PARKSIDE

Do ostatniej strony »
G
Domi 2012-06-15 16:34

Re: PARKSIDE

"Eryk napisał(a):
Witam, widzę że temat parkside to temat rzeka, mam parę narzędzi tej marki, narzędzia są jakie są , moim zdaniem dobry stosunek ceny do jakości , ale nie o tym, panowie, czy ktoś miał do czynienia z opalarką 2000 W, tej że marki, proszę o podpowiedź czy warto zainwestować, cena ok 44zł, oczywiście będzie używana sporadycznie . pozdrawiam

czyli zapłaciłem pieniędzmi a dostałem gówno - jestem szczęśliwy!"

A wiec inteligencie humanisto od satyr zinterpretuj ten tekst. Eryk ma pytanie powazne a tutaj osoba o nad wyraz wybitnej inteligencji odpowiada w taki sposob. Wiec ciezko jest dojsc do wniosku ze to SATYRA. Smiem twierdzic ze to twoje alter ego bo swietnie sie rozumiecie.

G
jd2 2012-06-15 19:08

Kolego z pod nicka : JD , JD2 , anty hater , mekong , może byś się bardziej wysilił i zmienił swoją stylistykę pisania bo aż "śmierdzi " że pisze to ten sam "leszcz " z Mekongu . Pozdrawiam .

Henio paralito psychoanalityk z ciebie taki jak ze mnie kosmonauta.

G
MAJSERKOWICZ 2012-06-16 17:12

Wczoraj kupiłem wkrętarkę z akumulatorem litowo-jonowym. Na pierwszy rzut oka wygląda solidnie. Mam nadzieję że do domowego użytku wystarczy. Jak przetestuje solidnie sprzęt to się odezwę.

G
noname 2012-06-18 13:53

Witam
Kupiłem dłuto elektryczne Parkside i jestem w potrzebie dodatkowych dłutek (najlepiej innych niż w zestawie). Czy ktoś wie gdzie można takie dostać
Pozdrawiam

G
wkret 2012-06-20 18:56

wkretarka jest ok skrecamy nimi automaty o roku juz i nic sie nie dzieje pracuja dwie na trzech chłopa czyli ok 4-6 godz dziennie jak narazie zadnych problemów
wie skoro nie widac roznicy to po o przepłacać

G
Nie frajer 2012-06-21 13:08

Już kiedyś się nabrałem na ten syf z lidla (zachęcony tym przeklętym formum i wypowiedziami typu pracuję profesjonalnie tym sprzętem ponad rok!!!!). Szkoda kasy. Chcecie w miarę dobry sprzęt nie płacąc za markę. To popatrzcie na DWT, ale narzędzia kosztują 2 razy więcej niż parkszrot. Szkłem dupy nie utrzesz, nie da się wyprodukować dobrego sprzętu za małe pieniądze. Nawet dobre łożysko do wirnika wiertarki kosztuje kilkadziesiąt zł. Bez jaj ludzie nie kupujcie syfu, kupcie sobie coś dobrego to posłuży wam długie lata.

G
to masz 2012-06-21 21:35

Może podasz jakieś bliższe info na temat jaki sprzęt kupiłeś parkside'a i co Ci się w tym sprzęcie zepsuło/nie działało, a nie pisz o syfie, dupie i szkle, bo takimi hasłami niczego na tym forum nie wnosisz, a jedynie wystawiasz sobie ocenę. Jeżeli jesteś niezadowolony z jakiegoś sprzętu to podaj konkret.

G
szilajksitdip 2012-06-22 00:07

brak jakiegokolwiek konkretu i kwestie typu "cena spoczko" najbardziej widac wsrod naganiaczy na sprzet Parkside a wy sie dajecie nabierac. Piszcie dalej kupilem zachecony opiniami w internecie a pijar bedzie jeszcze bardziej aktywny.

G
to masz 2012-06-22 15:20

Na tym forum chodzi o to, by dzielić się informacjami na temat elektronarzędzi Parkside'a na podstawie własnych spostrzeżeń i własnych praktyk. I dotyczy to zarówno opinii pozytywnych jak i negatywnych. Tylko, żeby to były konkrety, a najczęściej swoje "opinie" wyrażają ludzie, którzy nigdy nie używali Parkside'a, i wiedzą tylko, że sprzedaje to "spożywczak". Wiadomo, że od tego jakie (i w jakiej cenie) narzędzia się kupuje, zależy przez kogo i do czego będą one używane. Inny sprzęt wybierze ktoś, kto ma firmę i codziennie go wykorzystuje, a inny wybierze ktoś, kto potrzebuje zrobić coś dla siebie i raz na jakiś czas. Inna sprawa, że są "specjaliści", którzy potrafią "zajeździć" dowolne elektronarzędzie bez względu na firmę czy jakość wykonania. Nie kupuje się też sprzętu ze względu na "cenę spoczko", bo to bez sensu. Chodzi by znaleźć najlepsze proporcje cena/jakość w zależności od indywidualnych potrzeb.

G
Nie frajer 2012-06-25 09:56

Odnosząc się do konkretów:
1. Szlifierka kątowa 1,2 kW tarcze 125 mm, grzała się niesamowicie to raz (smar też wymieniałem sam, ale nie było lepiej) a później tulejka na przekładni kątowej wytarła się tak, że strach z tego korzystać. Pewnie mi nie wymienią, bo obaczają, że coś było przy niej grzebane.
2. Opalarka. Spaliła się po 15 minutach. Wymielili na nową. Znów się spaliła. W lidlu wymienili mi na nową, jeszcze nie używałem, ale też się pewnie spali!
3. Wkrętarka 18V, baterie zdechły, nowych nie dokupi. Podłączyłem więc pod zasilacz 18V 30A. Wkręcała jak szalona, ale po kilku użyciach coś zazgrzytało i już nie kręci. Rozebrałem przekładnię. I tu waga. Od strony silnika tryby metalowe a od strony główki plastikowa. Żeby było śmieszniej wytarły się tryby metalowe:-)
Więcej przedmiotów parkszrotu nie posiadam, za wszystkie serdecznie żałuję, obiecuję poprawę i proszę porządne marki o rozgrzeszenie. Jeśli nie będę miał pieniędzy na makitę czy metabo to kupię DWT.

Dzięki temu forum wtopiłem w parkszrot około 300 zł.

G
to masz 2012-06-25 20:01

Właśnie o takie konkrety chodzi, chociaż trochę dziwi, że na trzy elektronarzędzia, z żadnego nie masz pożytku. I podziwiam, że po dwóch "niewypałach" zdecydowałeś się kupić trzecie. Wychodzi na to, że ja mam więcej szczęścia do Parkside'a. Najpierw kupiłem młotowiertarkę - skułem 14 betonowych schodów, wywierciłem setki dziur pod uchwyty do suchej zabudowy (beton i cegła) + mieszanie zapraw i jak do tej pory nie narzekam. Swoje już odpracował. Drugim narzędziem była wkrętarka 18V i też swoje zrobiła, bo przykręcałem nią płyty g-k na poddaszu (6 pomieszczeń - ściany, skosy i sufity). Faktycznie minusem jest jeden akumulator w zestawie, ale jak ktoś już wcześniej pisał na tym forum takie akumulatorki podobno można kupić po przez serwis w Radomiu albo przez polskie strony Kompernassa. W sumie jak ktoś się nie spieszy, to i z jednym akumulatorkiem od biedy też się da zrobić robotę, bo ładuje się ok. godziny. Jako ostatnią, kupiłem szlifierkę oscylacyjną. Po pewnym czasie intensywnego szlifowania dał się słyszeć "dziwny" dźwięk przy pracy. Po rozkręceniu okazało się, że środkowe łożysko (są trzy) zaczęło się zacierać. Na szczęście w porę zauważyłem i po wyczyszczeniu środka i potraktowaniu olejem nadal mi służy. Jak długo, to się okaże. Być może gdyby był to sprzęt lepszej jakości to do tego by nie doszło. Póki co jeszcze się do Parkside'a się nie zraziłem i mam w zamiarze kupić jeszcze strug elektryczny.

G
szilajksitdip 2012-06-25 22:32

Najpierw kupiłem młotowiertarkę - skułem 14 betonowych schodów,

Co to znaczy skułeś? Z czego one były ze styropianu ? Z tą parkszrotową energią udaru jest problem aby płytki z tarasu bez izolacji przeciwwodnej odkuć pomimo, że trzymają się jak umarły ręką.Ty za to betonowe schody skułeś ? Nieprawdopodobne.

wywierciłem setki dziur pod uchwyty do suchej zabudowy (beton i cegła) + mieszanie zapraw i jak do tej pory nie narzekam.

Setki ? Mało... myślałem że miliony. Mieszales zaprawy tym ? kurde a czysciles otworki wentylacyjne jak sie maszynka zakurzyla ? mieszanie zapraw parksidem to jak siadanie bezposrednio na deske w publicznej toalecie wzglednie seks z tirówka bez ogumienia.

Swoje już odpracował.

Za 222 pln ? Zapomniales dodac jeszcze ze praca szła szybko przyjemnie i bez przestojów.

Faktycznie minusem jest jeden akumulator w zestawie, ale jak ktoś już wcześniej pisał na tym forum takie akumulatorki podobno można kupić po przez serwis w Radomiu albo przez polskie strony Kompernassa.

Tak i wszystko to w cenie 1/4 nowego metabo. Przyślą gratis. Minusem nie jest 1 akumulator tylko nic nie warte nędzne odpadowe ogniwa - najtansza chinszczyzna.tanie mięso...

W sumie jak ktoś się nie spieszy, to i z jednym akumulatorkiem od biedy też się da zrobić robotę, bo ładuje się ok. godziny.

Wkręcisz 120 wkretów 5x60, godzina przerwy! Ogień z rury a robota pali sie w rękach. Parkside rlz !!!

Jako ostatnią, kupiłem szlifierkę oscylacyjną. Po pewnym czasie intensywnego szlifowania dał się słyszeć "dziwny" dźwięk przy pracy. Po rozkręceniu okazało się, że środkowe łożysko (są trzy) zaczęło się zacierać.

Łożysko olejem potraktowales w szlifierce oscylacyjnej ? Rozumiem szczelne było... pyłoszczelne...

Póki co jeszcze się do Parkside'a się nie zraziłem i mam w zamiarze kupić jeszcze strug elektryczny.

Kupuj kupuj a potem zrob zdjecie calego swojego 'parku maszynowego' z aktualną gazeta w tle aby czytelnicy mogli ocenic czy aby nie jestes kolejnym lidlowym naganiaczem. dobrze zeby narzędzia byly odwrocone do zdjecia naklejkami aby moc ocenic z ktorego roku sa.

G
to masz 2012-06-26 16:16

Jakakolwiek dywagacja z Tobą, człowieku wielu nicków, mija się z celem.
Zapewne w swoim "warsztacie" posiadasz jedynie markowy, rewelacyjny młotek, który używasz do wszystkich prac (naiwnie zakładam, że chociaż nim umiesz się posługiwać). Mam nadzieję, że przynajmniej z tego sprzętu jesteś zadowolony, bo na pewno jest w pełni profesjonalny, ma wieczystą gwarancję i był kupiony za sporą kasę. No i chyba za często Ci się nie psuje, bo ma pyłoszczelne łożyska, samoczyszczące się otwory wentylacyjne, wystarczającą siłę by mieszać zaprawy, no i rura mu się nie grzeje.
Łączę wyrazy szacunku.

A tak na marginesie to mógłbyś jednak zacząć od przeczytania instrukcji tego sprzętu, który posiadasz.

G
budzy 2012-06-27 00:18

Witam, posiadam szlifierkę kontową oraz wkrętarkę akumulatorową firmy Parkside, narzędzia są bardzo solidne i spisują się wyśmienicie. Moja wkrętarka jest malutka z baterią 10.8V ale biorąc ją w rękę już wiadomo że to nie chińszczyzna.

G
Nie frajer 2012-06-27 13:37

Bujdy Bujdy. Ludzie przetrzyjcie oczy, poczytajcie na portal pana flexa, tam wszystko jest rozebrane i pokazane, nawet zielony bosch zrobiony jest solidniej niż parkszajs. Nie dajcie się nabrać. Dla przykładu jeśli chodzi o młotowiertarkę parkside to zielony bosch ma również taki produkt i w castoramie kosztował 15 zł taniej niż parkszajs. Kiedy zrozumiecie, że topicie kasę. Pan flex zamieścił testy sprzętu DWT, kupcie sobie tą firmę a będziecie naprawdę zadowoleni.

Ja osobiście polecam Makitę. Dla przykładu młotowiertarka parkszajs kosztuje 220 zł a ostatnio w praktiker była młotowieratrka makita w promocji za 450. Sami zastanówcie się co się opłaca.

1 ... 35 36 37 ... 62