Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
Mam wiertarke akum.Mac Allister ale padły skumulatory. Nie moge dokupić bo wypuścili na rynek nowsze wersje wkrętarek i nowe ulumulatory nie pasują.Starych...
posiadam parkside 1500w z uszkodzonym uchwytem sds a reszta jest sprawna , proponuję sprzedarz swojego lub odkupienie Twojego jaka jest Twoja decyzja?Ten nick to...
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Hehehe, ale żenada. Debatujecie nad tym, czy to dobre, czy nie, a jak się okaże, że parkside to kress dla ubogich to wszyscy zaczną go używać. Nie ma w tym żadnej tajemnicy, że producenci sprzedają stare modele maszyn komuś innemu i ten sobie klepie nadal daną wiertarkę i wpuszcza to do marketów. Marka Beko w agd leci na dokumentacji Boscha sprzed kilku, kilkunastu lat i robi tanie pralki. Ale przecież lepiej wydać 1000 peelenów zamiast 300 i się później onanizować na forum, że się ma kressa...normalnie żal.pl....
Kress nie ma nic wspólnego z Prakside...obadałem temat u źródła czyli u dystrybutora marki Kress [LŁ]. Omawiany model to tak jak powiedział JK zwykła podróba !
..... przynajmniej tak twierdzą :)
Z Kressem w ogóle jest ciekawie, bo wkrętarki 122 AS i 144 AS sprzedawane u nas w marketach budowlanych, na stronie Kressa nie występują.
Kress nie ma nic wspólnego z Prakside...obadałem temat u źródła czyli u dystrybutora marki Kress [LŁ]. Omawiany model to tak jak powiedział JK zwykła podróba ! A jak myślisz, co miał dystrybutor powiedzieć? Tak się składa, że kupiłem tego Parksidea, bo mam prawie identycznego Kressa jak na fotka wyżej (Kress 7 lat temu 550zł w Castoramie, Parkside 200zł Lidl). Różni się mocą i obrotami znamionowymi. Dane na tabliczce znamionowej z Parksidea zgadzają się nowszym modelem Kressa SBLR-2 850. Aż korci mnie, żeby rozkręcić obie i porównać. Prawdziwym jednak sprawdzianem będzie praktyka. Nawiązując do innego wątku Boscha, to znam dwie historie dotyczące wiertarek tej marki. Pierwsza taka, że osoba z mojej rodziny zajechała wiertłem do metalu zielonego 1000W Boscha, a druga taka, że u mnie w firmie niebieski Bosch nawet nie zdążył się pobrudzić. Wiertarka Kressa 800W którą posiadam, miała okazję kilka razy się porządnie nagrzać przy wierceniu koronką i nadal działa. Jestem z niej zadowolony i mam nadzieję, że podobny Parside nie sprawi mi niemiłej niespodzianki. Pozdrawiam
Z Kressem w ogóle jest ciekawie, bo wkrętarki 122 AS i 144 AS sprzedawane u nas w marketach budowlanych, na stronie Kressa nie występują. Bo to nie są modele katalogowe-linia jest specjalnie robiona dla marketów. Niby na nich jest napisane że zrobione w Niemczech -ale ręki nie dam sobie odciąć że to prawda. Tym nie mniej są to bardzo przyzwoite jakościowo wkrętarki bo jednak marka zobowiązuje.
Owszem, obie są składane w niemczech, ale podzespoły częściowo w chinach. Choć i tak są bardziej niemieckie niż zielone bosche;))
Łukasz Parkside jest importowany przez firmę niemiecką, ale produkowany w Chinach. Siedziba importera nie równa się miejsca produkcji i dotyczy to absolutnie wszystkich (Einhell, zielony Bosch, Black&Decker, etc). Zrozumienie tego powinno być dość oczywiste - producenci produkują tam, gdzie mogą wyprodukować taniej. Parkside - sprzęt dla majsterkowiczów, ale raczej przyzwoitej jakości (przynajmniej te, które miałem okazję sprawdzać - młotowiertarki). Pozdrawiam,
Wiertarki "Prakside" które pokazały się w Lidlach to produkt który został specjalnie dla Lidla wyprodukowany w Chinach z podzespołów oryginalnego Kressa. Cały proces produkcji był kontrolowany przez Kressa bo w zasadzie sama wiertarka wiele się nie różni od oryginału. Wiertarki te weszły do sprzedaży w niemieckich Lidlach jakieś trzy lata temu i kosztowały tam 99 Euro jednak słabo się sprzedawały. Przeleżały w magazynach jakiś czas i Lidl skierował je po kosztach do sprzedania w swoich placówkach w Polsce i Czechach. Warto ja kupić za takie pieniądze za jakie je wystawiono bo na głowę biją wszystkie tańsze marki łącznie z BD czy nawet zielonym Boschem.
to ze kabel w opalarce bosch jest w gumie a nie w igielicie i nie twardnieje spowodowane jest przepisami BHP. zielonego boscha przerobilem juz kilka razy i twierdze z cala pewnoscia ze to sieczka do potegi NTEJ:plastik i blacha poskrecana do kupy.parkseide jest trwalszy pod kazdym wzglendem,a i cenowo korzystniejszy.sam prowadze mala firme od 20 lat i posiadam spora game narzedzi od festo przez makite ,metabo ,hitachi,bosch po dewalta i hilti,w sumie spory domek mozna by wybudowac za kase ktora wydalem na przestrzeni lat na narzedzia i twierdze jak poprzednik, odpowiednie narzedzie do odpowiedniej pracy.nie ma sensu wydawac kilku tysiecy zlotych na narzedzia ktore uzywam kilka razy w roku,te sredniej jakosci tez lata posluza przy odpowiednim obchodzeniu sie z nimi:regularna konserwacja i przeglady.no i pozostaje kwestia pracownikow ktorzy sprzetem pracuja.nie dam "NOWEMU"na stan maszyn za 50-70 tysiecy bo nie wiem co to za ziolko:moze zniknac ze sprzetem lub go zniszcyc przez nieumiejetne obchodzenie sie z nim.kiedys zatrudnialem takich dwoch co ukradli ksiezyc i w ciagu 2 miesiecy zajechali mi dwa mloty wyburzeniowe hilti,pilarke wglebna festo,bruzdownice hilti,trzy wkrentarki makity i prase do rur fein.koszt napraw 7600zl.na koncu po awanturze zmyli sie ze sprzetem za 25000 zl.sprawa trafila do prokuratora i prawie rok czekalem na odzyskanie narzedzi.dlatego nauczony zlym doswiadczeniem nie stronie od zakupow taniego sprzetu i uzywam go tam gdzie uwarzam ze jest wystarczajacy lub nie jestem pewny ludzi ktorym powierzam jak by nie bylo spora kase.
Kolego Lolo - bardzo mi się podoba Twoje podejście, widzę, że pracujesz narzędziami. Takich głosów potrzeba tutaj więcej. W czasach kiedy sprzętu jest na pęczki warto przypominać, że marka niewiele znaczy, tym bardziej w czasach, kiedy KAŻDY producent pilnuje kosztów. Pytanie do specjalistów: Makita swój sprzęt produkuje/składa w Polsce. Prawda, czy fałsz? Pozdrawiam, Robert.
fałsz -> importer Bielsko Biała
fałsz -> importer Bielsko Biała A co niby jest fałszem ???
No właśnie, bo aż mnie skręca z ciekawości;]
Bob - było 50/50, źle obstawiłeś ;-) Sporą część elementów do Makity wykonuje Polska firma - Bianor z Białegostoku (jako ciekawostkę podam newsa, że Białystok to swoiste zagłębie narzędziowego outsourcingu - Biazet produkuje sporo dla Phillipsa). Dla Makity pracują już od dłuższego czasu, a od niedawna (2009) wytwarzają całkiem sporo elementów dla "nowej" linii LTX. W Białymstoku montuje się także część elektronarzędzi. No i teraz kolejne pytanie: czy Makita aby na pewno jest taka dobra, bo japońska i czy warto dopłacać parę stówek do sprzętu "Made in Japan", pomimo, że jest z Polski (w sporej części)? Rufus - czego nie zrozumiałeś? Było twierdzenie, trzeba było napisać, czy to prawda, czy nie. Bob postawił na odpowiedź "b". Pozdrawiam, Robert.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.