Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam Potrzebuje wiertarki do nieskomplikowanych robót typu: wywiercić otwory w drewnie ( tym pod zawiasy szafkowe), otwory w metalu, jak można to i wkręcać wkręty. Zależy mi na nie wielkim rozmiarze tak by można było manewrować w szafce (przy wkręcaniu zawiasów). Moje typy to: Celma PRCr 10/6 CEO - zalety: cena, parametry, uchwyt uniwersalny tzn. nie muszę kupować osprzętu z mocowaniem SDS - wady: przewód (chociaż jak wiertarka mała to nie będzie aż taki uciązliwy), nie wiem jak z jakością (dużo w necie o starej celmie, że nie do zdarcia) Bosch UNEO -zalety: na akumulator, udar -wady: cena, uchwyt wiertarski na sds (a frez do zawiasów bosch ma chwyt okrągły), mam obawy co do trwałości baterii. Doradzą koledzy, co by wybrać?
Jak najbardziej celma jest dobrym wyborem ale do wiercenia. Do wkręcania lepszym wyborem będzie posiadanie wkrętarki. jeżeli inwestujesz w działanie profesjonalne to z pewnością zakup jakiejś małej wkrętarki zapłaci Ci się w wygodzie użytkowania. natomiast nie chcąc wydawać większych pieniędzy do wiertarki dokup wkrętarkę sieciową nawet tej gorszej firmy. Posiadanie sprzęgła przy dokręcaniu śrub , wkrętów ustrzeże Ciebie przed niemiłymi rozczarowaniami z uszkodzeniem śruby lub delikatnych elementów meblowych. Zakup dobrej wkrętarki akumulatorowej dwubiegowej ( zamiast wiertarki) do wkręcania i wiercenia tez jest dobrym rozwiązaniem!!!! slawek
Sprzęt będzie używany amatorsko także zakupie chyba Celmę a wkrętarkę może kiedyś, bardziej zależy mi na wierceniu (a wkręty śrubokrętem sobie dokręce, do pięknie wywierconych otworów:)
Taka tania wkrętarka przewodowa to koszt60-70 złotych, a ulga przy-wykręcaniu- wkręcaniu jest kolosalna. Uważam ,że warto mieć takie narzędzie i tez do posiadania takiego Ciebie namawiam. Kiedyś były takie malutkie 300 watowe wiertarki bodajże Lesto, ona była dużo mniejsza od wybranej przez ciebie celmy, 300watowe "bulgarki" też były takie malutkie. Nie miały regulacji obrotów i uchwytu samozaciskowego,,,, no ale to historia. Jakbyś z drugiej ręki taką dobrą sobie sparzył to ci posłuży ho, ho, bo tobie zależy tez na wielkości narzędzia. Są tez takie niezniszczalne dwubiegowe BD-ekery- stare ale z bardzo dobra opinią. Uważam, że jeżeli kupisz tą celme to będzie bardzo dobry wybór i koledzy z tego forum pewnie będą akceptowali twoja decyzje.... jednak nie licz na sprawdzenie się przy wkrętach , bo to narzędzie nie do tego. Ja mam takie 4 sztuki 300 i 500W, zielone , są więcej niż pełnoletnie i są w pełni sprawne!!!!!! Slawek
Bob - dlaczego dwubiegówka? Jest jakiś konkretny powód? Jak potrzebujesz czegoś, co zastąpi wiertarkę i wkrętarkę to może poszukaj małej bezudarowej? Jest kilka firm, które produkują takie narzędzia. Za 300 PLN (czyli podobnie do tej celmy) powinieneś znaleźć coś sensownego z Makity, Makteca, Hitachi czy marketowego sparkyego. Będzie lekkie, małe i poręczne. Niektóre mają też regulację obrotów, więc nadadzą się do wkręcania. PS Uzywanie wierteł sds w zwyklej wiertarce jest troche bez sensu, wiec zaleta w postaci kluczykowego uchwytu w celmie to dla mnie raczej wada ;-)
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.