piła spalinowa

Do ostatniej strony »
G
Hubert 2010-03-20 20:32

Re:piła spalinowa

Witam, czy ktos spotkal sie z firma Stenson ? Mam okazje kupic z Niemiec dosyc tanio ten sprzet,warto?

G
next 2010-04-06 16:46

Re:piła spalinowa

Zdecydowanie polecam Stihla: dostępność części i materiałów eksploatacyjnych praktycznie w każdej niewielkiej mieścinie od ręki. Zero problemów (ale trzeba przeczytać instrukcję i dbać o maszynę).

G
sieme977 2010-05-03 10:31

Re: piła spalinowa

chce kupic pile spalinowa magnum 3/8 konia niech ktos doradzi jak ona sie sprawuje

G
Sławek1 2010-05-03 11:30

Siema, czytaj o Nac, Eurotec itp to te same wynalazki tylko z innymi logo firm sprzedających. Znajdziesz to w marketach , targach, giełdach, ba nawet z .. nalepka HQ (jako podróbkę sprzedawaną przez oszustów). Wiec się zastanów czy warto....., a jeżeli już to czy wiesz od kogo kupujesz aby mieć gdzie naprawiać, serwisować, żądać zwrotu, wymiany......
pozdrawiam Sławek

G
next 2010-05-05 18:04

Zdecydowanie zgadzam się ze Sławkiem: Nawet najlepsza pilarka od czasu do czasu powinna odwiedzić serwis. Zawsze coś trzeba wymienić. O ile łańcuch i prowadnica to pikuś to już np. wymiana kółka pływajacego czy filtra to już może być problem z dostepnością. O innych częściach nie wspomnę.
Wielu kupujących łudzi sie, że "coś sie dobierze" ze Stihla cz Husqvarny. Nic bardziej mylnego. Żaden serwisant nie bedzie sobie zawracał głowy takimi wynalazkami bo (i nie może oficjalnie) i nie za to mu płacą. Często spotykam się z takimi sytuacjami że przychodzi ktoś z takim wynalazkiem i oczekuje że pracownik serwisu bedzie tracił godzinę na dobranie jakiegoś elmentu do maszyny do której nie ma nawet dokumentacji technicznej. Lakby nic lepszego nie miał do roboty..

G
adam łódz 2010-05-08 20:45

zgadzam sie z tobom ja mam takom samom a ostatnio kupilem ms 250 polecam to dopiero ma kopa w poruwnaniu z 180 polecam przez dwa dni ona na siebie sarobiła ale jak bym miał wiecej kasy to bym kupił jeszcze lepsza pozdrawiam adam

G
adam 2010-05-08 21:06

witam mam takom samom sprawdz czy nie jest zapchany wylot oleju i sprawdz zawsze powinno sie tankowac paliwo i olej za jednym zamachem moze w tym tkfi problem pozdrawiam

G
Kuba 2010-05-15 22:39

Mam zamiar kupić pilarkę i jak narazie wchodzą w rachubę 2 modele makita dcs4610 i husqvarna 142. Husqvarna jest droższa o 200 zł ale ma też nieco wiekszą moc. Proszę o opinie którą z nich byście wybrali albo sugestie odnośnie podobnych modeli.

G
tolek 2010-05-25 16:44

Re: piła partner 351

koledzy mam problem z odpaleniem pilarki partner 351' jak jest zimna to nie chce odpalić,ale wszczykne mieszanki bezpośrednio do cylindra to odpali.jaka moze byc przyczyna. dzwońcie 726776934

G
Sławek1 2010-05-26 09:33

Jeżeli pilarka zapala po wlaniu porcji paliwa do cylindra, a nie zapala "normalnie" to sobie obejrzyj cały układ zasilania; filtr, odpowietrzenie zbiornika, gaźnik ( czyszczenie, membrany)....., możliwa, że po tym regulacja...( czy nie kreciłeś w gaźniku do tej pory?)
pozdro Slawek

G
stan 2010-05-31 08:35

kup shindaiwa 446s jest to dobra pilarka mialem stihl 026 ktory sie juz wyeksploatowal i tez nie wiedzialem co kupic pila kosztuje 1600zl 3.2 km a robote robi co stihl za 2600zl mam 2 lata i roznic nie widze a stila mialem ok 15 lat

G
Paweł 2010-06-06 02:41

Witam.
Panowie-kupiłem okazyjnie piłę firmy German Power.
Moc 4.8 kW,masa 7,5 kg.długość"ostrza"50 cm.
Czy to dobra piła?
Ps.Nazwa firmy zupełnie nic mi nie mówi...

G
Slawek1 2010-06-06 09:40

czy to dobra pila to się przekonasz w pracy , bo moje odczucie to jest takie że szajs.
Jeżeli kupiłeś okazyjnie o Cyganow na targu lub giełdzie to ciebie naciągneli i będziesz miał z nią kłopoty w jej użytkowaniu. Powiem Ci ,że trzeba się pytać przed zakupem , a teraz to już jest po zawodach..... tak jak w małzenśtwie musisz mieć to co masz.
Slawek

G
Paweł 2010-06-06 10:38

Na razie się sprawdza:)
Pali na "dotyk".
Po kupnie sprawdziłem łańcuch...
Ostry jak brzytwa, za to całkowicie suchy i za bardzo naciągnięty...

G
Paweł 2010-06-07 00:14

Nasmarowałem łańcuch i prowadnicę,wyregulowałem łańcuch.Piła tnie aż miło...
Jest jednak pewne ale.Po odstawieniu piły zauważyłem że wycieka spod niej olej.
Co może być tego przyczyną?Przy korku (kołnierzu wlewu oleju)jest sucho...

1 ... 14 15 16 ... 27