Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Witam, mam zamiar kupić młoto wiertarkę AEG BH 24 E http://www.narzedzia.pl/M%C5%82oto-wiertarka-BH-24-E,4301.html Co sądzicie o wyborze,może coś innego w podobnej cenie i właściwościach polecacie?Oglądałem też BOSCH GBH 2-20 D http://www.narzedzia.pl/M%C5%82ot-udarowo-obrotowy-GBH-2-20-D,16641.html jest tańszy,ma słabszy udar ale to nie przeszkadza,problem jest w firmie,mój stary zielony Bosch PBH 2000 umarł w butach zaraz po gwarancji.
Bardzo dobre narzędzie, ale na 100% kupisz go taniej, z tego linka co podałeś BH 24E - jest stanowczo za drogi;] poza tym obrazek jest modelu BH 22E - który jest ciut tańszy jeszcze. Jeśli nie potrzebujesz młotek bez podkuwania wybierz ten mniejszy model, 2,5J to dużo. Jesli miałby być ten większy to weź juz wersje z podkuwaniem, bo cena niemal identyczna. Przykłady: Bh22E KH 24E BH22 ale z udarem 2,7 pfh-24e Lub mocniejsza wersja: pfh-26-i
W Firmie ROBO-KOP z Łodzi nie kupuj. Oni są jak m&m'sy - LECĄ W KULKI. JK nie wiem czy to twoje aukcje ale sugeruję nie podawania linków do ich aukcji na tym forum .. Zalicytowałem wiertarkę kress'a, po 2 dniach telefon, że im "rąbnęli ze sklepu ostatnią sztukę a już mieli wysyłać i papiery już niby wypisane" :)))) taa jasne.. Wcześniej w mailu informowali o rzekomym planowanym terminie wysyłki w dniu następnym z zastrzeżeniem "nieprzewidywanych zdarzeń". Amatorka. Przelew zwrotny nie został wykonany, wystawili za to kolejne 5 szt. tych wiertarek. Nie mając ani jednej na stanie na allegro mieli wystawione łącznie 15szt. !!!! Tak się składa, że miałem kupić w sklepie stacjonarnym, ale nie mam za co bo oni obracają moją kasą.
JK jako posiadacz znany na tym forum zwolennik młotków AEG/Milwaukee napisz mi proszę: 1. O ile zmniejsza się udar w PH30, czy to jest odczuwalnie słabsze, czy producent podaje jakieś liczby(nie znalazłem)? 2. Gdzie jest to podwójne łożyskowanie, w jakim miejscu młotka? 3. Czy producent gwarantuje jakiś określony czas dostępności części zamiennych? Zastanawiam sie nad tym i dwubiegowym Kressem. Autorze wątku sorry za OT ;)
Dobry ten młotek AEG KH 24E http://www.narzedzia.pl/M%C5%82ot-wielofunkcyjny-SDS-plus-KH-24-E-720W,8580.html ale znów w tej cenie można dostać MAKITE HR 2470FT http://www.narzedzia.pl/M%C5%82otowiertarka-HR2470FT,5714.html i znów problem.Ale myślę że z tych dwóch modeli będę wybierał,oba są bardzo dobre czytajac materiały na ich temat i przy moich potrzebach( nie napracują się za bardzo) będą ok.
Może po koleji;) - Robokop - to duża firma, obracająca dużą ilością narzedzi, niestety jak wiele sklepów nadal może mieć pewne problemy jako sklep internetowy, nieodpowiedni ludzie na stanowiskach itp... tak się zawsze dzieje jak ktoś mało odpowiedzialny znajmuje się sprzedażą. Kiedyś napisałem kilka maili do nich, tylko raz raczyli odpowiedzieć. Myśle więc im wieksza firma tym bardziej mniej ich obchodzi pojedyńczy klient, który jeszcze nie kupił. Podajac linki staram się zawsze odsyłać do dużego uznanego sklepu bez negatywów, dużo cen mają atrakcyjnych też. Poza tym wiele sklepów internetowych nie posiada na stanie danych narzędzi;] - tylko je zamawia w chwili dostania przelewu. o czym piszą czasami drobnym niewidzocznym drukiem;))) Co do usuwania linków, to troszke śmieszne - moderatorzy zamiast dbać o porządek zajmują sie tylko czystą działalnością handlową. Brak linków tto brak konkurencji;) proste - bo ich sklep internetowy cenami nie poraża;) - Panowie zgłoście gdzie trzeba aby poszeżyć oferte(nie tylkoo bosch i makita ciągle) opuście drakońskie marże to będziemy podawać linki doo waszego sklepu. Co do pytań odnośnie PH30X 1) Z mniej dostępnych danych, udar zmiejsza się o połowę. Z krótkiej praktyki zmiejszony udar oceniam na nieco powyżej 2J, ale to może być mylne odczucie. 2) Podwójne łożysko jest umieszczone w przedniej częsci młotka w miejscy w którym jest przekładnia, pod sprzęgłem, mniej więcej;) 3) Owszem, każdy szanujący się producent elektronarzędzi oferuje dostępność częsci po zakończeniu produkcji nawet do 10 lat - zwykle jednak w zależności jaka to część okres ten może być ciut krótszy lub dłuższy. Co twego wyboru, Kress jest tańszy, dwubiegowy- przez co mniej obciązasz silnik, jednak ma mniejszy sporo udar 2,6J, mimo dwubiegowości mozna by go porównywać z tempem pracy młotka który ma ok.3J. Kress jest też ciut "brzydki" widać po nim jak po dużej częsci narzędzi Kressa, że inżynierowie z Kress stawiają głównie na solidność narzędzia a nie na konfort i wygodę pracy. Katalogowo waży 2,8kg - realnie bez kabla(wymiennego) waży jakieś 3,2kg. Milwaukee ma wyższy udar z tą wspomnianą opcją "zmiejszenia" go, zabezbieczenie termiczne silnika wymienną głowice fixtec, troszke lepiej lezy w ręce;) - ale to już subiektywna opinia;) waga podobna. Artur nie sugeruj sie cenami tutaj:) w twoich linkach, dziś miałem okazję odwiedzić pewnien hipermarket budowlany i cena młotka AEG była poniżej 650zł, a makita kosztowała prawie 900zł(z uchwytem wymiennym) bez uchwytu niecałe 800zł. Poszukaj sklepu z lepszymi cenami, sam u siebie mam AEG za 670zł.
Makitę HR2470 kupiłem za 667 zł bo trafiłem na promocję. Myślę, że to dobra cena. Od jutra w LM będzie Ryobi na promocji.
Wybór padł na Makite HR2470FT,właśnie dziś otrzymałem paczkę. Jak dla mnie sprzęt pierwsza klasa.
Mam nadzieje że to dobry wybór;] - dziś miałem klietów ktorzy stwierdzili że mam drogie wkrętarki i oni taką makitę zamiast za 900zł kupią za 120euro z przesyłką;] tylko szkoda że nikt z nich nie pomyślał że kupując zagranicą nie mają gwarancji w Polsce;] - ale to pikuś.;))) Tak samo jest z marką znaną typu Makita - często ludzie wybierają drożej lub bardziej znaną, nie wiedząc że mogą na tym stracić podwójnie.
W jakim sensie stracić podwójnie ?
Bo często idąc za "znanym" płacimy więcej niż potrzeba, mam codziennie klientów którzy "narzekają" na brak Boscha(niebieskiego) czy Hilti, mówiąc "panie bosch to bosch" - nie chcą słyszeć że można mieć coś lepszego za te same pieniądze, lub taniej. Rozumiem przywiązanie do marki, zaufanie itp.. ale bez przesady. Ja jako majterkowicz zaufałem AEG, Kressowi i Milwaukee, ja nie potrzebuje na już narzędzia, ja nie potrzebuje odpisac sobie vatu z faktury, ja mogę sobie odkładać na to co chce. Ludzie prowadzący działalność gospodarczą, tego nie mają muszą ppo prostu wybierać to co najlepsze i jednocześnie tanie(względnie). A można stracić i zaufanie do marki;) oraz kasę i czas na reklamacje. Jesli mam być szczery na Makicie przez ostatnie 2 lata mocno się zawiodłem dostalismy dwa nie skręcone i cieknące olejem HR2810, kilka reklamacji na rrozsypane zębatki od GA9020, kilka reklamacji na kilkumiesięczne HR2470, padające wyłączniki w nowych GA5030...
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.