aluminiowe obudowy przekładni. Podobny bosch tego nie ma, ale jest tańszy;) Milwaukee jest też ciut cięższe, to przez ten korpus. Ale milwaukee oferuje pojemniejsze akumulatory. A Akumulatory boscha nie maja pochlebnych opini. Ja w domu uzywam od jakieś czasu też małej wkretarki AEG BS12IQ która ma tylko 18,5Nm ale naprawde daje rade wkrętom 6x100 bez nawiercania w twardym drewnie. Sam musisz wybrać lżejszy i tańszy bosch, czy wytrzymalszy Milwaukee z pojemniejszymi akumulatorami.
na razie mam zamiar wziasc milwwukee z akumulatorami 1,5 ah byc moze za jakis czas kupie jedna 3 jak ten 1,5 nie bedzie dawal rady . sluchajac twojej rady raczej wstrzymam sie z kupnem do wiosny jak te akumulatory zle znosza zimowa pogode
Niestety każde akumulatory litowo-jonowe źle znoszą minusowe temperatury. Mam stałego klienta który miał własnie tą wkrętarkę i pracował zimną, po kilku tygodniach musiał przejść na wkretarki z akumulatorami Ni-Cd...Jesli parcujesz w pomieszczeniach gdzie temp. jest powyzej zera, to nie ma problemu.
dzieki za rady wyglada na to ze kupie zestaw c12 dd i c12 id ten komplet 915 a sama c12 dd 820. wiec to chyba dobry pomysl . co do robienia to ma to byc sprzet do drobnych domowych remontow raczej nie zima . gdyby to bylo do pracy na budowie to raczej wybralbym model c14 bo to jednak mocniejszy sprzet tak przynajmniej mi sie wydaje
co do wkretarek z akumulatorami ni cd to powoli to przezytek . moj ojciec ma makite 12 v z akumulatorami 2 ah w sumie dosc dobry sprzet tylko akumulatory sie sypia a wymiana 2 sztuk jest bez sensu lepiej kupic druga tym bardziej ze byc moze w srodku nie jest wszystko ok byla uzywana do przyczepiania welny skalnej przed tynkowaniem do drewna wiec wkrety dosc dlugie i wydaje mi sie ze do srodka dostalo sie klaczkow tej welny
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.