Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Też kupiłem narzędzia tej firmy. Niestety też mam negatywne doświadczenia. Kupiłem obcinarka do gałęzi. Sprzęt zepsuł się po gwarancji, serwis...
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam serdecznie, przeczytałem cały temat też chcę kupić pilarkę spalinową do użytku domowego a wiec do cięcia drewna do pieca, gałezi etc >> zastanawiam się nad dwoma modelami Makita 4610 i OLEO MAC 936 prosiłbym o jakieś opinie. Z góry dziekuje
dodam jeszcze OLEO MAC 937
kup Oleo Mac GS410 C bez bajerów Będziesz zadowolony
Oleo Mac GS410 C jest za drogi ;/ nie potrzeba mi tak drogiej pilarki która będzie używana 2-3 razy w roku, chodź gdyby nie POlityka POmyleńców w POlandzie i CUDów CUDonalda to pewnie bym kupił ale jest kryzys i nie mam pracy ;/. Potrzebuje coś w granicach 700-800 zł o mocy co najmniej 2 KM, widziałem różne wynalazki m.in ASGATEC której to pompę do wody mam od 1 roku i spisuje się doskonale poza tym gwarancja DD ale myślę że potem były by probemy z częsciami zamiennymi a OLEO-MACA mam u siebie sklep firmowy.
Witam wszystkich. Moje pytanie dotyczy konkretnego modelu pilarki. Po wielu godzinach analizy co do kupna takowego sprzętu wybrałem firmę Husqvarna. Zastanawim sie nad dwoma modelami: 440 - 2,4 KM ok 1200 zł 445 - 2,8 KM ok 1500 zł. Moje potrzeby to przygotowanie drewna (twardego) do kominka rocznie 20m plus jeszcze mały sad. Prooszę o porade czy warto dopłacić i mieć trochę więcej koni czy ta mniejsza spokojnie mi wystarczy?
Piotrek, kupisz badziewie to niewoadomo czy użyjesz jej 2 razy do roku, może po godzinie lub dwóch się "rozlecieć" mówię o chińszczyźnie, wiadomo że sthil,husqvarna to sprzęt ok ale cena a dlaczego bo utrzymanie salonów firmowych , serwisu kosztuje,oleo dystrybuje swoje towary w różnych sklepach(można zejść z ceny) masz wybór i porównanie na miejscu z innymi pilarkami.Sklep i serwis masz na miejscu,a jak masz 8 stówek to wyszperaj jeszcze 2 i kup solidniejszego oleo maca moc się przyda.A serwisanci z forum zawsze polecą ci sthila albo hysqvarne bo żyją z przeglądów płatnych i słonych napraw.Moim zdaniem Oleo Mac 2,5 KM jakość za rozsądną cenę.A wybór należy do ciebie. Pozdro.
A ja by polecal jednak sthil to godne uwagi pily ma ja juz 8 lat i naprawde nie narzekam posiadam 2h lasu tak ze caly czas cos tne przycinam oprucz filtrow i lancuchow a takrze prowadnic to nic nie wymieniam mam tez husqwarne ale nie jestem z niej zadowolony moze akurat sie nie udala mam problem z odalaniem dlugo sie uszarpie zanim odpali byla naprawiana w serwisie 2 dni ok a puzniej dalej to samo pozdrawiam
UWAGA kup Oleo Mac GS410 C bez bajerów Będziesz zadowolony To niejest moją wypowiedż. Ktoś się podszył podemnie.
Ja pragnę na tym forum podzielić się tylko pewną refleksją wynikającą z własnego użytkowania pilarki. Od 12 lat eksploatuję H55 i jedyne co w niej zmieniam to łańcuch,prowadnicę,olej i mieszankę to wszystko a rocznie robię drzewa do ogrzewania domu około 38m3.Drzewo twarde jak dąb,grab,jesion często gęsto podmrożone i zapiaszczone a i niekiedy w deszcz i śnieżyce.Nie jestem pewien czy Szwedów dziś stać na tak solidną produkcję. Uwaga powyższa tyczy się również całego osprzętu,łańcuchów,prowadnic,pilników i wreszcie siekier, wychodzi na to że obecnie nie inżynier decyduje tylko....marketing.Świat po prostu zwariował dla pieniądza. Pozdrawiam wszystkich.
Mam pilarke spalinową "MANTA" Jest iskra,pobiera paliwo i nie odpala Co zrobic????? Proszę o pomoc :)
Mam pilarke spalinową MANTA Jest iskra,pobiera paliwo i nie odpala Co zrobic????? Proszę o pomoc :) MAKITA
Mam pilarke spalinową MAKITA Jest iskra,pobiera paliwo i nie odpala Co zrobic????? Proszę o pomoc :) MAKITA
Sprawdzałeś jej kompresje, czy niejest podtarta, szczelność uszczelniaczy wału. Jak będziesz miał z tym problem to postaram ci się pomuc. WITUUS ma makite może pomorze. Pozdrawiam
Witam, dopiero od niedawna czytam forum... ale chciałem się odnieść do wypowiedzi Marka: Jasne, że nikt teraz nie da gwarancji, że nowa piła podziała Ci przez nastepne 12 lat, ale mimo wszystko prawdopopobieństwo, że tak będzie jest wyższe w przypadku np. Husqvarny niż zabawki z supermarketu. Zmeinia się dużo rzeczy, zupełnie inne jest też podejście do sprzętu, serwisu itp. Kiedyś samochód przygotowywało się do wyprawy na drugi koniec Polski, teraz "się wsiada i się jedzie". tego właśnie oczekuje coraz więcej osób - nie dbają o serwis, przeglądy, stan techniczny, wolą kupić co jakiś czas jak najtaniej urządzenie i tyle.
Przychodzi klijęt do serwisu(ałtoryzowanego STIHL) i pyta się: CZY PANOWIE NAPRAWIAJĄ TUTAJ MOTOROWE SZTIL (taki był napis na obudowie). A kolega mu nato że, " tak prosze pana części od fiata 126p pasują do karzdego modelu ferrari bo fiat przewidział , że ferrari będzie mu chciało dorównać". Klijęt zaczoł się smiać i powiedział że pujdzie tam gdzie ją kupił a kolega mu ją wzioł, założył filtr powietrza od STIHLa i powiedział " a nie mówiłem"
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.