Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Też kupiłem narzędzia tej firmy. Niestety też mam negatywne doświadczenia. Kupiłem obcinarka do gałęzi. Sprzęt zepsuł się po gwarancji, serwis...
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam cię Krzysiek i szczeże ci powiem że nie miałem takich pilarek w serwisie a w naszych katalogach z częściami niema nic do tych maszyn więc to ni będzie za dobry wybur. Pozdrawiam
A może PARTNER albo OLEO MAC żeby miała jakieś 2,2 KM Sthil i Husqvarny są drogie a Partnera to chyba też Husqvarna produkuje. Oleo jedni chwalą drudzy żeby omijać że pierścienie pękają. W Solo 636 też mi pękł pierścień i cylinder do wyrzucenia. do serwisu każdej firmy niedaleko. A ściąć w lasku kilka drzewek i poklockować powinno wystarczyć.A może inny wybór? Pozdrawiam.
Najlepszym wyborem będzie OLEO-MAC jwśli w gre nie wchodzą STIHL i HUSQVARNA bo to dobre maszyny i łatwy dostęp do oryginalnych jak i zamiennych części. Proponowałbym takie od 941 w zwysz bo są solidniej zbudowane. O pierścień się niemartw jak będziesz ją obsługiwał według instrukćji to porzyje długie lata. Pozdro
Cześć Mam pytanko o piłe (poniżej daje linki) Makita 7901 6,3km cena kusząca jak za taką piłę. Narazie nie kupuje ale coraz bardziej mnie korci:):). Co wy na to?? Prosze o jak najwięcej wypowiedzi. Głównie chodzi mi o to czy kupić makite czy jednak mniejszą piłę ale stihl lub husqvarna . Jeśli nie kupować makity to polećcie jakąś piłę o podobnej cenie. Z góry dziękuję:):). http://www.allegro.pl/item573387068_makita_pila_spalinowa_lancuchowa_6_3km_dcs_7901.html http://www.allegro.pl/item577686226_pilarka_spalinowa_makita_dcs_7301_5_7km_raty_wawa.html Ps. Nie złośćcie się że znów powracam do tematu makity:):) Ale chodzi mi o ten konkretny model:):)
mam pytanko do nikosia a jakie piły w swoim serwisie naprawiasz najczęściej? z tego co zrozumiałem to naprawiasz wszystkie marki
Witam Zenon w naszym serwisie naprawiamy rózne pilarki, kosiarki, agregaty, zagęszczarki, kosy itp. Pytając się mnie o ten sprzęt napewno do czegoś dąrzysz. Jeśli masz jakieś pytanie to smiało pytaj, chyba że to coś niemiłego ale to od ciebie zalerzy. Słucham
Kolego o czy na pewno potrzebna Ci aż tak mocna pilarka??. Przecież jak to bydle zalejesz to Ci ręce pourywa. Waga pilarek podawana jest bez układu tnącego i "suchych. Ja bym Ci proponował MS260 Stihla ale fakt tańsza nie będzie :) Pozdrawiam
szanowni koledzy.. na rynku jest wiele fajnych i trwałych pilarek. Uważajcie przy zakupie na rozmaite "OKAZJE" , bo zazwyczaj nie sa okazjami lecz moga spowodowac straty finansowe. Pojawiaja się na rynku - targowiskach i giełdach sprzęty z naklejkami znanych producentów. Firmy wręcz ostrzegają pokazując na stronie jakie są cechy podróbek.Znajomy kupił okazyjnie na giełdzie w Gliwicach taki złom i po godzinie pracy wyrzucił piłę na śmietnik. Mówił była okazja i 500zł wyrzucone w bloto! Ja radzę aby kupować sprzęt firmowy i taki który będzie mial zapas mocy. Pilarka do pracy w domu powinna mieć powyżej 2KM więc wszelkie wynalazki shila 017 , 018 nie kwalifikuja tego do tych celów. mozna to kupic do okazjonalnegp przycięcia czegośtam ale nie należy liczyc na wielka trwalość. absolutnie nie neguje jakosci Sthila i husqvarny lecz jakość tych ich najtańszych modeli. Ja polecam husqvarnę 40 , oleomaca-efco np 951(super sprzęt), Jonsereda np: 2054, 2055, 2051, Dolmara 109 a jescze lepiej 115, jest jeszce stig- alpina-Castor,wiele modeli echa, komatsu i shindaiwy. Ja mam kilka pił używanych zakupionych jako używanei właściwie nie zawiodlem się. kupując sprzęt uzywany zwróćcie uwagę na stan techniczny: 1. czy nie jest zatarta (warto zajrzeć przez otwór wylotowy na tłok) 2. jaka jest kompresja ( piła chwycona za linkę startera powinna bardzo pomału opadać na dół), 3 jaki jest stan gwiazdy napedowej ( nie może miec nacięć). 4 stan łacucha , 5. stan prowadnicy, 6. uruchomić - zobaczyć jak startuje i pracuje, wchodzi na obroty... aha, i patrzcie aby pila poniżej cylindra miała metal, ustrzeże was to przed niemiłymi rozczarowaniami po dłuzszej pracy ,że wyniku temperatury cos w korpusie sie odkształcilo. Ja miałem takowy przypadek z Jonseredem 2050
Sławku zgadzam się z Tobą i to sugerowałem-piły powyżej 2,5KM. Nie zgadzam się co do używanych. Twoje podpowiedzi są trafne,ale żeby kupować używane trzeba się na tym znać. To tak jak z samochodem,ja też uważam że lepszy wypasiony używany jak nowy a kiepski. Ale na tym też trzeba się znać. A co do modeli,ok trafne podpowiedzi,ale tych pił już nie produkują od dawna,a więc tylko używki. Ale miej na uwadze jeszcze jedno. Wszystkie firmy muszą zagwarantować dostęp do części w okresie 7 lat od zakończenia produkcji, a co potem??, Tylko dlatego do Husq 40 jest nadal tyle części bo tych pił w rękach klientów jest mnóstwo,ale podejrzewam że jeszcze 3-5lat i oprócz membran nie dostaniesz do tego modelu nic, Pozdrawiam
Poszukuję piły do przygotowania raz w roku sobie drzewa (twardego) do kominka. Rocznie ok 12-15m czasami tarfiają sie grube klocki ok 45-50 cm średnicy. Najpierw myślałem o czym tanim o dużej mocy i długiej prowadnicy głównie ze względu na cenę i to ze piła bedzie pracować tylko raz w roku, ale po przeczytaniu kilku wypowiedzi chyba dam sobie spokój z chińczykiem. Po wstępnej analizie moja uwaga skupia się na modelach: Husqvarna 142 lub 440 Oleo-Mac 941CX I tu pada moje pytanie do wszystkich którzy sie na tym znają ba ja jestm w pełni amatorem. Co sądzicie o tych modelach, czy ich moc i jakość będzie wystarczająca dla moich potrzeb? Lub jaki konkretnie model możecie mi polecić. Z góry dziekuję wszystkim za odpowiedz.
do nikosia sory że tak podstępem zapytałem, ale tych co najmniej naprawiasz to: albo ich nikt nie kupuje, albo są najmniej awaryjne. wiem powiesz wszystko się kiedyś zepsuje nawet ze złota, i nie chodzi mi o sprzęt który dostanie w dupe i niewytrzyma tylko ot tak coś z niczego się popsuło bo i tak się zdarza, ale jednym częściej innym rzadziej. a komu sporadycznie?.
Chodzi ci o taki sprzęt który trafia donas najczęściej, czy taki który sporadycznie. Albo napisze tak: mamy serwis STIHLa i wiadomo że głuwnie maszyny które donas trafiają są właśnie tej firmy. W okolicy sa jeszcze 2 serwisy HUSQVARNA i MAKITA, a w naszej okolicy to właśnie te 3 firmy zaopatrują klijętów w sprzęt. Nie moge powiedzieć że naprawiamy tylko STIHLa, ale tagrze HUSQVARNE, MAKITE, OLEO-MACa, EFCO, PARTNERa, itd. lecz głuwnie STIHL wkoncu mamy ten serwis tak jak ma go mitsubishi,opel itp. Najczęsciej trafia donas MS180, a żadkim gościem jest MS260. Jesli nie oto ci chodziło to napisz dokładniej oco a napewno ci napisze jak jest. Pozdrawiam
witam nikoś o to mi chodziło ze sthila to juz wiem a jak inne marki?pozdrawiam
Witam.Bardzo przepraszam że nie do końca w temacie, ale liczę na pomoc panów serwisantów. Znalazłem na strychu pilarkę dziadka włoskiej firmy Uniroyal z 1985roku 1.8km. nie była używana 15 lat jednak po chwili starań żwawo zagadała. Czyż to nie wspaniałe?Do Prac przydomowych wystarczy.Nie działa jednak smarowanie łańcucha.I tu moje pytanie:czy da się jeszcze gdzieś dostać części(lub dorobić)do takiego zabytku. Interesuje mnie też schemat budowy bo dzisiaj biorę się do rozkręcania a z tego co się orientuję to smarowanie kilka razy było naprawiane więc może brakuje czegoś. Z góry dziękuję za konstruktywne sugestie.
Przepraszam za pomyłkę ni Uniroyal tylko UNIROPA
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.