Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Też kupiłem narzędzia tej firmy. Niestety też mam negatywne doświadczenia. Kupiłem obcinarka do gałęzi. Sprzęt zepsuł się po gwarancji, serwis...
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam wszystkich na tym forum ale właściwie to chciałem kilka słów powiedzieć dla zainteresowanych kupnem piły dla obejścia. Mam kogoś w rodzinie, kto robił z kimś prezentacje dla firmy Einhell. Kupiłem 2 takie piły, które chodziły tylko po pół godziny. Jedną z nich dostał syn a drugą ja. To piły po 38cm pojemności i 1,9KM. Rozrobiłem do kanistra mieszanki 1:25 mimo, iż pisze 1:40, ale na dotarcie wolałem więcej. Pojechaliśmy do lasu ścinać i ciąć na opał sosny. Pracowaliśmy 3 dni i moja piła zaczęła jakby głośniej chodzić, słabiej odpalać i trochę dzwonić, jakby stukać. W słuchawkach nie za bardzo dobrze to słychać. Porównałem z piłą, którą pracował syn. Myślałem, że to tłumik. Rozkręciłem a tu widzę, że dekiel osłaniający sprzęgło odpadł. Poskładałem, odpalam, tnę no i tylko stuk usłyszałam. Zatarła się. W domu stwierdziłem, że pierścień w jednej części popękał na kawałeczki. Coś dostało się do łożyska igiełkowego i korbowód rozerwało. Przynajmniej jak rozkręciłem to zauważyłem, że jest pęknięcie. Pierścień dostał się między kanał i zrobił rysę w cylindrze i tłoku. Powiem tylko, że pocięła w sumie 22 metry przestrzenne klocków na opał i wyzionęła ducha a ta od syna lata nadal. W serwisie popytałem o wszystkie części, ale nie opłaca mi się tego naprawiać. Sam się zastanawiam czy kupić jeszcze Einhell o tak małej mocy.
Witam. Chcę kupić piłę spalinową do domu tzn. Cięcie drewna na opał. Kwotę mam nie dużą na ten cel więc zastanawiam się nad takim czymś http://allegro.pl/item687115906_promocja_pila_spalinowa_2_8_km_prowadnica_50c.html. Wiem że liczą sie tylko Husqwarny i Sthil ale nie posiadam takiej kwoty by zakupić wyżej podane marki. Co sądzicie o mojej propozycji?
witam. czy ktos ma jakies doswiadczenia z piła eurotec np.ta http://www.morar.nazwa.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=1&products_id=197 mam do wydania 500zl i pytanie czy kupic partnera ktory ma ok 2km czy eurotec z 3.4km. pozdrawiam i prosze o opinie
Ludziska nie zadawajcie na forum głupich pytan w stylu "mam 500 zł co moge za to kupić" bo po przeczytaniu całego tematu dostrzeżecie że jeśli wypowiadają sie fachowcy to mowa jest o St,Ha,Ma,Do,OM,St a reszta to chiński chłam do szklanej gablotki, i jak latwo sprawdzic za piłę która wam posłuży trzeba dać te 800 zł.Sam jestem posiadaczem dolmarka ps34 i śłuzy już trzeci rok tnie drzewo konstrukcyjne jak i opałowe generalnie dostaje tak w d... że aż się obudowa przy tłumiku nadtopiła i piła chodzi jak zegarek.Teraz kupuję Makite dcs5000 i biore ja dlatego że mimo swoich pozytywnych doświadczeń z dolmarem alias makitą posłuchałem rady znajomego mechanika-pilarza starej daty który po wysłuchaniu mojego pytania o tę pilę odpowiedział... "brać.........".
Jeszcze jedno....na wszystkie pytania w stylu mam pile ciagne za sznurek i nie odpala co robić ?? jest jedna odpowiedź ....oddać do mechanika......pozdro for all
Witam forumowiczów Jestem posiadaczem pilarki Craftsman o pojemności 40 cc inch. Nie potrafię powiedzieć nic o mocy tego urządzenia Jest to sprzęt nie najlepszej jakości produkowany w Ameryce na tamtejszy rynek. Wyglądem zbliżona do pilarek Partner. Pilarka po gruntownym remoncie cylinder tłok, pierścionek, łożyska z uszczelniaczami. Nie wiąże z tym sprzętem żadnych nadziei ale lubię majsterkować i chcę we własnym już zakresie wymienić pierścień, który chcę zamówić przez internet.Tłok wygląda na lekko podtarty. Jak dobrać pierścień chodzi o jego średnicę? Czy się to jakoś mierzy? Wdzięczny byłbym za wszelkie opinie, informacje odnośnie sprzętu tej marki w Polsce?
Mam pilarke MAKITA DCS 7901 (dolmar) , Sthil 018,031AV,036,041AV, dwie piły made in China , piłe z castoramy FLO,i powiem tak Sthil to najwieksze gówno ciągle są w serwisie a pracuja niewiele , Głownie pracujemy na makicie nie powiem zatarła sie raz ale pracuje naprawde w ciężkich warunkach ale w porównaniu ze sthilem to niebo a ziemia .Niestety tniemy okolo 200mp tygodniowo na opal srednice od 50cm do 1,5 m w obwodzie tak ze pila jest caly czas przy pniu i sie mocno grzeje słabe chlodzenie .Jak mam komus cos doradzic niech kupi MAKITE - DOLMAR serwis nie jest coprawda porywajacy ale naprawy sa tanie !!
Gregor1 weź pierścień i udaj się do serwisu HQ , tam go kup i załóż.zwróc uwagę na zamek ( aby był taki sam jak na oryginale). załóż, wyreguluj pilarkę i używaj. Jeżeli w cylindrze nie ma rys i ubytków to wszystko będzie OK. Można nawet delkatnie cylinder lekko przetrze papierkiem ściernym wodnym 500- 1000- 2000 lub pastą szlifierską, ale ostrożnie bo można zniszczyc wewnętrzna warstwę utwardzenia! Jak będziesz miał pilarkę rozebraną to warto abyś wymienił uszczelniacze na wale( koszt 20- 30PLN ). Koszt naprawy to 15 zł - pierscień i uszczelniacze 20- 30 uszczelniacze. powodzenia. Sławek
Witam Właściwie trafiłem na toforum przypadkowo, ale przeczytałem je z zaciekawieniem. Tym bardziej, ze wypowiadają się również doświadczeni serwisanci. Ja mam dwie piły Stihl MS 230 i Sachs Dolmar 116i. Obie mogę polecić z tym, że S-D to staruszka, która wymaga regulacji bo nie bardzo chce odpalać. W mojej okolicy, choć mieszkam w dość dużym mieście nikt nie chce się podjąć naprawy tej piły. Moim zdaniem kompresję jeszcze ma dobrą, a jej moc jest sporo większa od Stihla. Chcąc skorzystać z wiedzy serwisantów prosił bym o pomoc w naprawie tej piły. Interesuje mnie serwis w Łodzi lub jej okolicach, a do dobrego wybiorę się nawet dalej. Pozdrawiam wszystkich i oczekuję na wiadomość okrasa@interia.eu lub 608 483 859
Witam! Mam pytanie. Czy ktoś obecnie posiada piłę spalinową firmy Meec Tools GCS 4600. Jeśli tak, to chciałbym się dowiedziec, jak się w tej pile wymienia łańcuch i jaki jest potrzebny do tej piły rodzaj paliwa (mieszanki). Na razie tyle. Z góry dziękuję za odpowiedź w tej sprawie. PS:Aha, jeśli ktoś posiada cały schemat tej piły, to proszę dodac. A jak ktoś nie ma to nic się nie stanie :) Pozdrawiam Ewentualny kontakt: dawidb11@gmail.com
Witam mam pytanie Jaka jest różnica pomiedzy bębnem sprzęgła o nr 1135 160 2900 a 1135 160 2901A?.Czy bęben z MS341/Ms341 będzie pasował do MS360 Pozdrawiam
Mowa oczywiście o pilarkach Stihl
Ja mam pilarke makita 3501 i nie chce mi zapalić, dzień wcześniej facet w sklepie odpalał ją i było cacy, a dzisiaj nic
Michale G. co to jest 15m drzewa?? pily są fajne lubię ciąć dżewo w lesie lubie też włączać
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.