akumulatory AEG

G
oskr5 2009-06-01 00:00

akumulatory AEG

Witam.
Chciałbym kupić bratu na urodziny wkrętarkę aku AEG 12 2.0 ah. Może ktoś pracuje na takim sprzęcie i wie jak długo trzymają akumulatory?
Za odpowiedzi dziękuję.

G
JK 2009-06-01 00:00

Re:akumulatory AEG

Ja posiadam wersje z 1,5Ah i nie narzekam. Wkręcam dość rzadko, ale jak naładuje je na początku miesiąca to pod koniec da się nimi bezproblemowo pracować. Od biedy może je doładowywać od czasu do czasu, bez obaw o efekt pamięci.
No i masz naprawde mocną wkrętarke do domu a w miare tanią.

G
damork 2009-06-06 00:00

Re:akumulatory AEG

Mam, używam i bardzo ją lubię. Kupiłem gdy zarżnąłem kolejną parę aku Makity - teraz Makitę mam jako wspomagającą, głównie pracuję AEG - mam właśnie wersję 2 Ah. Co do tego na ile starczają, to jest to ściśle uzależnione od tego jak się nią pracuje :) Powiedzmy że Makitę miałem w wersji 2,6 Ah i nie odczuwam żeby AEG jakoś szybciej padało mimo że mniejsze - Makita jest trzybiegowa i bardziej prąd żre. Podczas jednego standardowego dla mnie montażu zużywam zazwyczaj jeden aku i nadgryzam poważnie drugi, dlatego dla bezpieczeństwa zabieram czasem ładowarkę. Z Makitą było identycznie.
Ogólnie mogę z czystym sumieniem AEG polecić, dobrze leży w ręku, bardzo przyjemnie się nią pracuje - po prostu przyzwoite i niewygórowane cenowo narzędzie z długą gwarancją.

1