piła spalinowa

Do ostatniej strony »
G
gobo 2011-03-18 11:01

Re: piła spalinowa

Same durnoty.Nie masz chyba zielonego pojęcia o piłach.
Aż się mdło robi od tego co napisałeś.

Ten komentarz jest do wypowiedzi "marcina" o piłe Stihl

G
arturo 2011-03-21 10:59

zastanawiam się pomiędzy Makitą DCS460 a Husqvarną 445. cena jest zbliżona, Makita jest trochę mocniejsza ale i cięższa ponad 0,5kg. Czy Makita to dobra firma?

G
gobo 2011-03-22 09:39

Jeśli możesz to dołóż i kup Husqvarne 450 - będziesz miał na długie lata.
Zależy też co masz zamiar robić tą piłą.
Makita - różne są opinie.Ale to jest dobra firma i ma dobre piły.

G
wojtek68 2011-03-23 23:46

sthil jest jedna z najlepszych firm na swiecie a takze husgwarn duzo hinskich firm dobrze podrabia husgwarna a najczesciej sthila z tanich materialow wiec niewiem co kupiles .Sthilem i husgwarnem ludzie pracuja zawodowo po kilka lat w lesie i nie narzekaja bo sie znaja na produktach ktorych uzywaja do pozysku drewna a nie galeziowki .Makita specjalizuje sie w elektronarzedziach i niema doswiadczenia w pilarkach spalinowych ktorymi mozna przycinac zerdzie do kurnika pozdrawiam wszystkich ktorzy znaja sie na rzeczy (obejrzyj zawody drwali goruje sthill polecam you tube)

G
Sławek1 2011-03-24 14:29

Wojtku 68...
Twoja opinia niestety nie jest miarodajna i bardzo się mylisz odnośnie sprzętu Makity. Powodem mojego wątpienia w Twoją opinię jest ( miedzy innymi) brak podstawowej wiedzy w dziedzinie ortografii .Trudno jest wierzyć człowiekowi , który tak niechlujnie się wysławia. napisz więc jeszcze raz to ci chcesz przekazać uczestnikom forum...
Sławek

G
Maariusz 2011-03-25 07:20

Piły Makity to przecież produkty firmy Dolmar, więc muszą być dobre.

G
lucjan 2011-03-25 13:55

Re: piła spalinowa partner

Witam mam problem z smarowaniem łańcucha może mi ktoś doradzi

G
Jachu 2011-03-30 23:26

A ja od paru lat na co dzień na działce używam Stiga E1800 "na uwięzi" a poza działką i zasięgiem energetyki to około 8 letni S 023 chyba ok 2,4KM i H chyba ok. 2,2KM. Nie udaję znawcy ale jako amator raczej uczę się i dbam o swój sprzęt (cały mój "park maszyn" służy mi od lat). Każda z nich ma swoje zalety i wady. Stiga E1800 to właściwie zabawka za 3stówki ale od 4 lat obala drzewka grubsze w pniu niż jej prowadnica (35cm) i później dzielenie całości na wałki lub pieńki. Idzie dobrze i właściwie tylko raz była w naprawie (jako 3-latka: poluzował się wężyk ze zbiorniczka oleju-3 dychy naprawa). Obsłuży swoje obejście i sąsiadów. Dbam o olej i ostrzenie łańcucha (gość za 5zl od sztuki ostrzy mi na profesjolanej pile na poczekaniu z wymianą i lekkim przeczyszczeniem smarowania). Piasku unikam jak ognia. Spalinówki też są fajne - inaczej się nimi pracuje, czasem nie odpali za pierwszym razem ale w końcu idzie. Dają dobrze czadu ale i dosłownie też: kopcą i hałasują. "Elektryk" jest cichszy i lżejszy i do lasu go nie weźmiesz, ale na działce śmiga bardzo "kulturalnie" (jak chce przeciąć drobiazg lub pojedyńczy wałek to nie muszę jej 5 min odpalać na 1 min roboty. W piwnicy, garażu lub w innym pomieszczeniu też innej nie użyjesz.
A teraz coś mnie kusi żeby kupić następną sztukę: spalinówka Z3814, beznadziejnie marketowska (ale Casta!!! cha cha) marki "no name" - made in ChRP/ChPR - 250 zl - poniżej krytki, ale właśnie taki lekki model jaki potrzebuję (ok 4 kg! 1,6 KM - to jakieś 1,1 kW? i chyba 35-38cm3, prowadnica 35cm). I ta mała "cholera" świetnie leży w ręce - może dobrze wyważona albo co bo pasuje jak ulał. Mimo że mała to duża graba się mieści i nie ciśnie pomiędzy uchwytem i hamulcem - bardzo wygodna. Ale właśnie takiej lekkiej spalinówki potrzebuję do gałęziówki i tzw czubków. Pewnie dawno bym ja głabnął za tą cenę (nawet jako brelok do innych - cha cha) ale kota w worku nie chcę - niestety nie mogę znaleść opini o niej w necie - oprócz 1 licytacji. Gość sprzedawał używaną chyba roczną i eufemistycznie podał że ma ok 2KM! Cha cha!!! Jeśli 1,6 konia to ok. 2 konie to prawda, że "prawie" robi różnicę. Opinię sprzedawcy dzielę przez dwa, bo musi chwalić, żeby upchnąć towar, ale mi zależy na opini użytkownika i w ogóle od jak dawna jest na rynku polskim (i ile komuś wytrzymał taki model przy rozsądnym używaniu?, czy jest naprawialna?). Jeśli ktoś miał ten wynalazek i umie coś o nim powiedzieć (model Z3814) to byłbym wdzięczny za wszelkie informacje! Tylko proszę odpuśćcie sobie stereotypowe komentarze - czekam na opinie użytkowników z jakimś doświadczeniem.

G
mar 2011-04-10 22:50

Polecam makite dcs 6401-45

G
rzeźnik 2011-04-12 18:47

Witam.
Pracuję na Pilarce spalinowej STIHL MS 250 od ponad pół roku.
Jestem z niej bardzo zadowolony.
W mgnieniu oka możesz nalać benzyny czy oleju.
Bardzo szybko i bez najmniejszego problemu możesz naciągnąć łańcuch.
Migiem możesz wyczyścić filter czy wymienić świece i to wszystko praktycznie jednym kluczem który dołączają do zestawu.
Jednym słowem idealna dla nowicjusza jak i zaawansowanego.
nowa piła na allegro 1200zł a używana w dobrym stanie ok 700zł.
Pozdrawiam

G
gosć 2011-04-13 11:03

STIHL MS 250

Pokaż mi nowego STIHL MS 250 za 1200 zł

G
mar 2011-04-14 21:50

Posiadam stihl ms250 4 lata to jest chiskie gówno gaznik made in china przy zapalaniu na zimnym silniku przy dodaniu gazu nie chce wejsc na obroty dopiero po jakims czasie, i gdy łańcuch sie delikatnie za tępi to masakra podcina i nie da rady ciąc trzeba ostrzyc.Posiadam równiez makite 6401 silnik wysoko obroty,łancuch 3/8" / 1,5mm gdy sie zatępi to nie podcina .,aluminiowy korpus (przy stihlu jest wszystko plastik )..

G
cvdsgdfh 2011-05-16 12:48

cześć mam pytanko bo rozebrałem piłe typu makita dcs431 żeby wymienić cylinder i pierścionek i niepamiętam jak założyć drucik od gazu. pomoże mi ktoś?????

G
rzeźnik 2011-06-11 21:27

[quote:rzeźnik]Witam.
Pracuję na Pilarce spalinowej STIHL MS 250 od ponad pół roku.
Jestem z niej bardzo zadowolony.
W mgnieniu oka możesz nalać benzyny czy oleju.
Bardzo szybko i bez najmniejszego problemu możesz naciągnąć łańcuch.
Migiem możesz wyczyścić filter czy wymienić świece i to wszystko praktycznie jednym kluczem który dołączają do zestawu.
Jednym słowem idealna dla nowicjusza jak i zaawansowanego.
nowa piła na allegro 1200zł a używana w dobrym stanie ok 700zł.
Pozdrawiam
Uzywana w dobrym stanie zleje sie ze smiechu jak golg 92 z niemiec 30 tys przebiegu

G
przemo 2011-06-12 13:52

co do kupna pilarki to też mam dylemat, poszukuje taniej piły jedynie do użytku domowego, spotkałem się s tanimi piłami produkcji niemieckiej, ale nie wiem jak jest z częściami zamiennymi, słyszałem pozytywne opinie na temat pilarek NAC, ale tak do końca nie mam pewności co do jej kupna. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia z tego typu piłami lub mógłby polecić przyzwoitą markę za nieduże pieniądze, to bardzo bym prosił o info na forum.

1 ... 19 20 21 ... 27