Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
Same durnoty.Nie masz chyba zielonego pojęcia o piłach. Aż się mdło robi od tego co napisałeś.
zastanawiam się pomiędzy Makitą DCS460 a Husqvarną 445. cena jest zbliżona, Makita jest trochę mocniejsza ale i cięższa ponad 0,5kg. Czy Makita to dobra firma?
Jeśli możesz to dołóż i kup Husqvarne 450 - będziesz miał na długie lata. Zależy też co masz zamiar robić tą piłą. Makita - różne są opinie.Ale to jest dobra firma i ma dobre piły.
sthil jest jedna z najlepszych firm na swiecie a takze husgwarn duzo hinskich firm dobrze podrabia husgwarna a najczesciej sthila z tanich materialow wiec niewiem co kupiles .Sthilem i husgwarnem ludzie pracuja zawodowo po kilka lat w lesie i nie narzekaja bo sie znaja na produktach ktorych uzywaja do pozysku drewna a nie galeziowki .Makita specjalizuje sie w elektronarzedziach i niema doswiadczenia w pilarkach spalinowych ktorymi mozna przycinac zerdzie do kurnika pozdrawiam wszystkich ktorzy znaja sie na rzeczy (obejrzyj zawody drwali goruje sthill polecam you tube)
Wojtku 68... Twoja opinia niestety nie jest miarodajna i bardzo się mylisz odnośnie sprzętu Makity. Powodem mojego wątpienia w Twoją opinię jest ( miedzy innymi) brak podstawowej wiedzy w dziedzinie ortografii .Trudno jest wierzyć człowiekowi , który tak niechlujnie się wysławia. napisz więc jeszcze raz to ci chcesz przekazać uczestnikom forum... Sławek
Piły Makity to przecież produkty firmy Dolmar, więc muszą być dobre.
Witam mam problem z smarowaniem łańcucha może mi ktoś doradzi
A ja od paru lat na co dzień na działce używam Stiga E1800 "na uwięzi" a poza działką i zasięgiem energetyki to około 8 letni S 023 chyba ok 2,4KM i H chyba ok. 2,2KM. Nie udaję znawcy ale jako amator raczej uczę się i dbam o swój sprzęt (cały mój "park maszyn" służy mi od lat). Każda z nich ma swoje zalety i wady. Stiga E1800 to właściwie zabawka za 3stówki ale od 4 lat obala drzewka grubsze w pniu niż jej prowadnica (35cm) i później dzielenie całości na wałki lub pieńki. Idzie dobrze i właściwie tylko raz była w naprawie (jako 3-latka: poluzował się wężyk ze zbiorniczka oleju-3 dychy naprawa). Obsłuży swoje obejście i sąsiadów. Dbam o olej i ostrzenie łańcucha (gość za 5zl od sztuki ostrzy mi na profesjolanej pile na poczekaniu z wymianą i lekkim przeczyszczeniem smarowania). Piasku unikam jak ognia. Spalinówki też są fajne - inaczej się nimi pracuje, czasem nie odpali za pierwszym razem ale w końcu idzie. Dają dobrze czadu ale i dosłownie też: kopcą i hałasują. "Elektryk" jest cichszy i lżejszy i do lasu go nie weźmiesz, ale na działce śmiga bardzo "kulturalnie" (jak chce przeciąć drobiazg lub pojedyńczy wałek to nie muszę jej 5 min odpalać na 1 min roboty. W piwnicy, garażu lub w innym pomieszczeniu też innej nie użyjesz. A teraz coś mnie kusi żeby kupić następną sztukę: spalinówka Z3814, beznadziejnie marketowska (ale Casta!!! cha cha) marki "no name" - made in ChRP/ChPR - 250 zl - poniżej krytki, ale właśnie taki lekki model jaki potrzebuję (ok 4 kg! 1,6 KM - to jakieś 1,1 kW? i chyba 35-38cm3, prowadnica 35cm). I ta mała "cholera" świetnie leży w ręce - może dobrze wyważona albo co bo pasuje jak ulał. Mimo że mała to duża graba się mieści i nie ciśnie pomiędzy uchwytem i hamulcem - bardzo wygodna. Ale właśnie takiej lekkiej spalinówki potrzebuję do gałęziówki i tzw czubków. Pewnie dawno bym ja głabnął za tą cenę (nawet jako brelok do innych - cha cha) ale kota w worku nie chcę - niestety nie mogę znaleść opini o niej w necie - oprócz 1 licytacji. Gość sprzedawał używaną chyba roczną i eufemistycznie podał że ma ok 2KM! Cha cha!!! Jeśli 1,6 konia to ok. 2 konie to prawda, że "prawie" robi różnicę. Opinię sprzedawcy dzielę przez dwa, bo musi chwalić, żeby upchnąć towar, ale mi zależy na opini użytkownika i w ogóle od jak dawna jest na rynku polskim (i ile komuś wytrzymał taki model przy rozsądnym używaniu?, czy jest naprawialna?). Jeśli ktoś miał ten wynalazek i umie coś o nim powiedzieć (model Z3814) to byłbym wdzięczny za wszelkie informacje! Tylko proszę odpuśćcie sobie stereotypowe komentarze - czekam na opinie użytkowników z jakimś doświadczeniem.
Polecam makite dcs 6401-45
Witam. Pracuję na Pilarce spalinowej STIHL MS 250 od ponad pół roku. Jestem z niej bardzo zadowolony. W mgnieniu oka możesz nalać benzyny czy oleju. Bardzo szybko i bez najmniejszego problemu możesz naciągnąć łańcuch. Migiem możesz wyczyścić filter czy wymienić świece i to wszystko praktycznie jednym kluczem który dołączają do zestawu. Jednym słowem idealna dla nowicjusza jak i zaawansowanego. nowa piła na allegro 1200zł a używana w dobrym stanie ok 700zł. Pozdrawiam
Pokaż mi nowego STIHL MS 250 za 1200 zł
Posiadam stihl ms250 4 lata to jest chiskie gówno gaznik made in china przy zapalaniu na zimnym silniku przy dodaniu gazu nie chce wejsc na obroty dopiero po jakims czasie, i gdy łańcuch sie delikatnie za tępi to masakra podcina i nie da rady ciąc trzeba ostrzyc.Posiadam równiez makite 6401 silnik wysoko obroty,łancuch 3/8" / 1,5mm gdy sie zatępi to nie podcina .,aluminiowy korpus (przy stihlu jest wszystko plastik )..
cześć mam pytanko bo rozebrałem piłe typu makita dcs431 żeby wymienić cylinder i pierścionek i niepamiętam jak założyć drucik od gazu. pomoże mi ktoś?????
[quote:rzeźnik]Witam. Pracuję na Pilarce spalinowej STIHL MS 250 od ponad pół roku. Jestem z niej bardzo zadowolony. W mgnieniu oka możesz nalać benzyny czy oleju. Bardzo szybko i bez najmniejszego problemu możesz naciągnąć łańcuch. Migiem możesz wyczyścić filter czy wymienić świece i to wszystko praktycznie jednym kluczem który dołączają do zestawu. Jednym słowem idealna dla nowicjusza jak i zaawansowanego. nowa piła na allegro 1200zł a używana w dobrym stanie ok 700zł. Pozdrawiam Uzywana w dobrym stanie zleje sie ze smiechu jak golg 92 z niemiec 30 tys przebiegu
co do kupna pilarki to też mam dylemat, poszukuje taniej piły jedynie do użytku domowego, spotkałem się s tanimi piłami produkcji niemieckiej, ale nie wiem jak jest z częściami zamiennymi, słyszałem pozytywne opinie na temat pilarek NAC, ale tak do końca nie mam pewności co do jej kupna. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia z tego typu piłami lub mógłby polecić przyzwoitą markę za nieduże pieniądze, to bardzo bym prosił o info na forum.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.