Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Też kupiłem narzędzia tej firmy. Niestety też mam negatywne doświadczenia. Kupiłem obcinarka do gałęzi. Sprzęt zepsuł się po gwarancji, serwis...
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam kolegów mam nadzieje że burzy nie rozpętam.:) Chce sobie sprawić mały prezent najpierw myślałem wiertakro - wkrętarce i wiertarce udarowej ale jakoś mi przeszło, po co kupić żeby leżało. Wymyśliłem sobie że do prac domowych w zupełności wiertarka udarowa wystarczy i jako wkętarka też posłuży, a to że budżet mały wybrałem wiertarke udarowa Skil 6280. Mała poręczna tania, wydaje mi sie że sprostaw w domowym majsterkowaniu. http://allegro.pl/show_item.php?item=266951289 lub ewentualnie wiertarka EINHELL BSM550 http://allegro.pl/item266080275_wiertarka_einhell_bsm550_walizka_15wiertel_bity.html chociaż z tego co tu sie naczytałem jakoś ta firma mi do końca nie odpowiada co sądzicie o moim wyborze..? Z góry dziękuje za pomoc i sugestie.
Witam. Kolego Xavier zdecydowanie ten skil. Nie ma go co porównywać z eihellem. Ale pamiętaj , ten skil to wiertarka raczej małej mocy więc należy ją używać z rozsądkiem. Wstyd się przyznać ale mam taką samą ( tylko ma uchwyt kluczykowy0 i ją spaliłem na otworze 6mm w beton. Oczywiście wina była moja. Była to na prawdę duża seria takich otworów bez przerwy no i się stało. Wiertarka miała 2 lata gwarancji z której minął ponad rok. Serwis bez oporów wymienił mi sprzęt na nowy. Więc serwis ok , sam sprzęt przy racjonalnym użytku też. Pozdawiam
he he bez jaj ;) wiertarka w plastikowej walizce z furą osprzętu za 62 złocisze? kiepski żart. porównując wyłącznie dane podane przez producenta ten mocniejszy o 50W skil wierci w drewnie już nie max. średnicą 25 mm (einhell) lecz 35 mm. W murze też wypada lepiej. Co raczej wskazuje na optymalizacje przekładni pod katem nie obrotów lecz wyższego momentu obrotowego. A to moim zdaniem jest ważniejsze w domu niż obroty (choć teoretycznie są identyczne, ale ciekawe jak to wygląda w praktyce pod obciążeniem. no i to einhell BAVARIA. Cena podejrzanie niska (plus osprzęt), więc ile może kosztować jej wytworzenie? i jakiej jakości użyto części? pozdro
Witam. Mirku te wiertarki mają to do siebie, że nadają się głównie do pracy drewno/metal, sporadycznie beton. Na Einhella nie patrze (chociaż czasami wypada lepiej niż Skil). Polecił bym jakąś wiertarke B&D. Może coś z "pomarańczy" kr 500 lub 600 :) Osobiście nie mam przekonania do tego Skila (a co do osprzętu w zestawach - boże widzisz i nie grzmisz!!!)
Dziekuje za zainteresowanie. Raczej juz jestem zdecydowany na Skil 6280, praktycznie raczej w betonie nie będe tym wiercił chyba żeby obrazek zawiesić, a zależy mi na małym tanim i porecznym sprzęcie, skręcanie mebli robienie półek hobby itp, a skil nie ma najgorszej opini. Terror nie powiem B&D to mój faworty w swojej pracy używałem kilka wiertarek i były nie do zdarcia, ale kupie sobie ją kiedyś. I coś z górnej półki:)!
Dawidzie. Chciałbym jednak zakomunikować Ci że skil ma to do siebie że dość szybko przyspiesza. Ciężko jest wyczuć włącznik i regulację obrotów. Dlatego jeśli chcesz używać jako wkrętarki to proponuję najpierw poćwiczyć na jakimś odpadzie. No i przede wszystkim używaj na prawdę dobrych bitów. Pozdrawiam
Witam. To była tylko moja skromna propozycja. Ale Mirek ma racje Skil startuje na niskich obrotach dosyć agresywnie - można wyczuć szarpniecie. Ale do hobbystycznych prac powinien sie nadac jest wkońcu narzędziem przeznaczonym dla majsterkowiczów ... Pozdr...
Wielkie dzięki za pomoc. Widze że sami zawodowcy tutaj:). Ale chciałbym żebyście mi pomogi rozwizać dylemat. Mój budżet to około 100 niby mi odpowiada skil ale wacham sie czy EINHELL BSM 710 podobna wielkośc i mocniejsza ale o kilogram cięższa, no i pytanie czy warto mam obawy czy do domowego majsterkowania, skil 550W wystarczy. Kupic lepszy sprzęt droższy czy tanszy mocniejszy i róznice zainwestowac w lepszy osprzęt typu bity itp?. Einhell bavaria 710 to około 70pln skil 550 to 100-120! Jeszcze jedno czy warto kupować ogranicznik głębokości czy sprzęgło jak kto woli, nie będe pracował z karton gipsem tylko raczej jakieś drewno meble i półki czasami beton:)?? A może zaproponujecie jakiś kompromis jakies urządzenie o którym nie pomyślałem? Jakiś dobry stosunek jakości do ceny, mocy do poręczności:)!
Witam. Jeżeli tak stawiasz sprawę to nie masz za wielkiego wyboru. Dla mnie Einhell i Skil to jedna półka ... ale jeżeli potrzebujesz wiertarki do prac w drewnie to Skli też wystarczy. A co do sprzęgła. Jakiś czas temu posiadałem dwa takie firmy Wolfcraft. Rewelacyjnie się tym pracuje!!! Pierścień magnetyczny zapewnia solidne trzymanie wkręta obojętnie pod jakim kątem i jak wywijasz nie przekrzywi się wkręta nawet (o ile sprzęgło będzie jakieś rozsądne). Wkręcanie w drewno jest bardzo przyjemne nawet na wysokich obrotach! Nic nie "bije" nie trzeba sobie rąk zawracać. Przykładasz i jazda. Więc to takich prac Skil + sprzęgło + dobre bity! A Skil tylko dlatego, że w razie awarii łatwiej dostać części zamienne niż do Einhella. Pozdr.
Dzięki za odpowiedź, ale mimo wszystko nadal się wacham bo mimo tego że będe pracował w wiekszości w drewnie ale nie tylko, potrzebuje czegoś w miare uniwersalnego ale sadząc po opini skilem w betonie fi 6,10 też da rade wywiercić;). Ale Terror zabiłeś mi ćwięka i nadal myśle:) chyba będe rzucał monetą:)!
Łukaszu !!! Chyba troszkę przesadziłeś pisząc że einhell i skil to ta sama półka. Owszem jedne i drugie to narzędzia amatorskie i tylko w tym są podobne. Nie ma co porównywać jakości. Przy wierceniu z użyciem udaru w eihellu zdarza się że nie wytrzymują zębatki , po prostu się zeszlifowują. Niestety nie należy to do rzadkości. Xavierze zdecydowanie polecam skila. I uwierz mi że zdecydowanie lepiej postawić na jakość niż na moc. Tym bardziej że ta moc to moc pobierana z sieci. Często w narzędziach tandetnych ( topex , toya , einhell bawaria i inne ) nie przekłada się ona na moc użytkową. W markowych narzędziach moc użytkowa to ok 55 % mocy pobieranej. W tanich zdaża się że to tylko 40%. No i w tanich nikt ci nie podaje mocy fatycznej. A nawet jeśli jest już ta moc to tryby jej nie wytrzymują więc i tak jest ona zbędna. Tak na prawdę powyżej 600 watt sprzęt powinien być łożyskowany. A spróbuj poszukać łożyska w einhellu. Tak więc na moje te 550 wat w skilu na potrzeby domowe jest wystarczające. Pozdrawiam
Dziekuje wam bardzo za pomoc. Zdecydowałem sie na Skila dziś zamawiam! Byłem dziś w markecie miałem obie w rękach sprzedawca pozwolił mi właczyć itp. Wybieram Skila i uważam że to dobry wybór. Tym bardziej że kupie za 99pln a w markecie jest za 175:)! Bardzo mi pomogliście.Za jakiś czas mam nadzieje że sie dorobie i będe miał dom kupie sobie B&D! Przetestuje ja i napisze jak sie sprawuje. Zapraszam na piwo:)
Masz rację Mirku może faktycznie troszkę przesadziłem ;) Jednak Skil z którym ja się spotykam jest naprawdę marnej jakości. Jeszcze w ubiegłym roku mielismy kilka wiertarek SKIL-a które były rewelacyjne. Obecnie modele 6270 i 6280 są tragicznej jakości. Nie wiem jak na innych halach. Ale dobrze zrobiłeś, że nie kupiłeś w markecie. Tam albo kupisz drogą i naprawdę dobrą albo tanią i mizernej trwałości... Napisz czy jesteś zadowolony z wiertarki, ewentualnie jak Ci się nią pracuje...każda opinia jest cenna;) Pozdrawiam...
Łukaszu to proste. market stawia na cenę zakupu, stąd często na półkach goszczą najtańsze i kiepskiej jakości modele. Dostajesz to za co płacisz ;) A że jakość zawsze idzie w parze z ceną, a dla klienteli tych sklepów podstawowym kryterium zakupu jest niska cena, nie dziw się że zarząd sieci stara się zaoferować klientom to czego oczekują, samemu jak najwięcej na tym zarabiając ;) pozdro
Koledzy wczoraj w OBI oglądałem wkrętarki B&D 12v. 1 aku , ładowane przez wkrętarkę. Były 2 szt. Jedna angielska za 249 zł a druga chińska za 199zł. Dodam że ten sam model. Jakość wykonania , rodzaj plastiku , spasowanie elementów , normalnie niebo a ziemia. A do tego jeszcze po uruchomieniu egzemplarz z PRC śmierdział jak toya za 49,99. Pozdrawiam
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.