PARKSIDE

Do ostatniej strony »
G
anthony 2013-02-02 19:25

Re: PARKSIDE

Stefan, na litość boską... Przepraszam Cię, że pozwolę sobie w ten sposób napisać.
Czy ja twierdzę, że parkside jest lepszy od boscha? Sam potwierdziłem kilka postów wcześniej, że młotowiertarka ma bicie. I przecież pisałem, że jestem totalnym AMATOREM. I pytałem o sprzęt dla AMATORA, a Ty o profesjonalistach.
Co wniosłeś swoją wypowiedzią?
Gdybyś napisał: coś tam się np. ułamało, parkside ma bicie, parkside się nadmiernie grzeje, parkside się pali, parkside śmierdzi, parkside się... nie wiem już co, np. poci albo puszcza bąki, to cokolwiek z tej Twojej wypowiedzi wynikałoby. Ale Ty... co konkretnego napisałeś? Że jest gorszy od narzędzi kilkakrotnie droższych? Zakładam, że tak jest - zapewniam Cię - zdaję sobie z tego sprawę. Pytanie brzmiało, czy parkside jest COKOLWIEK wart - jeśli chodzi o amatorskie wykorzystanie, czy jednak będzie to wyrzucenie pieniędzy (choć niewielkich) w błoto. I o to pytałem. Czyli, czy jak mi np. raz na kwartał, w sobotę wieczorem przyjdzie do głowy, aby wywiercić np trzy (albo z pięć) dziury w ścianie (tak przykładowo), to czy to wytrzyma, czy też go szlag trafi.

Dziękuję Kolegom za kulturalnie wyrażone opinie. Pozdrawiam!

G
stefan 2013-02-02 21:49

to co ty mozesz wiedziec antek

G
Marcin 2013-02-03 17:40

Ja myślałem, że forum odwiedzają ludzie, którzy opanowali umiejętność czytania w stopniu przynajmniej podstawowym. Ten stefan najwyraźniej jest tu przez pomyłkę. Kilka postów wcześniej napisałem, że znane renomowane marki są lepsze od Parkside'a. Nazwa tego forum to narzedzia.pl a nie budowlancy.pl czy wymiataczewewszystkim.pl. Niniejszy temat ma traktować o narzędziach typowo amatorskich. Szkoda, że forum odżyło "dzięki" plugastwu takich ludzi jak stefan. Nie dość, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem, to jeszcze kłamiesz. Piszesz, że młotowiertarka kosztuje 100zł. To nieprawda; jej cena to 229 zł. Widać, że mało roboty masz w tym swoim profesjonalnym fachu skoro tyle czasu spędzasz srając ogniem na forum . Nie chodzi o to, żeby tu Parkside chwalić tylko. Jak jest jakiś bubel to fajnie, że ktoś o tym napisze, co sam zresztą uczyniłem. No a teraz czekamy na pełną przyjaźni odpowiedź stefana. Jak zwykle na poziomie. Jedziesz słoneczko. Pozdrawiam normalnych

G
stefan 2013-02-03 22:14

nie wiem skad w tobie tyle agresji marcin. to juz nawet nie chodzi o robote, takim badziewiem to nawet zupelnie amatorsko - prywatnie bym nie robil, jesli narzedzia kupujesz w spozywczaku to co dalej, samochody ?

G
NICK 2013-02-04 00:12

TO NIE JEST SPRZĘT DO PRACY!!! Chcesz kupić coś, co raz na ruski rok użyjesz, to kup, bo wystarczy, natomiast, jeśli chcesz go używać profesjonalnie i swój park maszyn zamierzasz oprzeć na marce PARKSIDE, to są to wyrzucone pieniążki. Nie wiem na ile egzekwowalna jest gwarancja na sprzęt marketowy, ale wiem, że jak mi się w trakcie pracy zacięło "futerko" w Makicie, to oddałem do sklepu i za 30 minut zostało wymienione w ramach gwarancji, a Pan w sklepie/serwisie już we własnym zakresie działał z tym "zepsutym" futerkiem dalej a ja wróciłem na montaż ze sprawnym narzędziem. Konia z rzędem temu, co coś podobnego ma z Parksidem.

Jeszcze raz - Do amatorskich dłubanek wystarczy, fachowiec w sumie nie zadałby podobnego pytania.

G
NICK 2013-02-04 00:23

Aj, no i jeszcze coś... w sumie to prawda, że makita kosztuje tyle, co 3 parksidy, ale jak Ci się w połowie montażu zepsuje ParkSide, to pozostaje z robotą czekać na następną akcję wyprzedaży w LIDLU.. Eh!

G
quidam 2013-02-05 11:09

NICK - dzięki -właściwie to się z Tobą zgadzam w 100% - na gwarancję to nie ma się co dawać nabierać, bo potem, nawet jeśli (podkreślam "jeśli") zostanie uwzględniona - trzeba sobie odczekać nie mając narzędzia... Dzięki, to są konkretne argumenty i w ogóle wypowiedź konkretna - wszystko racja.

A Stefan do mnie, że "co ja tam wiem" - no - ostatecznie, bo jestem pełen pokory - mogę "się zgodzić" ...oraz zarzuca agresję Koledze Marcinowi - hehe - dobre sobie. Stefan - przeczytaj swoje wypowiedzi w kontekście tych Twoich "zarzutów".

G
stefan 2013-02-06 08:14

Tak to właśnie jest. Ludzie nienawidzą, gdy ktoś im napisze prawdę. Ten sprzęt to szajs - nawet jak dla majsterkowiczów, a wy zamiast posłuchać moich mądrych rad tylko potraficie krytykować i reagować agresją. Rozumiem, wielu geniuszy za swojego życia (szczególnie ci, którzy szli pod prąd) było niezrozumianych przez ludzi swojej epoki.

G
quidam 2013-02-06 12:45

stefan, to właśnie Ty wypowiadasz się w sposób agresywny i arogancki.
Natomiast na poparcie swoich tez, a raczej hipotez nie przytaczasz żadnych dowodów.
Pracowałeś z jakimś parksidem i mogłeś go porównać z innym sprzętem, rozkręcić, obejrzeć, masz jakieś doświadczenia - to napisz. Dopiero w taki sposób coś wniesiesz do dyskusji.
A nie ograniczasz się do stwierdzenia: "co ty tam wiesz". Jak widać Ty jesteś jedyny taki najmądrzejszy i wszystkowiedzący.

G
kris 2013-02-08 19:48

Stefan, ty robisz boschem?

G
kris 2013-02-08 20:02

Ech fachowcy od siedmiu boleści! Fachowcem jest ten co potrafi gównem cuda zrobić, wielu z was nabija się z tych co kupują narzędzia w lidlu. Tak jak Stefan np. Ja od 20stu lat pracuje na FESTO a po przekształceniu FESTOOL. To są narzędzia dla profesionalistów!!! A nie jakiś BOSCH. Ale wczoraj miałem okazje przetestować sobie tą małą wkretareczke z lidla parksid 12v, no i całkiem całkiem wypadła. Mała poręczna dobrze leży w łapie, tylko aku powinno być mocniejsze z 1500ah. Za tą cene to git. Zastanawiam się nad kupnem tego malucha do przykręcania gniazdek. Pozdrawiam wszystkich KRIS.

G
stefan 2013-02-09 11:56

festool to gowno. wiem to z wlasnego doswiadczenia. tylko hilti i bosch. widac jaki z ciebie fachowiec jak korzystasz z marketowki i festoola haha.

G
Marcin 2013-02-09 19:45

Panowie - jest propozycja kompletnego ignorowania stefana. Co Wy na to? Już wcześniej miałem obawy o jego kondycję psychiczną,gdyż zarzucił mi "tyle" agresji (!), a teraz jak napisał, że Bosch jest lepszy od Festoola to już raczej nie ma wątpliwości. Wybitnie troluje tutaj i pewnie później parska, chrząka i co tam jeszcze czytając nasze odpowiedzi.

G
stefan 2013-02-09 20:48

jak zwykle nie umiesz dyskutowac marcin. ignorowaniem mnie nie zmienisz tego, ze mam racje, a ty zachowujesz sie jak zwykly pieniacz i to ty trollujesz na tym forum

G
anthony 2013-02-12 08:46

Stefan, jest dokładnie odwrotnie, Marcin odpowiada sensownie, a właśnie Ty odpowiadasz z arogancją i agresją, choćby przypomnę Ci Twoją odpowiedź do mnie - coś w stylu "co ty tam wiesz, antek" - i tylko tyle - żadnych argumentów:-(
Powtarzam - w Twoich wypowiedziach nie ma żadnych argumentów. Nie jesteś partnerem do dyskusji :-(

1 ... 41 42 43 ... 62