piła spalinowa

Do ostatniej strony »
G
lulu 2011-02-06 20:51

Re: piła spalinowa

miałem podobny problem; sprawdź sprężynę,od klapki zamykającej ssanie.

G
Slawek1 2011-02-07 09:22

Ewryl
Nie kombinuj za wiele, weź pilarkę do auta i zawieź do warsztatu, od ręki Ci ( najpewniej) ustawią obroty- zapłacisz 8-10zlotych i będzie OK . Pracownik wytłumaczy Ci co i jak z regulacja , zapiszesz w notesie i będziesz miał wiedzę.
sam widzisz ,że niepotrzebnie kręcąc możesz spowodować straty ( zgubiłeś śrubkę od regulacji!!!!) ,Powiesz ,że to wcisnęli ci pod sklepem , ale tam TO działało , a po twoich manipulacjach przy narzędziu powstały braki....
W internecie jest masę informacji jak regulować gaźnik w pilarce i nie ma tutaj z pewnością rozbieżności , zasady są te same. Zajrzyj na stronę FiS z Kamiennej Góry. zajrzyj na strony firmowe gdzie masz instrukcje obsługi pilarki . Np. HQ ma ładnie wszystkie kroki opisane, możesz to sobie ściągnąć

G
gosc 2011-02-09 14:13

piła spalinowa

Koledzy co myslice o Makicie DCS 4610.
Cena 670 zł - dodatkowy łańcuch i rekawice.
Wygląda super.
Potrzebuje pilarki do prac przydomowych. Lepiej Kupic Makite czy Sthil 181.
Pozdrwaiam

G
ewryl 2011-02-09 14:50

No i byłem w serwisie tak jak radziliscie facet miły i spokojny powiedział że ustawi od razu od reki, wziął śrubokręt i wyszliśmy na podwórko... Piła odpaliła bez większych problemów i zaczął regulować. Po kilku próbach i kręceniu przez około minutę oddał mi pile z powrotem i powiedział "nie da rady to gaźnik" a ja sie pytam to co z nim nie tak? pan powiedział ze nie wie i żebym se kupił druga piłe albo inny gaźnik. :D

G
kempo 2011-02-09 17:01

Witam.
Mam pytanie do Panów serwisantów. Zastanawiam się na zakupem stihla ms 230 lub ms 230 C. Czy warto dołożyć do parę zł. i kupić piłę z symbolem "C"? Czy są jakieś problemy z nowymi rozwiązaniami w eksploatacji? Z góry dziękuję za rzeczowe odpowiedzi.

G
gosc 2011-02-09 22:02

Kolego a co myslisz o pilarce DCS4610-35.
Dobra cena duża moc czy warto ja kupić do prac przydomowych??

G
golf 2011-02-09 23:43

: piła spalinowa

CZy pilarka Oleo Mac GS 410C jest dobrym wyborem do prac przydomowych.

G
lulu 2011-02-13 20:04

pilarki oleo-maka z którymi miałem do czynienia z reguły miały plastikowe kosze sprzęgła;więc jeżeli ten model ma takie to radzę zrezygnować !

G
dyrty drwal 2011-02-15 01:08

Nie wiem jak inni ja pierwszą piłę kupiłem 16 lat temu był to stihl 023, przez te kilka lat tylko raz była w naprawie, Rocznie robię ok. 30mp (metrów przestrzennych) w lesie na własne potrzeby :) Zdarzyła się okazja i kupiłem trzy lata temu od pilarza (był na cyku) drugą taką samą i nie żałuje. Mam niedosyt mogę stwierdzić że jeśli nie wyrabiasz na własne potrzeby 8 przyczep drzewa to możesz kupić piłę obojętnie jakiej marki byle nie z marketu, i w cenie minimum 500zł. te ~piły poniżej tej kwoty to tzw. jednorazówki i po przycięciu kilku drzew należy spisać na straty. )
Do ogródka polecam wszystkie byle nie od rumunów sprzedających okazjonalnie z samochodu za 300zł. taka piła rzadko przepali zbiornik paliwa do końca zanim się nie zepsuje.
Pamiętaj serwis to przydatna rzecz, ważna jest długość prowadnicy bo zbyt długa powoduje spadek mocy a i łańcuch to dodatkowe 100% sukcesu jest ich kilka rodzajów w zależności od.... i można tak pół nocy.

Jeśli różnica w cenie jest nieznaczna a można kupić z mocniejszym silnikiem to kup.

G
stan 2011-02-15 21:01

ja mam makite dsc 520 wymienione pare prowadnic i kilkanascie lancuchuw rok produkcji 2003 maszyna nie do zajerzdzenia

G
Adam 2011-02-20 22:37

poszukuję jakiegoś zamiennika gaźnika do piły spalinowej Dolpima PS-290.
Jeżeli macie taką informację to proszę o pomoc.

G
Jachu 2011-02-21 19:09

Witam! No właśnie ten wygląd ... to chyba sprawa gustu - dla mnie jest "garbata" ale to może spadek po dolmarze i trochę przez to przypomina zabawki moich chłopaków!
Widziałem ładniejsze "zwarte" kaształty ale to nie wygląd tnie drewno...
Miałem ją w rękach: Makita - made in German (dolmar) - sprzedawca rzeczywiśnie daje rękawiczki (po 3,50) ale zupełnie zwykłe - żadne antywibracyjne i olej (ok 20-30 zl) i 2-letnią gwarancję na paragon (na fakturę, tj. na firmę tylko 1 rok!) - to już coś ale w sumie to nie mała cena za taką moc i jakiś plastyk (ponoć dobrej jakości i wytrzymały!) w środku. Ale jeśli ma przeciąć max do 10 mp mieszanego drewna na rok to powinna dać radę. Tylko pilnować olej, do twardszych drzew ostrzyć łańcuch lub nawet mieć dwa na zmianę. Pozdro!

G
juratomek 2011-02-22 16:48

Posiadam Makitę DCS 4610 2,3km 45,1cm.
2-gi rok pracuję tą pilarką. Szczerze bardzo polecam super maszyna duży moment obrotowy tej pilarki powoduje że przewyższa ona szybkością ciencia pilarki o większej mocy.poza tym jest lekka pali super czy latem czy zimą.Dbam o nią bo to najlepsza pilarka jaką do tej pory posiadałem.Sąsiad ma stihla MS230 ta sama pojemność podobno jest mocniejsza 2,7km ale tnie wolniej niż moja makita.

G
jfg 2011-02-23 17:01

wie ktos dlaczego piła niema smarowania na łancuch

1 ... 17 18 19 ... 27