Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
chciałem skomentować, ale wystarczająco skutecznie się zbłaźniłeś...
Witam Jak ostatnio pisałem w temacie wyboru wkrętarki to na "tapecie" pozostały 2 modele - Dewalt 14.4V i Metabo 14.4V z zestawem akcesoriow. Ale zamiast rzucać monetą przekonał mnie tekst Pana Fleksa : "Czesław, w DeWalcie się zakochasz (chyba;-)).'" no i zamówiłem ale model 18V a mianowicie "DCD 789C2". Dzisiaj dotarła do mnie przesyłka z tą wkrętarką i na razie ładuję aku. Pierwsze wrażenie po wzięciu do ręki REWELACJA. Kolega stwierdził "aż ci się ślepia zaśmiały". Pierwsze uruchomienie - uff !! dźwięk przetwornicy nie gryzie w uszy. Wrażenia i porównanie do AEG: Dewalt pomimo napisu "made in PRC" obudowa wykonana wzorcowo - czyli Chińczyk potrafi, ładowarka "Made in Taiwan" aku. "Cell made in Japan" i " Pack assembled in Mexico". Ergonomia znacznie lepsza od AEG chociaż obawiałem się, że metalowy zaczep przy rękojeści będzie troszkę przeszkadzał - nic z tych rzeczy. Uchwyt bitów naprawdę solidny, wymiar 13 mm, AEG 10mm. Momenty obrotowe porównywalne Dewalt 35 Nm, AEG 32 Nm Prędkości max. Dewalt 600/2000, AEG 400/1400. Sprzęgło - tu miłe zaskoczenie Dewaltem na pozycji "1" można wkręcać drobnicę, natomiast AEG na pozycji "1" dawało znacznie większy moment. Dewalt pozycji sprzęgła 15+wiercenie, AEG 24+wiercenie. Dewalt posiada diodę oświetlającą AEG- nie, za to AEG posiada kontrolę stanu naładowania aku., Dewalt - nie. Dewalt ma bardziej zwartą budowę i jest krótszy od AEG. Porównując do maleństwa Metabo Powermaxx 7,2 jest ono krótsze od Dewalta o około 4 cm, a po założeniu uchwytu do wiercenia Metabo jest krótsze już tylko o około 5 mm. I na koniec walizka. Tutaj walizka Dewalta jest znacznie lepszej jakości i nie posiada zaginanych zawiasów co przekłada się na większą trwałość. AEG w stosunku do Dewalta na wyposażeniu ma 100 szt. akcesoriów i ma niższą cenę (AEG - 548 zł w promocji z kartą marketu chociaż promocja się zakończyła, Dewalt 910 z kosztami przesyłki kurierskiej. Takie są moje pierwsze wrażenia. Pozdrawiam MK
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
mam taką wiertarkę i spisuje się doskonale, ale w cegle, beton, słabo Leszek
Piszecie bzdury koledzy. Mam ją 6 lat. Wierci w żel betonie co prawda od czasu do czasu, ale bez najmniejszego kłopotu. Można cisnąć do oporu i nie stanie. Wierciłem 30 otworów w żelbetonie wiertłem 12 RYOBI na pełną głębokość , wszystko wytrzymało. Jedynie co szwankowało to ręce. Muszę dodać że zastosowałem wiertło pośrednie 6 tej samej marki, bo spodziewałem się trudności. Wiertarka wierci w trudnych warunkach, również w suficie, w sumie około trzy miesiące w roku. Po czterech latach.musiałem ją rozebrać na elementy pierwsze (pestka) i dokładnie wyczyścić, bo już się zatrzymywała. Kolejne dwa lata w tych samych warunkach pracuje bez zarzutu. Naprawdę dobry sprzęt i cena przyzwoita. Teraz będę musiał wymienić baterie na nowe, bo już trzymają na 1/4 swoich możliwości. Pozdrawiam i proszę nie wprowadzać ludzi w błąd, gdy się uprzednio sprzętu nie sprawdziło.
ja niedawno wystarowałem z biznesem remontowym, kupiłam kilka wkręarek aeg 18v i bardzo dobrze mi się sprawdziły. Nie były bardzo drogie, przy każdych warunkach dają rade, nawet przy silnych mrozach.
U mnie też te narzędzia od nich z serii 18V sprawdzają się bardzo dobrze. Myślałem, że zimą baterie będą np. krócej działać, ale nic takiego się nie działo, za co wielki plus dla konstruktorów.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.