PARKSIDE

Do ostatniej strony »
G
Henio 2012-05-23 20:23

Re: PARKSIDE

Do Johne Doe2 . Zajmij się klockami lego "fachowcu" bo po twojej znajomości elektronarzędzi i ich wykorzystaniu zrobisz sobie krzywdę . A tak od siebie tą młotowiertarkę posiadam od roku , przydała się przy małym remoncie (domek jednorodzinny) zrobiła około setki otworów pod kołki , trochę posłużyła do podkucia i......działa , po wyczyszczeniu wygląda jak nowa, przede wszystkim jest gotowa do następnych prac . Jeszcze raz zaznacza jest to sprzęt amatorski i jako taki trzeba go eksploatować ja to wiem z autopsji, a ty.... pracowałeś tym sprzętem . Jak uważasz że jest to gu...no to kup sobie coś lepszego za 1tyś zł , żeby kilka razy w roku po korzystać ze sprzętu , ja za swoją dałem 199zl i jestem zadowolony. Jeszcze jedno po wyglądzie narzędzi (bez względu na markę) można poznać fachowca , jeżeli nie dba o własny sprzęt to jak będzie traktował powierzoną pracę. Ale jeżeli ty jesteś takim " fachowcem " to się nie dziw że każdy patrzy ci..... na ręce. I nie wyzywaj ludzi od buraków bo po tym co zaprezentowałeś traktuje cię jak po PGRskiego fachowca. Pozdrawiam.

G
Johne Doe2 2012-05-23 21:39

Do Johne Doe2 . Zajmij się klockami lego "fachowcu" bo po twojej znajomości elektronarzędzi i ich wykorzystaniu zrobisz sobie krzywdę

Skąd ten wniosek o mojej znajomosci lub nieznajomości narzędzi ? Ze zdjęcia ? Z księżyca ? Z kosza na śmieci ? Skąd ? Takie wnioski zachowaj dla siebie.

Jak uważasz że jest to gu...no to kup sobie coś lepszego za 1tyś zł , żeby kilka razy w roku po korzystać ze sprzętu , ja za swoją dałem 199zl i jestem zadowolony.

Kupiłeś to za 199 ? Wtopiłeś. Części do tego sprzętu nie ma. Mogłeś wziąć graphite'a lub skill'a z serwisem za odpowiednio 40pln i 80pln więcej(w tamtym czasie).

Jeszcze jedno po wyglądzie narzędzi (bez względu na markę) można poznać fachowca.

Fantastycznie. Widziałeś moje narzędzia, że mnie od "fachowców" wyzywasz ?
Albo może po tych zdjęciach z aukcji jesteś w stanie ocenić jakim fachowcem jest człowiek sprzedający tego parkside'a ? Szklaną kulę masz ? Co masz ? poza brakiem argumentów ?

Zdrowia facet!

G
Henio 2012-05-24 07:40

Do Johne Doe2. Nie mając do czynienia z tym sprzętem oceniasz go jako najgorsze g..no , firmy które wymieniłeś robią jakościowo jeszcze gorsze rzeczy niż ten młot . Ale oczywiście ty wiesz najlepiej bo powiedział ci pan z "warzywniaka". Więcej pokory kolego i nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz najmniejszego pojęcia. Co do tej wiertarki z linku wygląda tak jak wygląda czyli zaniedbana co świadczy o niefachowej eksploatacji (instrukcja,pkt. mówiący o czystości uchwytu SDS oraz otworów wentylacyjnych) , jeżeli w tej wiertarce jest uszkodzony układ SDS (słaby) proponuje wymienić oring w układzie pneumatyki na rynku kupisz wszystkie rozmiary za grosze, a tak dla odczepnego zobacz ten link http://tablica.pl/oferta/mlotowiertarka-parkside-1050w-walizka-i-osprzet-mlot-udarowy-wiertarka-udarowa-ID14FRN.html i......co , jednak używana i działa o wyglądzie nie będę się wypowiadał . Kończę tą żenującą dyskusje , kup sobie co będziesz chciał mam to głęboko w du...pie i jak to określiłeś "nie tocz piany z pyska" . Pozdrawiam.

G
JK. 2012-05-24 17:21

Panie JD porównanie panu mocno nie wyszło Graphite, to taki sam poziom co Einhell(ten parkside) i taka sama dostępność części jak do Einhella. Nie jest taka jak do Boscha czy Makity, ale jest! jednak naprawa narzędzi do 200zł z reguły jest nieopłacalna przy serwisie tylko w jednym miejscu w polsce(koszty przesyłki itp...)

G
Johne Doe2 2012-05-25 00:57

Do Johne Doe2. Nie mając do czynienia z tym sprzętem oceniasz go jako najgorsze g..no ,

Skąd ten wniosek ? z księżyca znowu ? Skończ z chorymi wnioskami wreszcie. Ile można to do ciebie pisać? Miałem, nie mam i nie rozpaczam. Żałuję za to każdej złotóweczki.

firmy które wymieniłeś robią jakościowo jeszcze gorsze rzeczy niż ten młot .

Co to ma do rzeczy ? Po co takie ogólne stwierdzenie, że robią gorsze rzeczy. Żeby się zaraz czepić czego innego i rozmyć temat ? Rozmawiamy o młotku. Co chcesz mi powiedzieć ? Graphite 58G509 i Skill 1765 Masters są gorsze ? Henio nie ma nic gorszego jak sprzęt z warzywniaka bez części zamiennych. Tanie mięso psy jedzą. Co ty ?

Ale oczywiście ty wiesz najlepiej bo powiedział ci pan z "warzywniaka".

'Mondrych' wniosków ciąg dalszy.

Więcej pokory kolego i nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz najmniejszego pojęcia. Co do tej wiertarki z linku wygląda tak jak wygląda czyli zaniedbana

Na tych nieostrych zdjęciach to widzisz, że nie mam pojęcia ? Szklana kula ci to podpowiada ? Na tych nieostrych zdjęciach widzisz, że wygląda na zaniedbaną ? Widzisz to co chcesz zobaczyć !

co świadczy o niefachowej eksploatacji

To już są chore wnioski wyciągane z chorych obserwacji.Jak grochem o ścianę.

zobacz ten link
http://tablica.pl/oferta/mlotowiertarka-parkside-1050w-walizka-i-osprzet-mlot-udarowy-wiertarka-udarowa-ID14FRN.html
jednak używana i działa .

Masz rację działa. Ledwo zipie, ale działa. Jak poszukasz w necie to znajdziesz to samo ogłoszenie z tekstem, że łożysko nadaje się do wymiany. http://katowice.gumtree.pl/c-Sprzedam-agd-meble-narzedzia-materialy-budowlane-narzedzia-Mlotowiertarka-PARKSIDE-1050W-walizka-z-akcesoriami-BIELSKO-W0QQAdIdZ375271482

o wyglądzie nie będę się wypowiadał

A szkoda.. tak samo brudna i porysowana jak tamta. A osprzęt widzisz ? Czy nie chcesz na niego patrzeć?
Też jest ze rdzą !! Widzisz to co chcesz zobaczyć prawda ?
Ona żadnym stopniu nie wygląda lepiej jak tamta! Działa mówisz ? O hałasie dobiegającym z tego konkretnego sprzedawanego młotka już nie doczytałeś ? Nie doczytałeś czy ci nie pasuje do układanki i bajki (bo przecież bajki lubisz) "'O tanim i dobrym młotku z lidlowskiego marketu'"?

Zdrowia! zdejmij panie klapki z oczu.

quote:JK.,620]Panie JD porównanie panu mocno nie wyszło Graphite, to taki sam poziom co Einhell(ten parkside) i taka sama dostępność części jak do Einhella.

Upraszczasz panie. Parkside to nie Einhell. O Parkside wiemy, że nie ma serwisu i części. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2287380.html Parkside nie może być jak Einhell skoro ten drugi jak zaraz napiszesz serwis i częsci ma.
Panie JK przecież pan lubisz einhella i co jakiś czas nam tu opowiadasz o tym, że i serwis i części są. Także ja to już wiem. Mimo wszystko tego sprzętu nie kupuję i kupował nie będę.

Nie jest taka jak do Boscha czy Makity, ale jest!
Noooo widzisz wreszcie zaczynasz gadać po ludzku .. czyli jednak idąc twoim tokiem myślenia skoro Graphite to Einhell w kontekście dostępności części tzn., że Graphite jednak serwis MA, bo o Parkside wiemy, że NIE MA .

jednak naprawa narzędzi do 200zł z reguły jest nieopłacalna przy serwisie tylko w jednym miejscu w polsce(koszty przesyłki itp...)

Jakie jeszcze 'itp' ?konkretnie , bo koszty przesyłki kurierskiej w dwie strony można zamknąć w 40pln ? Opowiedz mi o kosztach!
Ten Parkside nie jest do 200 tylko za 222 a Graphite też nie jest do 200 tylko za 260 aktualnie. To co ? Jeszcze ten serwis jest opłacalny czy już nie jest ? I skąd ta kwota 200 ? Arbitralnie sobie przyjąłeś czy jak ?

Jaka głupia dyskusja o parkszrocie z Lidla.. sam nie wierzę.

G
JK. 2012-05-25 17:28

JD - nie rozumiesz jednej rzeczy, za gwarancję tego Parkside'a odpowiada LIDL - który nie handluje marką Einhell! Oficjalnie Serwis Parkside NIE istnieje bo Lidl nie serwisuje tego sprzętu, ale ten młotek jest produkcji Einhella więc jako tak serwis(pogwarancyjny) istnieje! Z tym że z tego co mi wiadomo Polski serwis Einhella nie obsługuje tego sprzętu tylko międzynarodowy serwis ISC_gmbh który serwisuje wiele tanich marketowych marek i jest podstawowym zapleczem serwisowym Einhell AG. Jednak kupując młotek za 200zł chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie się trudnił sprowadzaniem części z Niemiec, bo normalnie jest to ZA drogie. Ale istnieje taka możliwość.

G
daro28 2012-05-26 00:10

ludzie!!!!!!!!(a zwłaszcza JD i inni od gwarancji co myślą że jej nie ma)
na stronie 80 w instrukcji od młotka z lidla cytuje:
"na opisywane w instrukcji obsługi urządzenie udzielamy 3-letniej gwarancji, na wypadek wadliwości naszego produktu. 3-letni okres gwarancji zaczyna obowiązywać w momencie przejścia ryzyka lub przejęcia urządzenia przez klienta. warunkiem skorzystania z uprawnień gwarancyjnych jest prawidłowa konserwacja urządzenia, zgodnie z instrukcją obsługi oraz użytkowanie zgodnie z przeznaczeniem. oczywiście w okresie 3 lat przysługują Państwu również uprawnienia gwarancyjne w ramach ustawowej rękojmi. gwarancja przysługuje na terenie Republiki Federalnej Niemiec lub w kraju generalnego przedstawiciela handlowego, jako uzupełnienie obowiązujących lokalnie przepisów ustawowych. Prosimy zwrócić się do odpowiedzialnego pracownika w regionalnym dziale obsługi klienta lub pod podany poniżej adres serwisu technicznego
-Einhell Polska sp. z.o.o(...)
e-mail serwis@einhell.pl"

więc TRZEBA czyścić i wycierać kurz i przechowywać w odpowiednich warunkach!!!!
co do gwarancji to wystarczy ten zapis i paragon i mamy do k*y 3 lata na paragon czy chcemy czy nie:) widze że tylko ja przeczytałem instrukcje od deski do deski:) apropo przechowywania elektronarzędzi to jestem majsterkowiczem i wszystkie przechowuje w domu w szafie w wydzielonym miejscu (bo nie moga leżeć w piwnicy -- JAK SIĘ DBA TAK SIĘ MA!!!)
w pracy mam boscha 2-26 dfr lub dre i po 4 latach jeb*ł silnik i coś tam jeszcze serwis pogwarancyjny zaśpiewał 500 zł a nowy kosztuje 750zł więc do MAJSTERKOWANIA ( a aktualnie robie mały remont w m-3 made in PRL) wystarczy mi młot PARKSIDE i niech nikt nie mówi że to badziew skończony:) bo już dwa tygodnie wierci kuje miesza tynk, gips, farbe i ciągle działa:) choć nie jest to niebieski bosch który ma większą kulturę pracy robi to samo za mniej:D

pozdrawiam

G
Sentinel 2012-05-26 12:54

Mała "ściągawka" dla potomnych, która może trochę wyprostuje dyskusję na temat relacji miedzy podmiotami:

1. klient prywatny (na paragon) + sklep (sprzedawca) => niezgodność towaru z umową (ustawowo, 2 lata)

2. klient prywatny (na paragon) + sklep (sprzedawca) => gwarancja sprzedawcy (dobrowolna, ile dał tyle dał, JEŚLI w ogóle dał)

3. klient prywatny (na paragon) + producent => gwarancja producenta (dobrowolna, ile dał tyle dał, JEŚLI w ogóle dał)

4. przedsiębiorca (na fakturę) + sklep (sprzedawca) => rękojmia (ustawowo, kodeks cywilny, 1 rok)

5. przedsiębiorca (na fakturę) + producent => gwarancja producenta (dobrowolna, ile dał tyle dał, JEŚLI w ogóle dał)

Terminów: gwarancja, rękojmia i niezgodność z umową nie można używać zamiennie ponieważ mają zastosowanie w odmiennych przypadkach i może to skutkować odmową rozpatrzenia.

G
jd2 2012-05-27 14:54

to wy chlopcy nie rozumiecie. w praktyce serwis sprzętu parkside nie działa. nie ma go, nie istnieje, nie da się tego parkszrotu naprawić. papier wszystko przyjmie- czytajcie sobie te instrukcje dalej. zycze wam aby lidl wymienial te mlotki do skutku jak sie zwala(bo to ze sie szybciutko rozsypią macie jak w banku). mnie nie wymienili, wili sie jak piskorz przy tym, naprawic nie moglem, bo k*rwa nie ma częsci do tego szajsu. nie ma czesci, nie ma serwisu a reklamacja trwa bardzo dlugo i to nie jest tylko moja opinia. macie watek na elektrodzie. o co chodzi ? zapraszam nie anonimowo na elkę. podyskutujemy. pomijam kwestię tego, że to g*wno nie kuje, nie wierci i lata na boki jak pipitolone a wy tu parksidowi zwolennicy mowicie tylko o roznicy w kulturze pracy ? rece opadaja.

G
jd2 2012-05-27 15:02

więc TRZEBA czyścić i wycierać kurz i przechowywać w odpowiednich warunkach!!!!

tak najlepiej z obudowy, potem jeszcze plakiem pociagnąc, czymś antystatycznym i za szybkę na wystawe wstawic. Może lepiej przedmuchać bebechy i smar wymienić na Loctite co przyszlo Ci to glowy ?

co do gwarancji to wystarczy ten zapis i paragon i mamy do k*y 3 lata na paragon czy chcemy czy nie:)

dziecko, zareklamujesz to pogadamy.

apropo przechowywania elektronarzędzi to jestem majsterkowiczem i wszystkie przechowuje w domu w szafie w wydzielonym miejscu (bo nie moga leżeć w piwnicy -- JAK SIĘ DBA TAK SIĘ MA!!!)

:)))))))
1 argument sensowny dlaczego nie mogą, leżeć w kufrze w piwnicy ?

bo już dwa tygodnie wierci kuje miesza tynk, gips, farbe i ciągle działa:) choć nie jest to niebieski bosch który ma większą kulturę pracy robi to samo za mniej:D
z pewnoscia. ekstra sprzet nabyles gratulacje.

G
Henio 2012-05-27 21:34

JD2 skorzystaj z pięknej pogody i zrelaksuj się .Kupiłeś kiedyś szlifierkę kątową Parkside ktora się rozleciała i ziejesz kwasem na na wszystkich co kupili sprzęt tej firmy .Przede wszystkim kto serwisuje po gwarancyjnie sprzęt za około 200zł .....Jeżeli będziesz dbał o ten sprzęt, to do celów amatorskich posłuży on parę dobrych lat .Co do twojego informatora "pan z warzywniaka" jeżeli oddał sprzęt do reklamacji w takim stanie jak na zdjęciu to.....chyba strzelił sobie w kolano. I na koniec stajesz się ......upierdliwy i zarazem nudny. Pozdrawiam.

G
Henio 2012-05-27 21:35

JD2 skorzystaj z pięknej pogody i zrelaksuj się .Kupiłeś kiedyś szlifierkę kątową Parkside ktora się rozleciała i ziejesz kwasem na na wszystkich co kupili sprzęt tej firmy .Przede wszystkim kto serwisuje po gwarancyjnie sprzęt za około 200zł .....Jeżeli będziesz dbał o ten sprzęt, to do celów amatorskich posłuży on parę dobrych lat .Co do twojego informatora "pan z warzywniaka" jeżeli oddał sprzęt do reklamacji w takim stanie jak na zdjęciu to.....chyba strzelił sobie w kolano. I na koniec stajesz się ......upierdliwy i zarazem nudny. Pozdrawiam.

G
jd2 2012-05-27 21:39

henio głuptasku ja mialem mlotek a nie szlifierkę. odróżniasz ? parkside nie posłuży parę dobry lat, chyba że w trakcie roku robisz 1 otwór.

G
Henio 2012-05-27 22:25

Do ID 2 . Ty na pewno miałeś młotek i posłużył ci kilka dni , proponuje ci "głuptasie" skorzystać z.... kombinerek też można powalić. A o swojej młotowiertarce pisałem kilkanaście postów wyżej , wśród znajomych i rodziny jest jeszcze 4szt. tej młotowiertarki , więc wiem o czym piszę .....a ty wiesz o czym piszesz??? Co do jakości ostatniej dostawy w Lidlu to się ona pogorszyła i trzeba sprawdzić zakupiony egzemplarz bo zdarzają się uszkodzone sztuki (duże bicie boczne, problemy z SDS) , ale jeżeli trafi się na dobry egzemplarz to posłuży on dobrych kilka lat.. Pozdrawiam

G
daro28 2012-05-28 22:55

specjalnie dla jd2 po skończeniu remontu pójdę pod byle pretekstem zareklamować ten młotek i na bieżąco będę info jak się sprawy mają;D zobaczę jak jest z tą gwarancyjką (kupiłem na paragon)

pozdro

1 ... 32 33 34 ... 62