piła spalinowa

Do ostatniej strony »
G
ryjek 2010-10-31 21:27

Re: piła spalinowa

jest piła magnum 2.7km kosztuje 445zł łancuch oregon ale sie zastanawiam czy nie kupic piły mocniejszej na allegro za te same pieniadze tylko by była mocniejsza

G
Sławek1 2010-11-01 18:55

P. ryjek proszę rozważyć taki problem
445zł - Magnum , a dlaczego by nie Euroteca lub inne Coś za 270 z targowiska. To te same wyroby.....
Jak już to może jakąś IKRĘ z marketu , przynajmniej będzie podchodzić pod HQ, Poulana, Partnera.
Najlepiej to jednak wydać 1200-1400 i kupić coś markowego, bo po wyżej wymienionych to długotrwałego użytkowania nie można się spodziewać...
pozdrawiam Sławek

G
Gość 2010-11-09 00:10

chciałbym kupić pilarkę do ok. 1200zł co możecie doradzić.Chodzi mi o pilarkę do prac przydomowych i co najważniejsze żeby nie była zbyt duża tj. ok. 2-4 kg wagi

G
Luk 2010-11-09 00:12

a słyszeliście może o pilarkach marki HITACHI ??

G
KazJerzy 2010-11-14 12:32

Do wszystkich mądrych. Za kupieniem Husgwarny przekonali mnie tu piszący. Od 2 lat mam taką za 1800 zł. No i ... ile razy przywiozą mi drewno tyle razy zaczynam moją Hsq, ale po godzinie pracy idę do sąsiada i pożyczam od niego na dokończenie jego 5 letniego Matrixxa bo moja zdycha. Po każdym takim obciachu mam moralnego kaca a sąsiad radochę. Naprawiam w serwisie (po kilkanaście lub kilkaset zł za każdym razem z obietnicą, że teraz to już napewno będzie szła jak czołg) . Wczoraj drugi sąsiad właściciel 1 1/2 rocznego Shtila (a tak się nim cieszył) przyszedł do mnie po piłę bo jego padła, moja niestety nie odpaliła i dokończył Matrixxem Kazia (za 500 zł). Obciach na całej linii.

G
Szymon 2010-11-18 20:32

najlepsza by była 440,445,450 HQV.

G
Kamilo 2010-11-22 17:31

Witam mam problem takiego typu: szukam przyczyny zatarcia piły spalinowej... Czy moze ona wystąpic z nieumiejetnego posługiwanie sie piła? i w jakim czasie piła sie zatrze jesli bedzie zle dobrana mieszanka? prosze o jakies informacje

G
haz 2011-01-06 11:42

Witam
Posiadam Makite DSC430 od 2002r. piła mimo jednego pierścienia na tłoku sprawowała się bdb. jednak teść wlał czystą benzynę i piłę zatarł.
Teraz w sklepie sprzedawca polecał Shindaiwa 352s ponoć japońska i dobra proszę o opinię.

P.S. sprzedawca wspomniał że Sthill ma teraz gaźniki składane w chinach i na opakowaniach części też pisze made in china chciałbym zweryfikować prawdziwość tych informacji jeżeli ktoś posiada taką wiedzę.

G
Slawek1 2011-01-06 13:52

Jeżeli ww. Makita ( Dolmar) była OK to dlaczego chcesz zmieniać firmę?? Tym bardziej ,ze wiesz o awarii ,ze była zawiniona przez użytkownika.... .
Przecież masz już przetarte drogi poznania i sklepu , w którym kupowałeś i serwisu , a teraz idziesz w nowe i znowu będziesz odkrywał Amerykę. Zdanie sprzedawcy jest najmniej ważne w podejmowaniu decyzji o zakupie, ponieważ zawsze będzie Ci wciskał kit i różne gadki o towarze. Weź pod uwagę swoje doświadczenia.
Sławek

G
haz 2011-01-06 15:26

Do Sławek

Nie twierdze że kupię tą Shindaiwe tylko chciałem poznać opinie gdyż sprzedawca ją chwalił a makity mówił że ostatnio zeszły z jakości.
W tym samym sklepie jest serwis Shindaiwy i Makity.

G
Slawek1 2011-01-06 20:36

Dolmar / Makita ma dobre narzędzia i dlatego nigdy nie zrezygnowałbym z nich ..... Ja bym kupował sprawdzony model np. dolmara 115i, lub 109.
HQ/ Jonsered, Oleomac/ Efco, Sthil ma również wiele cenionych i b.fajnych pilarek, więc po co się pchać w coś nowego,
Shindaiwa to Ameryka , a u nas marginalna marka.
Zapytaj też na forum FiS z Kamiennej Góry..
Mozę twoja 430 -stka ma tylko przytarty tłok , a cylinder jest sprawny, wiec może tylko wymiana tłoka i piła dalej będzie pracować? Czy sam sprawdzałeś jak to wygląda?
Sławek.

G
ewryl 2011-01-22 17:52

witam mam problem z piła spalinowa własnie ja kupiłem i to chyba był moj błąd, na parkingu pod supermarketem od ruskich. Gdy ja pokazywał smigała jak ta lala wiec ją wziełem (150zł) zajerzdzam na działke odpalam, smiga super ale po chwili gasnie i już niemoge jej uruchomić nie wiem co zrobic, swiece czysciłem paliwko z olejem zalałem i nic, nie wiem co mam teraz sprawdzić?

G
lop 2011-02-04 11:24

Liczy się tylko sthil husqvarnę przejął electrolux i koniec

G
Slawek1 2011-02-04 12:47

ewryt
wygląda tak jakby wypaliła porcję paliwa z gaźnika i fertig...... albo zalewasz świece, co wygląda na b.prawdopodobne. uruchomienie ciepłej pilarki musi być bez ssania.
Może zalewasz przy uruchamianiu?
pila na ssaniu "warknie" i teraz uruchamiasz bez ssania!!!!
slawek

G
ewryl 2011-02-06 16:21

A wiec wygląda to w sposób następujący rozebrałem ją i okazało się że niema w gaźniku śruby od wolnych obrotów ("L") miałem trochę problemów ale śrubę załatwiłem wkręciłem w gaźnik i... mam następny problem :( Piła odpala tak jak pisałeś ciepła bez ssania obroty są w miarę stabilne ale gdy dodaje gazu piła się dusi, gaśnie. Bez dodawania gazu (na wolnych obrotach) a otwierając leciutko ssanie piła wskakuje na b.wysokie obroty i od razu gaśnie a gdy zamknę ssanie z powrotem to znowu se spokojnie "pyrka" Trzeba ja jakoś ustawić tymi śrubami ale wszędzie gdzie czytam to piszą coś innego albo niezbyt dokładnie o tych śrubach ("L" oraz "H") a instrukcji do tej piły nie posiadam, na tej aukcji jest gaźnik taki u mnie w pile może to was jakoś naprowadzi na to żeby mi pomóc :)

1 ... 16 17 18 ... 27