Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
Do ID 2 . Ty na pewno miałeś młotek i posłużył ci kilka dni , proponuje ci "głuptasie" skorzystać z.... kombinerek też można powalić. Skoro tak lubisz to se powal kombinerkami. A o swojej młotowiertarce pisałem kilkanaście postów wyżej , wśród znajomych i rodziny jest jeszcze 4szt. tej młotowiertarki A ja mam 15 znajomych i 14 osób oddało, 10 nie uwzględnili reklamacji, 4 czeka na decyzje. Czy wiesz o czym piszesz ? Co do jakości ostatniej dostawy w Lidlu to się ona pogorszyła To może być jeszcze wieksza zawartosc szrotu w szrocie ? ale jeżeli trafi się na dobry egzemplarz to posłuży on dobrych kilka lat.. Pozdrawiam No na pewno.... przy jednym otworze rocznie. @daro wróć i opowiedz jak sie sprawy maja na elektrode. obalimy mity o "dobrym i tanim motku z lidla"
A o swojej młotowiertarce pisałem kilkanaście postów wyżej , wśród znajomych i rodziny jest jeszcze 4szt. tej młotowiertarki A ja mam 15 znajomych i 14 osób oddało, 10 nie uwzględnili reklamacji, 4 czeka na decyzje. Czy wiesz o czym piszesz ? Co do jakości ostatniej dostawy w Lidlu to się ona pogorszyła To może być jeszcze wieksza zawartosc szrotu w szrocie ? ale jeżeli trafi się na dobry egzemplarz to posłuży on dobrych kilka lat.. Pozdrawiam No na pewno.... przy jednym otworze rocznie. @daro wróć i opowiedz jak sie sprawy maja na elektrode. obalimy mity o "dobrym i tanim motku z lidla"
Co do jakości ostatniej dostawy w Lidlu to się ona pogorszyła To może być jeszcze wieksza zawartosc szrotu w szrocie ? ale jeżeli trafi się na dobry egzemplarz to posłuży on dobrych kilka lat.. Pozdrawiam No na pewno.... przy jednym otworze rocznie. @daro wróć i opowiedz jak sie sprawy maja na elektrode. obalimy mity o "dobrym i tanim motku z lidla"
ale jeżeli trafi się na dobry egzemplarz to posłuży on dobrych kilka lat.. Pozdrawiam
Do JD2 . Cyt." A ja mam 15 znajomych i 14 osób oddało, 10 nie uwzględnili reklamacji, 4 czeka na decyzje. Czy wiesz o czym piszesz ? " Chłopie większych bzdur nie czytałem .....A tak od siebie to ty chyba jesteś tym "fachowcem z warzywniaka" bo coś ostatnio namnożyło się gości o różnych nickach ale piszących tak samo stylistycznie . Jeżeli byle jaki sprzęt oddajesz do reklamacji a jest on brudny , zardzewiały to bez urazy ale sam z siebie robisz idiotę, gwarant od razu po przyniesieniu sprzętu znajdzie 1000 powodów żeby ci "udupić" np. z pkt. mówiącego o czystości , konserwacji urządzenia ( czystość otworów wentylacyjnych , czystość i smarowanie SDS , uszkodzenia mechaniczne ) i w twoim obowiązku i interesie jest konserwowanie i czyszczenie sprzętu . Najlepiej za własną głupotę i lenistwo obarczyć wszystkich .Kolego czytając twoje wypociny coraz bardzie dochodzę do wniosku że niektórym tylko wydaje się że umieją wiercić cyt."młotem" , ale wiercić to nauczysz nawet małpę , chyba istnieje takie coś jak konserwacja , wyczyszczenie urządzenia z pyłu , ty uważasz że to zbędna praca, więc....do kogo masz pretensje .Ja nie posiadam jakiegoś renomowanego sprzętu w warsztacie ale potrafię sobie poradzić z jego konserwacją i serwisowaniem .Pozdrawiam.
Chłopie większych bzdur nie czytałem .....A tak od siebie to ty chyba jesteś tym "fachowcem z warzywniaka" Mondrości henia ciag dalszy. bo coś ostatnio namnożyło się gości o różnych nickach ale piszących tak samo stylistycznie . Nie mam takich obserwacji. Nie siedzę w przeciwieństwie do JK non stop na forum. Jeżeli byle jaki sprzęt oddajesz do reklamacji a jest on brudny , zardzewiały to bez urazy ale sam z siebie robisz idiotę, Mondrosci henia i chorych wnioskow ciag dalszy. Tak oddałem z zardzewiałą obudową utyrany zajechany skatowany, biedny Parkside. Skończ waść wstydu sobie oszczędź. Najlepiej za własną głupotę i lenistwo obarczyć wszystkich pffff głupotą z mojej strony była wymiana smaru na profesjonalny. Kolego czytając twoje wypociny A ja już twoich wypocin czytac nie bede. Ja nie posiadam jakiegoś renomowanego sprzętu w warsztacie ale potrafię sobie poradzić z jego konserwacją i serwisowaniem Super tym bardziej, że do Parkszrotu nie ma części zamiennych. Serwisuj se dalej, pamiętaj aby ścierać kurz z plastikowej obudowy co by ci nie zardzewiała. Używaj plaka i pronto antistatic i oszczędzaj maszynkę co by się nie zagrzała odrobinkę. pozdrawiam
bo coś ostatnio namnożyło się gości o różnych nickach ale piszących tak samo stylistycznie . Nie mam takich obserwacji. Nie siedzę w przeciwieństwie do JK non stop na forum. Jeżeli byle jaki sprzęt oddajesz do reklamacji a jest on brudny , zardzewiały to bez urazy ale sam z siebie robisz idiotę, Mondrosci henia i chorych wnioskow ciag dalszy. Tak oddałem z zardzewiałą obudową utyrany zajechany skatowany, biedny Parkside. Skończ waść wstydu sobie oszczędź. Najlepiej za własną głupotę i lenistwo obarczyć wszystkich pffff głupotą z mojej strony była wymiana smaru na profesjonalny. Kolego czytając twoje wypociny A ja już twoich wypocin czytac nie bede. Ja nie posiadam jakiegoś renomowanego sprzętu w warsztacie ale potrafię sobie poradzić z jego konserwacją i serwisowaniem Super tym bardziej, że do Parkszrotu nie ma części zamiennych. Serwisuj se dalej, pamiętaj aby ścierać kurz z plastikowej obudowy co by ci nie zardzewiała. Używaj plaka i pronto antistatic i oszczędzaj maszynkę co by się nie zagrzała odrobinkę. pozdrawiam
Jeżeli byle jaki sprzęt oddajesz do reklamacji a jest on brudny , zardzewiały to bez urazy ale sam z siebie robisz idiotę, Mondrosci henia i chorych wnioskow ciag dalszy. Tak oddałem z zardzewiałą obudową utyrany zajechany skatowany, biedny Parkside. Skończ waść wstydu sobie oszczędź. Najlepiej za własną głupotę i lenistwo obarczyć wszystkich pffff głupotą z mojej strony była wymiana smaru na profesjonalny. Kolego czytając twoje wypociny A ja już twoich wypocin czytac nie bede. Ja nie posiadam jakiegoś renomowanego sprzętu w warsztacie ale potrafię sobie poradzić z jego konserwacją i serwisowaniem Super tym bardziej, że do Parkszrotu nie ma części zamiennych. Serwisuj se dalej, pamiętaj aby ścierać kurz z plastikowej obudowy co by ci nie zardzewiała. Używaj plaka i pronto antistatic i oszczędzaj maszynkę co by się nie zagrzała odrobinkę. pozdrawiam
Najlepiej za własną głupotę i lenistwo obarczyć wszystkich pffff głupotą z mojej strony była wymiana smaru na profesjonalny. Kolego czytając twoje wypociny A ja już twoich wypocin czytac nie bede. Ja nie posiadam jakiegoś renomowanego sprzętu w warsztacie ale potrafię sobie poradzić z jego konserwacją i serwisowaniem Super tym bardziej, że do Parkszrotu nie ma części zamiennych. Serwisuj se dalej, pamiętaj aby ścierać kurz z plastikowej obudowy co by ci nie zardzewiała. Używaj plaka i pronto antistatic i oszczędzaj maszynkę co by się nie zagrzała odrobinkę. pozdrawiam
Kolego czytając twoje wypociny A ja już twoich wypocin czytac nie bede. Ja nie posiadam jakiegoś renomowanego sprzętu w warsztacie ale potrafię sobie poradzić z jego konserwacją i serwisowaniem Super tym bardziej, że do Parkszrotu nie ma części zamiennych. Serwisuj se dalej, pamiętaj aby ścierać kurz z plastikowej obudowy co by ci nie zardzewiała. Używaj plaka i pronto antistatic i oszczędzaj maszynkę co by się nie zagrzała odrobinkę. pozdrawiam
Ja nie posiadam jakiegoś renomowanego sprzętu w warsztacie ale potrafię sobie poradzić z jego konserwacją i serwisowaniem Super tym bardziej, że do Parkszrotu nie ma części zamiennych. Serwisuj se dalej, pamiętaj aby ścierać kurz z plastikowej obudowy co by ci nie zardzewiała. Używaj plaka i pronto antistatic i oszczędzaj maszynkę co by się nie zagrzała odrobinkę. pozdrawiam
Szerloku i co sam zajechał tyle sprzętu ? głupiś i niereformowalny w dodatku.
Do ID2 . To może dzieci mu zajechały ten sprzęt , chciałeś konkrety to je masz. Jeszcze raz się grzecznie pytam czy o tą wiertarkę ci chodziło z powyższego linku i od tego sprzedawcy ??? Jeżeli tak to przestań pisać bzdury o "panu z warzywniaka " który kapustę mieszał "młotem'". Ośmieszyłeś się i tyle .Następnym razem proszę o argumenty a nie wyssane z palca bajdurzenie. Pozdrawiam.
Do ID2 . Zacytuje twoje słowa "Szerloku i co sam zajechał tyle sprzętu ? głupiś i niereformowalny w dodatku. " . Jeżeli masz trudności w czytaniu ze zrozumieniem odpowiedz masz w moim poprzednim poście , więc może ci wyjaśnię prawdopodobnie gość handluje sprzętem powystawowy z Niemiec i do końca nie wiadomo czy ta młotowiertarka nie pochodzi z tego żródła .. Pozdrawiam bez odbioru.
Ale wcześnie zajarzyłeś gratuluje. Fakty są takie. KupiłEM. Nie działa. Na gwarancję. Odmowa wymiany sprzętu. ChciałEM naprawić odpłatnie. BRAK CZĘŚCI zamiennych - ręka w nocniku. 222 pln do kosza. Cała prawda o parkside i nie ma znaczenia FVAT czy paragon. Z czym ty do kurw* polemizujesz ? bajkę o dobrym i tanim młotku z lidlu opowiadaj sobie swoim dzieciom. Będzie rosło kolejne pokolenie Parkside'owych onanistów ścierających kurz z narzędzia. Opowiedz też tę bajkę na elektrodzie juz nie anonimowo. Zdrowia!
Może trochę grzecznie smarku. Żale to może swojej mamusi na kolanach wypłaczesz. .Teraz dałeś pokaz swojej śmieszności i tyle na temat.......
W twojej g*wno wartej ocenie. :))))
A może zdradzisz ta tajemnicę co ci nie dziala?????Można zawsze napisać "fachowo " w protokole reklamacyjnym "nie działa" to może nas sprzętowych "onanistów" uświadomisz co rozumiesz pod słowem "nie działa". Jeżeli jesteś tak wyszczekany jak sugerują twoje posty to może znajdziesz odpowiedz na forum elektrody "słaby udar" .Co sam sobie nie poradzisz??? A może tak ją do "onanizowałeś" że nie widać jej spod sterty pyłu???Rozbawiłeś mnie "fachowcu" , ale muszę ci się przyznać że dopiero teraz od ciebie wycisnełem co leży ci na żołądku.
Cześć, postaram się opisać szlifierkę kątową taką jak w linku poniżej: fanlidla.pl/gazetka/2012.01.05.narzedzia/4304,Szlifierka,katowa Ocena: 1. Długi kabel ale plastikowy, w związku z tym w temperaturze poniżej 10 stopni jest sztywny jak patyk 2. Bardzo głośna 3. Brak łożyska na przekładni kątowej. Cały wałek z gwintem M14 trzyma tuleja. Do wirnika nie rozbierałem, więc nie wiem, czy są tam łożyska, ale pewnie są. 4. Dziwnie działający przycisk włączania/wyłączania. Jak jest wciśnięty maksymalnie to wystarczy troszkę puścić i szlifierka wyłącza się. 5. Jedna śrubka skręcająca korpus ma zerwany gwint od nowości (ten temat był chyba poruszany na tym forum, więc są już dwa przypadki). Wymieniłem ją na wkręt do MDF, bo odziwo dobrze trzyma w aluminium. 6. Przekładnia kontowa grzeje się, pomimo wymiary smaru na porządny. Są za małe otwory wentylacyjne. Co na plus: 1. Gumowane rączniki 2. Regulacja obrotów (ja z niej nie korzystam) 3. Osłona z klucz z porządnej grubej blachy. Mam tą szlifierkę z 1 rok, pracowała może z kilka razy przy docinaniu kamienia i przy cięciu kątowników. W sumie może godzina ciągłej pracy. Jak narazie działa, ale nie jestem zadowolony. Następny wybór to metabo jak w linku poniżej. http://allegro.pl/metabo-w-680-szlifierka-katowa-z-walizka-3-lata-gw-i2372882383.html W castorama widziałem ją za 198 zł z walizką. Więc decyzja należy do was co się bardziej opłaca, czy parkside za 130 zł, czy porządna marka za 198 zł? Obie mają 3 lata gwarancji i do metabo są części zamienne.
Sorry link się znów nie dołączył. http://www.google.pl/imgres?q=parkside+szlifierka+k%C4%85towa&um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl:official&channel=fflb&biw=1280&bih=871&tbm=isch&tbnid=zY9ZSBs7TIzCcM:&imgrefurl=http://fanlidla.pl/gazetka/2012.01.05.narzedzia/4304,Szlifierka,katowa&docid=Gc5r9I6MRAu5vM&imgurl=http://fanlidla.pl/files/g/2_Szlifierka_katowa_23720_10.jpg&w=630&h=391&ei=RWLIT9nUA8qOswa-7s3UDg&zoom=1&iact=hc&vpx=397&vpy=169&dur=470&hovh=177&hovw=285&tx=179&ty=111&sig=116975373412697360795&page=1&tbnh=123&tbnw=198&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:1,s:0,i:71
nie ma się co czarowac te narzedzie sa zrobione zle. zle zrobione elektrycznie , fatalnie mechanicznie a obrazu nedzy i rozpaczy dopelniaja tandetne materialy.
Poczytałem z czystej ludzkiej ciekawości kilka komentarzy i zwyczajnie włos się jeży nie tylko na głowie. Najbardziej "podobają" mi się dwa style: 1. Używam Hilti, Festo i Parkside od wielu lat. Według moich doświadczeń Parkside nie ustępuje Hilti ani Festo, a w niektórych przypadkach jest nawet lepsze i to za jakie pieniądze. 2. Parkside to są te same narzędzia co profesjonalne tylko: produkowane na specjalne zamówienie / przyklejają na nich inną naklejkę / sprzedawane bez pośredników i dlatego tańsze... itd itp Żenada! Wszyscy znacie się na tym tak samo jak na polityce i medycynie! Czy nawet te testy prowadzone i zamieszczane w necie przez zaangażowanych, gdzie rozkręca się obudowę i zagląda do środka - jest tam albo ładnie albo nieładnie. Owszem - to już jest namiastka rzeczowości, bo faktycznie da się zauważyć czy są łożyska toczne czy ślizgowe, czy triak ma radiator czy nie, czy sam wygląd wewnętrzny daje pogląd na kulturę wykonania. Jednak nawet jeśli wnętrze jest schludne i logiczne to poza Waszą wiedzą pozostaje ogrom cech i właściwości, których w ten sposób nie da się dojrzeć. Przykład w krótkich słowach: - jakich materiałów użyto na - obudowę (czystość i parametry fizyczne tworzywa, stop aluminium), elementy przeniesienia napędu (jaki stop stali, jakie parametry jakościowe stali - a wierzcie mi tutaj rozpiętość jest ogromna nawet w stopach jakościowych) - jak wytwarzano (przeprowadzono obróbkę) - - czy elementy są odlewane, frezowane, walcowane czy kute - "zwykłe" koło zębate w szlifierce kątowej może być wykonane w każdej z tych technologii, a każda da bardzo lub nieco inne wyniki, przy czym najlepsze da niestety metoda najdroższa. - - jaka jest dokładność wykonania (odchyłki wymiarów, kształtu, chropowatość powierzchni) - - jaką obróbkę cieplno-chemiczną zastosowano... To kilka podstawowych zagadnień, które potwierdzić można jedynie dysponując zaawansowanym laboratorium gdzie zmierzymy parametry fizyczne i chemiczne (wymiary, grubości powłok, strukturę, twardości, ugięcia itd itp). CDN…
…CD Wypada wspomnieć jeszcze o takich elementach tworzenia wyrobu jak opracowanie projektu, badania typu, system zapewnienia jakości wraz z przyjętymi kryteriami jakościowymi (dopuszczalna skala wad i %) oraz co przecież wśród piszących tu profesjonalistów nie ma żadnego znaczenia WIEDZA i DOŚWIADCZENIE. Dalej - należałoby pewną liczbę (nie pojedyncze sztuki) urządzeń poddać badaniom na stanowiskach roboczych, gdzie zbadana (i porównana) byłaby ich realna jakość przy zachowaniu takich samych warunków testowania i pomiarów (wilgotność, temperatura, obciążenie, zasilanie, czas itp). Zgadzam się, że postęp technologiczny i coraz łatwiejszy dostęp do zaawansowanych maszyn i urządzeń wytwórczych pozwala "Kowalskiemu" w szopie zainstalować CNC i produkować "przyzwoicie dobre", jednak nie upraszczajmy zanadto! Temat rzeka - a dostępna literatura przedmiotu zajmuje całe biblioteki i jest przedmiotem wieków działalności człowieka. Jeżeli ktoś jest fachowcem, ale brak mu pieniędzy a ma nadmiar czasu to oczywiście kupi "tanie i dobre", jeśli brak mu pieniędzy ale i czasu (czyli jego czas jest cenny) - to powinien się już poważnie zastanowić na ile od kupowanego narzędzia zależy jego działanie, jeśli ma pieniądze i brak czasu - wybór jest oczywisty - starty z tytułu awarii lub niska efektywność z powodu gorszych parametrów nie są warte pozornych oszczędności. Jeśli ktoś jest majsterkowiczem to kwestia leży tylko w tym, czy ma i chce przeznaczyć pieniądze na zakup - to, że narzędzie będzie używane "przy domu" nie oznacza, że ma być kiepskie. Chociażby z powodu powstających w ten sposób hałd śmieci. Wszelkie porównywanie taniej amatorszczyzny do urządzeń profesjonalnych (które idealne nie są) jest nadużyciem. Chyba że efekty pracy dokonującego porównania użytkownika tych narzędzi mają być takiej samej jakości. Moim zdaniem forum może wnieść coś konstruktywnego jeśli piszący uczciwie opiszą swoje doświadczenia, w stylu np: Używam urządzenia Parkside i zauważyłem, że przy takim zastosowaniu należy postępowac tak i zwrócić uwagę na mozliwość powstawania odchylenia w kierunku X. Wynika to z takiego rozłożenia masy, lub odchylenia osi, lub błędu w konstrukcji urządzenia. TAK WYGLĄDAJĄ KOMENTARZE MERYTORYCZNE. Czyli KONKRETY i jeszcze raz KONKRETY A co komu się podoba to temat na spotkanie przy wódce, bo wtedy można sobie wyjaśnić odręcznie. Komentarze w stylu wspomnianym na początku można rozbić o kant du**py. Pozdrawiam i zachęcam do zbierania faktów i logicznego myślenia.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.