Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
Nie da się diagnozować na odległość , ale: 1. uszkodzona pompka oleju, 2. zapchany otwór przez który wypływa olej w korpusie , lub kanalik olejowy, 3. zapchany trocinami z olejem otwór olejowy w prowadnicy, 4. zanieczyszczony rowek prowadzący łańcuch w prowadnicy , 5. brak oleju w zbiorniku pilarki... Howgh.... Slawek
Ja mogę się wypowiedzieć na temat pilarki SOLO 639 którą posiadam od 1997 roku. Sprzęt ani razu się nie zepsuł a wszelkie problemy ograniczały się do spraw eksploatacyjno-regulacyjnych. Mam tu na myśli rzeczy typu filtr paliwa, prowadnica, łańcuch, koło napędzające łańcuch, świeca czy zabiegi czyszczenia i regulacji gaźnika. Osobiście dbałem o nią, czyściłem dosyć często, myłem filtr powietrza i takie tam. Używana jest średnio często, drewno na opał i w sadzie jabłoniowym. Nie wiem jak marka SOLO trzyma się dziś ale ja o niej mogę wypowiadać się w samych superlatywach. Identyczną pilarkę posiada jeden człowiek ode mnie z miejscowości i również służy mi do dziś chociaż on mniej ją użytkuje. Wujek również posiadał solo model 645, sprawowała się okay dopóki nie okradli mu garażu. Oprócz SOLO znam jeszcze pilarki Sthil bo znakomita większość znajomych właśnie takie posiada. Też niby każdy zadowolony ale wszyscy już musieli zmieniać swoje pilarki na nowe i kupili znów Sthila, a ja dalej cieszę się niezawodnością SOLO. Cóż, nie wiem skąd takie złe opinie o SOLO. Nie jestem w branży jakimś specjalistą a swoją opinie wyrażam na podstawie trzech egzemplarzy z końcówki lat 90-tych, ale ja mógłbym polecić każdemu. Nie znam innych marek z doświadczenie więc się nie wypowiem. Osobiście uważam, że SOLO to może i drogi, ale bardzo dobry sprzęt, na pewno trwalszy od Sthila. Pozdrawiam
Witam wszystkich.Chcialbym poznać opinie na temat pily agroma CS3040P,silnik 3km,gażnik Walbro.Jak dotąd nikt o tej maszynie nie wspomnial.Pozdrawiam
Co zrobić jak bez pomyłkę wlałem olej do pojemnikna paliwo? Chociaż zaraz wylałem i przepłukałem benzyną mam kłopot z ponownym uruchomieniem. Mam piłe PARTNER.
ten olej , który dostał się do gaźnika zostanie w trakcie szarpania orzy próbach uruchomienia wypłukany przez mieszankę paliwową i być może bez zabiegów odpali. jeżeli będziesz miał juz dość bezowocnych szarpań, wykręć i wyczyść świecę. Na suchej świecy po ww. przepłukaniu gaźnika powinno być OK. sławek
Jaka jest proporcja paliwa do oleju do piły spalinowej steel ms440
witam mam pile oleo mac mam taki problem mianowicie jak tne to ciecie jest w literze C prowadnica jest nowa i bez zmian moze jakies lozysko co z tym zrobic?
sthil jest jedna z najlepszych firm na swiecie a takze husgwarn duzo hinskich firm dobrze podrabia husgwarna a najczesciej sthila z tanich materialow wiec niewiem co kupiles .Sthilem i husgwarnem ludzie pracuja zawodowo po kilka lat w lesie i nie narzekaja bo sie znaja na produktach ktorych uzywaja do pozysku drewna a nie galeziowki .Makita specjalizuje sie w elektronarzedziach i niema doswiadczenia w pilarkach spalinowych ktorymi mozna przycinac zerdzie do kurnika pozdrawiam wszystkich ktorzy znaja sie na rzeczy (obejrzyj zawody drwali goruje sthill polecam you tube)
Tomasz: Nie wiem w którym kierunku C. Taki rzaz powstanie gdy masz krzywą prowadnicę, lub źle współpracują łańcuch z prowadnicą. Zobacz czy jedna strona prowadzenia łańcucha nie jest bardziej wypracowana niż druga ( nizsza- wyzsza), lub prowadzenie łańcucha w prowadnicy jest w jakiś inny sposób wypracowane ( rożna szerokość na długości prowadnicy). W ( poziomie) C to krzywa prowadnica. Sławek
Slawek 1 zalozylem inna prowadnice inny lancuch i bez zmiam fakt ze te czesci nie byly orginalne ale kupione pod dany typ pily a moze jest lozysko walniete na "walku na kturym jest ta zembatka ktora napedza lancuch" jesli tak to mniejwiecej ile taka naprawa moze kosztowac i czy warto jest to pila firmy Oleo-Mac mam tesz drugi problem w zbiorniku paliwa robi sie podcisnienie i gasnie silnik
Tomasz, to łożysko o którym mówisz należy smarować przy każdym czyszczeniu pilarki, przecież to żaden problem. koszt tego łożyska to dosłownie parę złotych do dostania w każdym sklepie z pilarkami- musisz jedynie podać średnice wałka lub typ piły. nie jest ważne czy kupisz w HQ, Sthilu, czy innym , bo to standard.Przy uszkodzeniu łożyska wałeczkowego nastąpi spadek mocy przekazywanej na łańcuch i szarpanie łańcucha oraz możliwe jest jego luzowanie Sprawdź jeszcze raz czy łańcuch jest dobrany do prowadnicy - szerokość prowadzenia: łańcucha i rowka w prowadnicy( muszą sobie odpowiadać!!! ! ,3, 1,5, 1,6mm) Czy konserwujesz prawidłowo prowadnicę , czyścisz, podpiłowujesz- oba brzegi muszą mieć tą sama wysokość , nie może być klina, na brzegu drutu, .... może ta druga tez jest uszkodzona????Łańcuch nie może ci tańcować na prowadnicy!!! Jeżeli zbiornik się przytyka to sprawdź jego odpowietrzenie ... Slawek
Slawku 1 prowadnica i lancuch jest orginalna pila ma o ile pamientam mniej wiecej 2,5 km jak jest ostry lancuch to wgryza sie ladnie podczas ciencia moc nie spada a co do tego paliwa to jest tak od nowosci a co do prowadnicy to mi sie wydaje ze jest skrzywiona minimalni co na oko nie widac i dlatego lancuh tak swiruje ale nie mam w tym zadnego doswiadczrnia dlatego tu jestem dzieki za pomoc pozdrawim
a co sądzicie o piłach firmy Agroma? czy wart kupić sprzęt tej marki?
A ja mam PS - 180 już od 19 lat mocna jak cholera ani razu nie była w naprawie zjadła kilkadziesiąt łańcuchów i kilka prowadnic a wyrabiam na swoje potrzeby ok 70 metrów rocznie jedyna wada- ciężar plery bolą jak cholera
Same durnoty.Nie masz chyba zielonego pojęcia o piłach. Aż się mdło robi od tego co napisałeś.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.