Spalinowe nożyce do żywopłotu na działkę

G
roza44 2011-06-26 01:04

Spalinowe nożyce do żywopłotu na działkę

Witam forumowiczów,

Chciałbym zakupić nożyce do żywopłotu/krzewów/drzewek do przycinania i formowania dla własnego prywatnego użytku. Nie chce mi się bawić z narzędziami elektrycznymi (kabel, a działkę mam dość długą) a akumulatorowe nie wydają się przyszłościowe (mała moc i rozładowanie akumulatora z biegiem miesięcy... lat) więc wymyśliłem sobie, że kupię coś spalinowego za sumę 500zł (max 600zł). Znalazłem 2 ciekawe oferty:

STIGA SHJ550: Co mnie przekonało? Trochę mi znana firma, jest serwis i sklep autoryzowany w moim mieście oraz mam nadzieję, iż cena (ciut wyższa niż za jakąś niemarkową chińszczyznę) pozwoli mi na beproblemowe ścinanie 2x w roku, przez 5lat 100m żywopłotu i drzewek iglastych.

RYOBI RHT 2660DA:
Słyszałem wiele pozytywnych opini o tej firmie, jednak nie wiem jak jest z serwisem i tego się obawiam.

Proszę o poradę co sądzicie o tych urządzeniach i generalnie co sądzicie o nożycach do żywopłotu.
pzdr.

G
Erwin 2012-04-20 10:40

Re: Spalinowe nożyce do żywopłotu na działkę

Wiesz myślę, że taki sprzęt na pewno Ci się przyda pod warunkiem, że dużo z niego będziesz korzystać, a co do wyboru firmy owszem jest ona zanana, ale mnie jakiś czas temu zaczęła coraz bardziej podobać się firma alko, sprzęt mocny, dobrze zaprojektowany i dostajesz trzy lata gwarancji na niego.

1