Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Napiszcie ile mogą wytrzymać akum Ni-cd prawidłowo użytkowane lecz używane amatorsko np Makita, dziekuję np 1,2lata
Nikt ci tego nie powie, bo to niemożliwe, jesli akumulator wytrzyma 2 lata w miare uczciwym stanie, to będzie dobrze. Kiedyś makita miała akumulatory, które potrafiły wytzymać 5/6 lat. Teraz jest to około 2/3 lata, ale z jednym zatrzerzeniem, akumulator nie może długo leżeć bezczynnie. Raz na miesiąc lub dwa trzeba je naładować bez względu na to czy sie będzie uzywać czy nie.
Witam użytkuję(jeszcze:-)) Makteca od 2003r.Przez pierwsze 3 lata korzystałem z niego przy pracach domowych(rzadko ładowawałem i starałem się niedoładowywać).Przez następne lata używany był intensywnie na budowie i tu już różnie z ładowaniami bywało.W tamtym roku praktycznie z dnia na dzień padł mi jeden aku.Drugi działa bez zarzutu ale jak długo jeszcze pociągnie?Tak więc NI-CD powinny wytrzymać dość długo ale chyba sporo zależy od jakości użytych ogniw ładowarek i szczęścia.Znam przypadki takich samych wkrętarek bosch kupionych 5 lat temu użytkowanych w tych samych warunkach gdzie aku padały parami jeden po drugim po pół roku,czy roku.Kilka z nich działa do dziś i to całkiem nieżle ale to duża mniejszość z nich
Napiszcie ile mogą wytrzymać akum Ni-cd prawidłowo użytkowane lecz używane amatorsko np Makita, dziekuję np 1,2lata Producenci podają ten czas nie w latach, ale w cyklach ładowania. Przelicz sobie na lata, np. tak: akumulator wytrzymuje 600 cykli, ładujesz go (średnio) raz na dwa dni.
Panie JK mam jeszcze do pana jedno pytanie i radę!co sie tyczy akum.Makita 6271 bo takie też zamierzam zakupić lecz używać je do domowego majsterkow. A jakbym używał tylko jednego akum a drugiego od nowości ani nie tykał!dopiero po padnięciu pierwszego np. po 2latach zaczął używać tego deugiego?czy ten drugi bedzie sprawny jak nowy.dziekuję
Szanowni dyskutanci problemu akumulatorów... Uruchomilem 3 szt 12 V Celmy! Baterie maja nie wiem ile lat -dużo( musiałbym iść do warsztatu ,a mi sie po prostu nie chce)! po otworzeniu takowych nie bylo sladu wylań, korozji itp, natomiasy w każdym aku byla 1 ( jedna) uszkodzona przez ktora zestaw nie działał.Wymiana i akumulatory trzymaja , maja taka moc jak przed naprawą. Pojemnosć prądowa 2Ah.. Uważam ,że odnioslem sukces.... przynajmniej w tym zakresie. Proby naprawy aku Einhella podobna metoda jak wyżej bez sukcesu. natomiast regeneracja aku wkretarki "fur Obi" aus Deutschland - ładuje się! ale na razie nie wiem jak bedzie z trzymaniem napięcia , bo za krotko. Najdluzej z mojego doswiadczenia dotychczas "trzymały"aku topexu we wkrętarce zielonej 14,4v - kilka lat , ale wiecej niz dwa. W tym roku uszkodzilem calosc przy upadku z wysokosci. Summarum: NiCd - trwałość jak sie uda i jak się ma szczęście (ale szczęściu należy pomóc....). Sposób ładownia też wplywa na trwałość! szybkie ładowanie skraca żywotność aku. pozdrawiam Slawek
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.