Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
CAS 12P. Bateria 12 do tego to straszny chłam. Pierwsza działała jakieś 3 mieś. Druga po reklamacji jakieś pół roku (używana sporadycznie). teraz leży...
W odniesieniu do wypowiedzi poprzednika spieszę wyjaśnić, że jakkolwiek przy moim imieniu nie ma wyświetlonych ilości postów to zapewniam, że jest już ich kilkanaście. Tymczasem użytkownik o skrajnie wybuchowym nicku "bum" używa słów krytycznych nie pisząc niczego odkrywczego. Zatem zapewniam bardziej normalnych użytkowników, że moim celem było jedynie odświeżenie tematu aby nie zniknął w czeluściach forum. Swoją drogą uważam go za dosyć ważny a na pewno wielce przydatny w codziennym życiu.
Witam. Pracując w ASO MB używaliśmy narzędzi FACOM głównie oraz StahlWill. Mały przykład: odkręcanie nakrędki "46" poprzez rure ok 1m, na grzechotce 1/2, i przejściówce pod nasadkę 46/ 3/4 bodaj. Nakrędka nie puściła, grzechotka nie przeskoczyła a przejściówka pękła (w kwadracie przy nasadce). Poza tym grzechotki jeżdziły do regeneracji gdzieś raz na 2-3 lata (przy codziennej ciężkiej pracy). Ważne/przydatne detale warte uwagi: * pokrętak 1/4 winien mieć możliwość użycia jako przedłużki * bity nie zespolone z wkładką - można podmienić na inny jak już pęknie, nie zajmują tyle miejsca, możliwość użycia w trudnych miejscach np z kluczem płaskim * zestaw nasadek na 1/2 zaczynający się od "8" - nie obciąża się małej grzechotki przy zapieczonych śr. * długa i krótka przedłużka dla 1/4 i 1/2 cala * długie nasadki (wybrane wielkości) jak ktoś chce świeczki kręcić * nasadki 12 kątne zdają się być zaletą, ale przy wyrobionych śrubach mogą się stać bezużyteczne * zestaw imbusów dobrze mieć osobny co by się na "60" kończył Jeśli chodzi o inne marki to nie bardzo mam porównanie, to chyba na tyle (co mi na poczekaniu do łba przyszło), sam chce coś kupić ino nie wiem ile wydać i w co zainwestować.
czy warto kupić klucze z firmy king tony?
Kupując klucze musisz przede wszystkim uwzględnić do jakich celów będziesz ich używał np. hobbystycznych lub profesjonalnych. Jeżeli chodzi o King Tony to są to klucze z wyższej półki. Moi koledzy je chwalą. Oprócz King Tony mógłbym ci jeszcze zasugerować Jonnesway i Stanley, które znajdują się mniej więcej w tym samym przedziale cenowym co King Tony z tym, że uważaj na Stanleya. W ostatnim czasie jakość narzędzi Stanleya znacznie się pogorszyła. Jeden z działów produkcyjnych Stanleya kupił Topex więc jeżeli na sklepowej półce dostrzeżesz Stanleya i cena wyda Ci się dziwnie niska to wstrzymaj się z zakupem. A jeżeli zamierzasz pracować kluczami pod dużymi obciążeniami to polecam Beta, Facom i Hazet
ja gorąco polecam firmę COVAL. sam ma zestaw nasadek (72 części)dałem ok 150 zł i jak dotąd są świetne ( mam 3 lata) używam dosyć często i nawet żadnej rurki się nie boja. uważam że są to doskonałe klucze nawet dla profesjonalistów. Pozdrawiam
Jeżeli ktoś z Was ma jakieś pytania chętnie odpowiem na posty
panowie powiem jedno klucze bety nikt i nic nie przebije ich wykosztowalem sie ale warto bylo pasuja idealnie do reki tymi kluczami robota to przyjemnosc
A co myślicie o kluczach firmy SATA? Proszę o opinie o nich, ponieważ myślę o ich zakupie. Pozdrawiam
witam jestem wlasnie w trakcie wyposazania warsztatu i przegladalem narzedzia roznych producentow i mam kilka opini przedstawie tylko pozytywne w skali slabe0-ok10 KING TONY- jakosc 7, cena 8 (pracowalem narzedziami 3lata w ASO VW0) nasadki praktycznie ie do zdarcia zwykle i udarowe torxi ampule na 1/2" to byl slaby punkt zestawu poniewaz nie byly przystosowane do udaru i ogolnie szybko pekaly klucze plaskie czasem jak sie przesadzilo(rura lub klucz na klucz) to pekaly lub sie omykaly wkretaki szybko sie wyrabiaja lub sie lamia marke oceniam na 7 w maire dobry przelicznik cena jakosc JONNESWAY-jakosc 8 cena 8 w aso mielismy kilka narzedzi te ktore nie dawaly rady z king tonego troche lepsze narzedzia bardziej wytrzymale z reszta widac po wykonaniu narzedzi ze sa solidne i dopracowane np wkretaki slusarskie takie wkretaki do walenia mlotem odciagania zacickow etc bardzo wytrzymale marke oceniam na 8.5 dobry+ proxon-narzedzia oscyluja jakoscia w okolicach wyzej wymienionych marek troche bardziej dopracowane niz king tony sata- nie mialem doczynienia z tymi narzedziami tylko je ogladalem i bylem w kilku warsztatach ktore kupily wozki za 5tys wyglad az razi, plasiki jakosc wykonania okreslam na max 4 jedynie ratuje ten zestaw dozywotnia gwarancja nie wiem czy dziala dozywotnio w warsztatach ktorych bylem kilka kluczy w wozkach powymieniali na gwarancji ogolnie jakosciowo to bez zachwytu ale cena no i gwar ogolnie uwazam ze lepiej dolozyc pare pln i kupic JONNESWAY lub KING TONY (nie wspominam o beta hazet czy gedore bo sa znacznie drozszeod wymienionych) niz jakas typowa chinszczyzne mimo tego ze ok95% narzedzi produkowanych jest w chinach taiwanie oraz turcji to jeszcze na szczescie istnieje cos takiego jak kontrola jakosci ... przyszly wlasciciel warsztatu, w zawodzie 4 lata student 3 roku wydz samochodow i maszyn roboczych
Witam Moze pomozecie panowie, zdarlem ojcu klucze, mial komplet kupiony w czechoslowacji jeszcze i uzywał go hoho a mi wystarczylo kilka podejsc zeby je zajechac i teraz musze mu cos odkupic przeczytalem kilka forum i nie chce ojcu lipy wciskac ... wiecie co by to było ... No wiec chyle sie ku dwóm opcjom 1) BETA http://www.allegro.pl/show_item.php?item=672896793&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. 2) JONNESWAY http://www.allegro.pl/item676532327_zestaw_94_cz_oryginalny_jonnesway_promocja.html Poradzcie coś - Dzieki
A co powiecie o zestawach Drapera? zastanawiam sie nad kupnem tego zestawu: http://www.tool-catalogue.co.uk/tools.php/cPath/31079_31183/products_id/14146 Lub Bahco: http://cgi.ebay.co.uk/BAHCO-S106-SOCKET-SPANNER-SET-1-4-1-2-DRIVE-OFFER_W0QQitemZ320484338772QQcmdZViewItemQQptZUK_Hand_Tools_Equipment?hash=item4a9e5aec54 Wydeaje mi sie ze Bahco lepiej sobie poradzi. A wy co byscie wybrali?
Ja osobiscie uzywam king tony od wielu lat, ale nie wiem jaki jest odpowiednik u nich takiego zestawu. Rozwazales w ogole inne marki?
Myślę,że jeżeli chodzi o klucze nasadowe to są także inne dobre marki które warto wziać pod uwagę. Będziesz kupował w sklepie internetowym?
Sprzedaje narzędzia różnych marek i z całą pewnościom jeśli chodzi o komplety to mogę podpowiedzieć że stosunek jakości do ceny najlepiej wychodzi na rzecz COVAL, klucze z gwarancją i niezłej jakości. Jeśli chodzi o wyższą półkę to napewno Gedore, Proxxon, Bachco, Kużnia. Niestety dla popierających Betę, sprzedaje też te klucze i niestety ostatnie opinie o jakości są niepokojące, podobno zaczynają się zachowywać jak klucze z marketu. Dla osób ceniących sobie niewygórowane ceny to proponuje w kolejności: Coval, Jonnsway, Forum, Yato. Nie polecam Stanleya, Toya i pozostałych marek z pod znaku Made in Wschód. Dla osób zainteresowanych narzędziami lub opinią o markach które mam w ofercie zapraszam na Allegro jestem pod nazwą Alfasj.
Bahco robi świetne narzędzia, które długo posłużą. Mam nasadki Stanleya kupione chyba 15 lat temu i jestem z nich bardzo zadowolony. Teraz to firmy szukają oszczędności i jest coraz gorzej z jakością.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.