Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Też kupiłem narzędzia tej firmy. Niestety też mam negatywne doświadczenia. Kupiłem obcinarka do gałęzi. Sprzęt zepsuł się po gwarancji, serwis...
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
drodzy koledzy. jeśli chodzi o terminologie techniczna sporo spotykam sie z niejasnościam i wynikajacymi póżniej komplikacjami jednym z nich jest i tu pytanie: czym różni sie piła od pilarki? czekam na wypowiedzi ewentualnie później sprostuje o co mi chodzi. pozdro
Michale, ot chodzi o powszechny błąd w nazewnictwie potocznym. Maszyna to zawsze pilarka - osprzęt do niej to piła, piła taśmowa i dalej: frezarka - frez wiertarka - wiertło kosa - kosiarka ;) (ok to był żarcik) ;D Piła to zazwyczaj blat lub tarcza, czyli osprzęt, ale rzeczywiscie warto dopytać bo często ludzie sami nie widzą że nieprecyzyjnie formułują zapytania i są potem jaja ;) pozdro
Teściowa twierdzi że gdzieś jest taniej. Spytaj ile piła.
wiem Marcnie ze sie orientujesz w nazewnictwie ale wiekszość popełnia błedy. jesli sie klient pyta o piłe to podchodze do pił a jak o pilarki to do pilarek. ciekawa jest reakcja ludzi jak cos takiego robie albo jak ich poprawiam:) pozdro
dobra to teraz nastepny temacik cos z wkrętarek: dlaczego ludzie myślą ze 18V jest silniejsza od 12V?? co to jest moment obrotowy na złaczu twardym i na złączu miękkim i jaka jest różnica?? pozdro
ja wiem! . . . . . ale tym razem sobie daruję ;D
ja wiem ze kolego Marcinie wiesz, i Ty pewnie wiesz ,ze ja wiem:) dajmy sie wykazac innym pozdro
no i nikt sie nie wypowiada o momencie obrotowym?? przecież jest to najważniejszy parametr charakteryzujacy wiertarko wkretarke, a nie napiecie akumulatora jak wiekszość ludzi myśli. pozdro
nastepne pytanie: moc znamionowa i użyteczna. różnice:) jaka jest podawana na tabliczkach znamionowych elektronarzedzi? pozdro
no drodzy koldzy z forum. czym sie kierujecie kupujac elektronarzedzia?? no chyba nie kolorem?? pozdro
witam. jeśli chodzi o moc to faktycznie większość ludzi kupuje bo widzi np. 1000 wat. Super mocny sprzęt marki no name. Moc znamionowa czyli ta w większości podawana przez producentów to moc poboru prądu. Moc użyteczna czyli faktyczna moc narzędzia jest przeważnie ok 40-50 % nizsza od podawanej mocy znamionowej. Zależy to również od jakości urządzenia stąd czasami komentarze że w no name 1000 wat było słabsze niż 600 w boschu , B&D , DW , AEG itp. Odnośnie momentu obrotowego. Maksymalny moment obrotowy to moment w którym narzędzie uzyskuje maksymalną moc przy danych obrotach. i tak tanie wkrętarki maks. moc dopiero przy najwyższych obrotach a wcześniej są za słabe nawet do wkręcania wkrętów w karton. Ważne żeby pełna moc była dostępna w jak największym przedziale obrotów. Pozdrawiam Proszę o jakieś korekty jeśli sie mylę.
fajnie ze sie ktos właczyl do rozmowy. ostatnio klient zapytal mnie o sile dobijania zszywek w takerach. moze ktos z Was sie orientuje w tym temacie to z checia poczytam. pozdro
Witam. Ale przyznam szię szczerze że nie wiem co to złącze twarde i miękki. Prosze o wyjaśnienie tego tematu. A może wiem tylko nie znam samego określenia.Co do siły takera to nie mam pojęcia czy można to jakoś określić . Chyba tylko poprzez próbę . Ale oczywiście dużo zależy też od samych zszywek. jak tandetne to natet w miękkie drewno się nie wbiją i jeszcze taker się zapycha. A jak wziąłem z LUX to obijałem plastikowe krzesła i szło bez problemu. tym samym takerem. Pozdrawiam
roznica miedzy złączem miekkim a twardym jest taka ze: na miękkim inaczej realnym jest okreslana sila ktora normalnie pracuje wkretarka podczas wkrecania wkretow w drewno. charakterystyczny jest wykres takiej pracy. stopniowo rosnie do pewnej granicy, poźniej utrzymuje sie praktycznie bez zmian i zaczyna opadac gdy wkret zaczyna mieic gwint w drewnie. natomiast twardy wystepuje gdy wkret musi sie przewiercic przez warstwe blachy. wykres na poczatku nie ma zadnej wartosci az wkret nie zacznie przechodzic przez blache. w tym momencie bardzo szybko rosnie do góry i w momencie urwania (przewaznie łepka wkreta) i szybko spada. co do róznic to taka ze twardy jest 2 a nawet 3 krotnie wyzszy od miekkiego. narzedzia markowe podaja ten i ten, z przewaga na twardy zeby przyciagnac klienta. z tego co sie orientuje to B&D i DeWALT podaja na miekkim, DeWALT podaje jeszcze moc użyteczna wkretarek. pozdro
moc użyteczną w oparciu o co? przeciez to czysta szarlataneria wyrażać "moc użyteczną" w oparciu o urządzenie o zasilaniu z akumulatora prądem stałym ;P to jak z podawanaiem max momentu obrotowego wyrażonego w Nm w przypadku cieżkich młotów kujących klasy sds MAX. Czysta teoria w dodatku nikomu nie potzrebna ;.) pozdro
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.