Bosch, Makita, a może Hitachi

G
zarii 2010-12-11 11:56

Bosch, Makita, a może Hitachi

Witam potrzebuje kupić młotowiertarkę. I tyu pojawia się problem co wybrać.
Zastanawiam się między:
Hitachi DH24PC3
BOSCH GBH 2-20D
MAKITA HR2450

Sprzęt będzie używany do prac remontowo-budowlanych. Doradźcie co najlepiej wybrać. Może warto warto kupić coś innego. Chcę przeznaczyć na to max 700 zł.

G
Felek 2010-12-11 12:50

Re: Bosch, Makita, a może Hitachi

Zarii - temat wyboru młotowiertarki to bardzo popularny, jeśli nie jedyny temat na tym forum. Zainwestuj trochę pracy własnej i czasu i skorzystaj z wyszukiwarki. A jak będziesz potrzebował konkretów (np. który uchwyt lepszy, który udar mocniejszy, która bardziej chińska, etc.) to pytaj o szczegóły.
Nawet na 1 stronie jest kilka tematów.

G
Slawek1 2010-12-11 15:04

Przed dokonaniem wyboru musisz okreslic dokładnie jak ciężkie prace będziesz wykonywał tym narzędziem. Są to małe młotowiertarki , wiec jezeli zamierzasz wykonać prace instalacyjne i drobne prace montażowe to tak, ale do cięższego i większego podkuwnia to raczej nie Przeznaczasz na ten cel 700 zł, jest to jeden tylko z wyznaczników. Poza tym pewnie masz swoje spostrzeżenia i przyzwyczajenia do określonej firm i to tez musisz uwzglednić. Zastanow sie nad serwisem gwarancyjnym- czy firma przypadkiem nie odrzuca gremialnie wszystkich roszczeń, oraz nad ewentualną ceną naprawy pogwarancyjnej i dostępnością części. To że ktoś Ci mowi trzy lata gwarancji po rejestracji to nic nie znaczy to tylko mamienie klienta.
P. Felek dobrze Ci radzi abyś zajrzał do wypowiedzi w temaci zakupu mlotowiertarek ponieważ dużo opinii już bylo wypowiedzianych.
Moje przekonanie to Makita, AEG ale wybor jest twoj
Chcesz sprzęt tzw "dobrej firmy" ale przy wyborze obejrzyj również coś tańszego - moze Ci wystarczy?
Slawek

G
Maariusz 2010-12-11 15:35

Za tę kwotę kupisz na promocji Makitę HR 2470. Ja właśnie takiego zakupu dokonałem.

G
JK. 2010-12-11 18:56

Jedno ale, co robi w tym gronie bosch? 2-20? ;) Może 2-26 to tak.

1