opinie na temat sprzętu Parkside

G
wiena 5902 2019-01-22 22:48

opinie na temat sprzętu Parkside

Jestem posiadaczem i użytkownikiem kilkunastu przyrządów i narzędzi Parkside od dość dawna ( ok.10) lat. Używam tego sprzętu do celów własnych nie zarobkowych. Z doświadczenia własnego mogę stwierdzić że jest to niezły sprzęt bardzo adekwatny do jego ceny. Jego największym chyba atutem jest wygląd, jeżeli chodzi o wytrzymałość to już tak słodko nie jest. Po użytkowaniu ok. 5 miesięcy( sporadycznie) rozleciało się mocowanie brzeszczotu w wyrzynarce. Kupiłem drugą bo paragony do tej pory wyrzucałem. Po 2 latach użytkowania młota ( przepracował w sumie może 15 godzin rozleciała się główka) Tym razem mam paragon i aż się boję jaka będzie decyzja firmy w sprawie reklamacji. Ale najbardziej jestem zadowolony z używania małej szlifierki trójkątnej która w mojej ocenie jest nie do "zabicia" Mam takie 2 sztuki. Szlifierka oscylacyjna jest OK ale używana bardzo rzadko. Wiertarka mała używana normalnie i trzyma się dobrze. Bardzo dobrze mogę ocenić ostrzałkę do wierteł i noży (bardzo poręczna i dobrze ostrzy). Myślę na koniec że za te pieniądze jest to sprzęt , którym już można cokolwiek zrobić. Pytanie- czy jest sprzęt lepszy? Ależ oczywiście że tak tylko czy warto płacić sporo pieniędzy za sprzęt, który będzie wykorzystany sporadycznie i nie w pełnym zakresie? Decyzję pozostawiam do Państwa uznania. Pozdrawiam. Wiesiek

G
mmg 2020-02-12 17:52

Re: opinie na temat sprzętu Parkside

W listopadzie ubiegłego roku zakupiłem wkrętarkę Perkside, nie sprawdzałem czy działa dopiero w styczniu tego roku zaszła potrzeba jej użycia, co się okazało jest uszkodzony akumulator. Złożyłem reklamacje na infolinii Lidl i poinformowano mnie , że skontaktuje się ze mną serwis. Faktycznie skontaktował się ze mną drogą mailową prosząc o przesłanie zdjęć urządzenia tabliczki znamionowej itd. Odesłałem zdjęcia i ku mojemu zdziwieniu dostałem informację, że moja reklamacja nie zostaje uznana bo ten akumulator był dedykowany do piły szablastej i został sprzedany w maju 2019. Jestem w tej chwili na etapie odbijania piłeczki pomiędzy Lidlem i serwisem.
Nie polecam tego sprzętu, serwis to kpina a sprzęt trudno mi ocenić bo nabyty nie był sprawny.

G
ZMARTWIONY 2020-02-13 14:34

Prawie rok temu nabyłem wiertarkę tej firmy i się okazało że wyrobiła sie ośka wirnika pod łozyskiem .Było to powodem wyrwanie szczotek węglowych .Jak to możliwe by dawać taki miękki materiał pod łożysko .Jednym słowem bubel.

G
Jaro 2020-03-03 11:07

to jedna wielka lipa, pieniądz należy szanować

G
staly klient lidla 2020-08-15 15:23

posiadam kilka narzędzi Parkside ,wkrętarka sprawuje się dobrze ale w szlifierce kątowej aku 20v szybko posypały się szczotki a silnik jest jednorazowy i nie do kupienia osobno

G
Andrzej 2025-09-03 20:48

Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy.
Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części.
Od roku używam robota koszącego dwa miesiące temu się zepsuł.Wyslam do serwisu. Od 6 tygodni nie potrafią naprawić bo nie mają części, nie zaproponowano mi też wymiany sprzętu.

1