Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Dostałem mega zadanie od swoich podopiecznych zakupić sprzęta: potrzebne są: młotowiertarka do kucia w żelbetonie wkrętarkowiertarka akumulatorowa (max mocna) - do obróbek blacharskich, przykręcania listew, podwieszania styropianu przez pape do podłoża kątówka - do ceramiki raczej (dachówki) - więc tutaj styknie 125mm Do wyboru mam metabo, hitachi (mialem poprzednio ale mi opędzlowali skład :/ - pracownicy sobie bardzo chwalili) milwaukee albo bosch - z nastawieniem na boscha albo hitachi - co byście proponowali? Sprzęt będzie jeżdzony ostro - młotek ma zrobić kilkanaście tysięcy otworów pod płyty ociepleniowe, a kątówka ma za zadanie pracować na dachach - wkrętarka - to jak pisałem wcześniej obróbki blacharskie i wkręcanie wkrętów itp
Zacznij od zakupu taczki. ---------------------------------------- MŁOTOWIERTARKA do kucia to rozumiem, że SDS-Max. Częściej będziesz kuł czy wiercił? Jeśli kuł to coś klasy 7kg, jeśli wiercił to 4-5kg. Czego byś nie wybrał to zapłacisz 2200-3000pln. Marki: Makita, AEG, DeWalt, Metabo, Milwaukee, Hilti (za to zaśpiewasz duuużo więcej). WKRĘTARKO-WIERTARKA? Z tego co opisujesz to nie wiercisz nią tylko w zasadzie przykręcasz. Zamiast wiertarko-wkrętarki użyj wkrętarki udarowej (mało kto tak robi ale jeśli byś tego popróbował nigdy nie chciałbyś nic innego). Koniecznie z uchwytem 1/4" do czego podpinasz końcówkę sześciokatną. Sam mam taką "C18 ID" milwaukee. Blachowkręta przykręcisz nawet do blachy 6mm! Koszt pożądnego impacta to 1500-2000pln w zależności od producenta. KĄTÓWKA - moc tutaj jest mało istotna, waga jest najwazniejsza (jak najlżejsza). Marki, które podajesz są ok, Milwaukee ma odłączany kabel, ma to plusy i minusy. AEG WS 6-125 powinno ci wystarczyć - jakieś 250-280pln. 3950-5280pln przeraża mnie troche ten przedział cenowy :)
Jeśli tylko do kucia to makita HM 0860c lub 1202. Kolega powyżej dobrze radził zakrętarkę Hitachi bardzo nie wywierci dziury w portfelu. Szlifierka Hitachi, dewalt(w dobrej cenie sa teraz 1500wat z regulacją) Pozdrawiam
Jeśli chcesz mieć max. wkrętarke kup nową z Metabo z nowej serii LTX, gdzie moment obrotowy sięga już 100Nm! Jadnek sądze że wystarczy ci wkretarka klasy 60-70Nm.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.