piła spalinowa

Do ostatniej strony »
G
mar 2011-06-14 22:56

Re: piła spalinowa

witam
Najlepiej tania piłe kupic w supermarkecie poniewaz z gwaracja nie ma problemów ,
A do NAC-a to niewiem czy to dobry wybor,lepiej dołozyc troche kasy i kupi pozadna piłe tylko nie STIHL 171,181,211,bo w nich są czesci najdrozsze.

G
maestro 2011-06-21 16:26

a co sądzicie o piłach firmy Agroma? czy wart kupić sprzęt tej marki?

G
mar 2011-06-23 17:41

polecam makite 2,3 km mam juz ja od 2003 i nie ma problemu

Zdjęcia

G
Damian 2011-07-29 23:56

Ja posiadam od 4 lat Stihla MS230 moc 2,7KM jestem z niego bardzo zadowolony.Używam go często do wycinki lasu i przygotowania opału na zimę jak narazie wymieniłem tylko kilka razy prowadnice i łańcuch poza tym totalnie nic nie było majstrowane ani wymieniane prócz czyszczenia i konserwowania.Podstawa to stosować markowe oleje ja robię mieszankę 100ml oleju na ok +/- 4,5 litra paliwa .Polecam z czystym sumieniem tą pilarkę każdemu jest niezawodna,świetnie wykonana i bardzo poręczna.Stihl nr 1 na świecie.Pozdrawiam:)

Zdjęcia

G
vailant 2011-07-31 18:28

mam piłę solo,ale bubel, silnik się rozleciał po przycięciu 20 m3 drzewa,szkoda kasy.

G
Tad 2011-08-01 17:59

Kiedyś pewien Gary polecił mi , abym kupił pilarkę "OleoMac" za około 1 tys. . Kupiłem i do dzisiaj jestem z niej zadowolony !!!
Natomiast o przereklamowanych Stihlach sporo się naczytałem ...

G
marcin dwojak 2011-08-19 20:45

ja mam pile spalinowom model solo 644 i nie nażekam na tom łirme i jest dla mniem dodrom łirmom i iórz mam jom 6 lat tylko muszę ustawić obroty

G
marcin dwojak 2011-08-19 20:48

Kiedyś pewien Gary polecił mi , abym kupił pilarkę "solo 644" za około 650 złoty Kupiłem i do dzisiaj jestem z niej zadowolony !!!

G
juzek 2011-08-20 14:22

hej Nikos? gdzie sie podziales,slabo pracowales na forum i cie wyzucili? przez chwile myslalem ze zamieniles sie w adama z lodzi .ta sama pisownia.szkoda ze sie tak wysilasz robiac na sile te bledy ortograficzne ,ale czasem sie zapominasz i piszesz poprawnie.to co wypisujesz to nie dysleksja, bo dyslektycy robia zupelnie inne bledy.ty udajesz robola i analfabete jakby ludzie pracujacy w serwisach byli debilami i nie potrafili pisac.czy uwazasz ze wszyscy sie nabieraja na twoje dobre rady pisane prostym jezykiem? jak na analfabete to masz dobrze opanowana pisownie wszystkich marek ,czy to nie dziwne?majac problemy z pisownia polska nazwy obcojezyczne ida ci doskonale.

G
marcin 2011-08-21 18:12

ja mam piłe spalinowom solo 644 2003

G
tomek 2011-08-21 18:25

ja kiedyś kupiłem piłe spalinowom ot rumunów to mi się stopił tłok i dostał rysę cylinder i nie radze kupować ot rumunów piły spalinowej

G
mar 2011-08-22 23:56

Witam
Naprawiałem kiedys stihla ms 181 i zauwarzyłem ze ma gaznik china
to nie jest warta tych pieniedzy za chinskie czesci w nazwie made in germany i to jest robiene ludzi w balona
nie polecam stihla
a i spotkałem sie jeszcze z piła stell z naklejka stihl masakra wszystko plastik a i fajny napis ms 440 made in germany
nie warto i widałem ze na allegro tez sie pojawiają
i fainy bajer tez wciskają ,,, piła przywieziona z zagranicy ,sprawdona tylko raz czy chodzi, i nie zna sie na piłach spalinowych albo ne jest mi potrzebna ,,,,,,, to tez jest rozbuj w biały dzen a ludzie sie nabierają na te piły.

Zdjęcia

G
Pijanymistrznarzedzi 2011-08-23 12:19

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

G
johny 2011-08-24 10:22

Panowie to że ktoś nie zna ortografii to chyba nie problem w dziedzinie pilarek? bo pilarz pracujący od 10 lat w lesie któremu profesjonalna piła starcza maks 1 sezon będzie miał więcej doświadczenia niż wykształcony inżynier który kupił piłę i używa jej powiedzmy 5h miesięcznie, ma on nie wiele do powiedzenia pięknymi słowami w stosunku do prostego człowieka który używa pilarki po 8h dziennie Prawda?
Jeśli pilarka amatorska to trochę lepsze są husqvarny od stihla ewentualnie husqvarna robi też tańsze pod nazwą partner
W pilarkach profesjonalnych już to nie ma znaczenia to są tak dopracowane sprzęty że nie ma co rozważać bo firma to tylko nasze przekonanie i efekt placebo od sugerowania innych bo ta jest lepsza
Pilarki Makity też są dobre znajomy używa w lesie i na razie bez zarzutu
A czym się różni pilarka amatorska od profesjonalnej? niczym wielkim nie ma tam nie wiadomo jakiej technologii tylko mocniejsze wały korbowe, kute łożyska na wale metalowe kartery i kute tłoki :) od cała filozofia czyli to co przyjmuje największe obciążenia

G
rafik AW 2011-08-25 01:14

Panowie to że ktoś nie zna ortografii to chyba nie problem w dziedzinie pilarek? bo pilarz pracujący od 10 lat w lesie któremu profesjonalna piła starcza maks 1 sezon będzie miał więcej doświadczenia niż wykształcony inżynier który kupił piłę i używa jej powiedzmy 5h miesięcznie, ma on nie wiele do powiedzenia pięknymi słowami w stosunku do prostego człowieka który używa pilarki po 8h dziennie Prawda?
Jeśli pilarka amatorska to trochę lepsze są husqvarny od stihla ewentualnie husqvarna robi też tańsze pod nazwą partner
W pilarkach profesjonalnych już to nie ma znaczenia to są tak dopracowane sprzęty że nie ma co rozważać bo firma to tylko nasze przekonanie i efekt placebo od sugerowania innych bo ta jest lepsza
Pilarki Makity też są dobre znajomy używa w lesie i na razie bez zarzutu
A czym się różni pilarka amatorska od profesjonalnej? niczym wielkim nie ma tam nie wiadomo jakiej technologii tylko mocniejsze wały korbowe, kute łożyska na wale metalowe kartery i kute tłoki :) od cała filozofia czyli to co przyjmuje największe obciążenia

to prawda

1 ... 20 21 22 ... 27