Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Też kupiłem narzędzia tej firmy. Niestety też mam negatywne doświadczenia. Kupiłem obcinarka do gałęzi. Sprzęt zepsuł się po gwarancji, serwis...
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
W odniesieniu do wypowiedzi poprzednika spieszę wyjaśnić, że jakkolwiek przy moim imieniu nie ma wyświetlonych ilości postów to zapewniam, że jest już ich kilkanaście. Tymczasem użytkownik o skrajnie wybuchowym nicku "bum" używa słów krytycznych nie pisząc niczego odkrywczego. Zatem zapewniam bardziej normalnych użytkowników, że moim celem było jedynie odświeżenie tematu aby nie zniknął w czeluściach forum. Swoją drogą uważam go za dosyć ważny a na pewno wielce przydatny w codziennym życiu.
Witam. Pracując w ASO MB używaliśmy narzędzi FACOM głównie oraz StahlWill. Mały przykład: odkręcanie nakrędki "46" poprzez rure ok 1m, na grzechotce 1/2, i przejściówce pod nasadkę 46/ 3/4 bodaj. Nakrędka nie puściła, grzechotka nie przeskoczyła a przejściówka pękła (w kwadracie przy nasadce). Poza tym grzechotki jeżdziły do regeneracji gdzieś raz na 2-3 lata (przy codziennej ciężkiej pracy). Ważne/przydatne detale warte uwagi: * pokrętak 1/4 winien mieć możliwość użycia jako przedłużki * bity nie zespolone z wkładką - można podmienić na inny jak już pęknie, nie zajmują tyle miejsca, możliwość użycia w trudnych miejscach np z kluczem płaskim * zestaw nasadek na 1/2 zaczynający się od "8" - nie obciąża się małej grzechotki przy zapieczonych śr. * długa i krótka przedłużka dla 1/4 i 1/2 cala * długie nasadki (wybrane wielkości) jak ktoś chce świeczki kręcić * nasadki 12 kątne zdają się być zaletą, ale przy wyrobionych śrubach mogą się stać bezużyteczne * zestaw imbusów dobrze mieć osobny co by się na "60" kończył Jeśli chodzi o inne marki to nie bardzo mam porównanie, to chyba na tyle (co mi na poczekaniu do łba przyszło), sam chce coś kupić ino nie wiem ile wydać i w co zainwestować.
czy warto kupić klucze z firmy king tony?
Kupując klucze musisz przede wszystkim uwzględnić do jakich celów będziesz ich używał np. hobbystycznych lub profesjonalnych. Jeżeli chodzi o King Tony to są to klucze z wyższej półki. Moi koledzy je chwalą. Oprócz King Tony mógłbym ci jeszcze zasugerować Jonnesway i Stanley, które znajdują się mniej więcej w tym samym przedziale cenowym co King Tony z tym, że uważaj na Stanleya. W ostatnim czasie jakość narzędzi Stanleya znacznie się pogorszyła. Jeden z działów produkcyjnych Stanleya kupił Topex więc jeżeli na sklepowej półce dostrzeżesz Stanleya i cena wyda Ci się dziwnie niska to wstrzymaj się z zakupem. A jeżeli zamierzasz pracować kluczami pod dużymi obciążeniami to polecam Beta, Facom i Hazet
ja gorąco polecam firmę COVAL. sam ma zestaw nasadek (72 części)dałem ok 150 zł i jak dotąd są świetne ( mam 3 lata) używam dosyć często i nawet żadnej rurki się nie boja. uważam że są to doskonałe klucze nawet dla profesjonalistów. Pozdrawiam
Jeżeli ktoś z Was ma jakieś pytania chętnie odpowiem na posty
panowie powiem jedno klucze bety nikt i nic nie przebije ich wykosztowalem sie ale warto bylo pasuja idealnie do reki tymi kluczami robota to przyjemnosc
A co myślicie o kluczach firmy SATA? Proszę o opinie o nich, ponieważ myślę o ich zakupie. Pozdrawiam
witam jestem wlasnie w trakcie wyposazania warsztatu i przegladalem narzedzia roznych producentow i mam kilka opini przedstawie tylko pozytywne w skali slabe0-ok10 KING TONY- jakosc 7, cena 8 (pracowalem narzedziami 3lata w ASO VW0) nasadki praktycznie ie do zdarcia zwykle i udarowe torxi ampule na 1/2" to byl slaby punkt zestawu poniewaz nie byly przystosowane do udaru i ogolnie szybko pekaly klucze plaskie czasem jak sie przesadzilo(rura lub klucz na klucz) to pekaly lub sie omykaly wkretaki szybko sie wyrabiaja lub sie lamia marke oceniam na 7 w maire dobry przelicznik cena jakosc JONNESWAY-jakosc 8 cena 8 w aso mielismy kilka narzedzi te ktore nie dawaly rady z king tonego troche lepsze narzedzia bardziej wytrzymale z reszta widac po wykonaniu narzedzi ze sa solidne i dopracowane np wkretaki slusarskie takie wkretaki do walenia mlotem odciagania zacickow etc bardzo wytrzymale marke oceniam na 8.5 dobry+ proxon-narzedzia oscyluja jakoscia w okolicach wyzej wymienionych marek troche bardziej dopracowane niz king tony sata- nie mialem doczynienia z tymi narzedziami tylko je ogladalem i bylem w kilku warsztatach ktore kupily wozki za 5tys wyglad az razi, plasiki jakosc wykonania okreslam na max 4 jedynie ratuje ten zestaw dozywotnia gwarancja nie wiem czy dziala dozywotnio w warsztatach ktorych bylem kilka kluczy w wozkach powymieniali na gwarancji ogolnie jakosciowo to bez zachwytu ale cena no i gwar ogolnie uwazam ze lepiej dolozyc pare pln i kupic JONNESWAY lub KING TONY (nie wspominam o beta hazet czy gedore bo sa znacznie drozszeod wymienionych) niz jakas typowa chinszczyzne mimo tego ze ok95% narzedzi produkowanych jest w chinach taiwanie oraz turcji to jeszcze na szczescie istnieje cos takiego jak kontrola jakosci ... przyszly wlasciciel warsztatu, w zawodzie 4 lata student 3 roku wydz samochodow i maszyn roboczych
Witam Moze pomozecie panowie, zdarlem ojcu klucze, mial komplet kupiony w czechoslowacji jeszcze i uzywał go hoho a mi wystarczylo kilka podejsc zeby je zajechac i teraz musze mu cos odkupic przeczytalem kilka forum i nie chce ojcu lipy wciskac ... wiecie co by to było ... No wiec chyle sie ku dwóm opcjom 1) BETA http://www.allegro.pl/show_item.php?item=672896793&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. 2) JONNESWAY http://www.allegro.pl/item676532327_zestaw_94_cz_oryginalny_jonnesway_promocja.html Poradzcie coś - Dzieki
A co powiecie o zestawach Drapera? zastanawiam sie nad kupnem tego zestawu: http://www.tool-catalogue.co.uk/tools.php/cPath/31079_31183/products_id/14146 Lub Bahco: http://cgi.ebay.co.uk/BAHCO-S106-SOCKET-SPANNER-SET-1-4-1-2-DRIVE-OFFER_W0QQitemZ320484338772QQcmdZViewItemQQptZUK_Hand_Tools_Equipment?hash=item4a9e5aec54 Wydeaje mi sie ze Bahco lepiej sobie poradzi. A wy co byscie wybrali?
Ja osobiscie uzywam king tony od wielu lat, ale nie wiem jaki jest odpowiednik u nich takiego zestawu. Rozwazales w ogole inne marki?
Myślę,że jeżeli chodzi o klucze nasadowe to są także inne dobre marki które warto wziać pod uwagę. Będziesz kupował w sklepie internetowym?
Sprzedaje narzędzia różnych marek i z całą pewnościom jeśli chodzi o komplety to mogę podpowiedzieć że stosunek jakości do ceny najlepiej wychodzi na rzecz COVAL, klucze z gwarancją i niezłej jakości. Jeśli chodzi o wyższą półkę to napewno Gedore, Proxxon, Bachco, Kużnia. Niestety dla popierających Betę, sprzedaje też te klucze i niestety ostatnie opinie o jakości są niepokojące, podobno zaczynają się zachowywać jak klucze z marketu. Dla osób ceniących sobie niewygórowane ceny to proponuje w kolejności: Coval, Jonnsway, Forum, Yato. Nie polecam Stanleya, Toya i pozostałych marek z pod znaku Made in Wschód. Dla osób zainteresowanych narzędziami lub opinią o markach które mam w ofercie zapraszam na Allegro jestem pod nazwą Alfasj.
Bahco robi świetne narzędzia, które długo posłużą. Mam nasadki Stanleya kupione chyba 15 lat temu i jestem z nich bardzo zadowolony. Teraz to firmy szukają oszczędności i jest coraz gorzej z jakością.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.