PARKSIDE

Do ostatniej strony »
G
John Doe 2012-05-21 10:26

Re: PARKSIDE

Witam,
dawano tu nie gościłem, a temat się ciągnie.
Podpytałem gościa z allegro o jakość tego sprzętu.
i wiecie co powiedział, że jest to maga szajs, brak części zamiennych, a gwarancji mu nie uznali, bo brał na fakturę.

G
Henio 2012-05-22 09:00

Odpowiedz dla "John Doe'" . Widziałeś jak wygląda ta wiertarka.....ja mogę tylko powiedzieć że była używana przez "fachowca" który bardzo "dba o sprzęt" w jego rękach młotowiertarka HILTI wyglądała by i działała jak nędzna pokraka. To jest dobry sprzęt amatorski a jak chcesz profesjonalnie podziałać na budowach to rób to z głową , bo przykład który podałeś tylko żle świadczy o tym "fachowcu" , zobacz jak wygląda wiertarka i jej osprzęt to jest profanacja "profesjonalizmu", a z innej beczki ciekawe czy smarował uchwyt SDS .....A co ciekawe przy takim "docieraniu" ta wiertarka działa jeszcze elektrycznie.

G
Sentinel 2012-05-22 11:07

Nie wspominając o tym, że "fachowiec" powinien zapoznać się instrukcją, a przynajmniej przeczytać kawałki istotne dla niego tj pkt 5 "Użycie zgodne z
przeznaczeniem: Proszę pamiętać o tym, że nasze urządzenie nie jest przeznaczone do zastosowania zawodowego, rzemieślniczego lub przemysłowego. Umowa gwarancyjna nie obowiązuje, gdy urządzenie było stosowane w zakładach rzemieślniczych, przemysłowych lub do podobnych działalności. " Czyli serwis Einhell Polska wie, że jest to sprzęt amatorski i się zabezpieczył przed kupowaniem na fakturę. Kupujący na fakturę traci 3-letnie prawa gwarancyjne Einhell.
Jednocześnie kupując na fakturę (na firmę) "fachowiec" zrezygnował też (zgodnie z ustawą) z praw konsumenckich i wynikających z nich 2-letnich szczególnych warunków sprzedaży konsumenckiej. Czyli wydał 180 zł zamiast 222, ale kupił sprzęt bez jakiejkolwiek gwarancji i możliwości reklamacji.

G
JK. 2012-05-22 13:56

Sentinel - mogę tylko napisać ŚWIĘTA prawda - takich to fachowców mamy;]

G
Johne Doe2 2012-05-22 14:29

Widziałeś jak wygląda ta wiertarka.....ja mogę tylko powiedzieć że była używana przez "fachowca"

Wygląda normalnie jak na używane urządzenie. Jest brudna. Tylko tyle można powiedzieć po tych zdjęciach. To, że ty się onanizujesz zbierając kurz z narzędzi leżących na półce to twoja sprawa. Zacznij nimi pracować.
Skąd wiesz, że to 'fachowiec' ? Kim ty jesteś szpecu i fachoffcu od nieostrych zdjęć i chorych wniosków ? Lubisz tak rozmawiać ?

który bardzo "dba o sprzęt" w jego rękach młotowiertarka HILTI wyglądała by i działała jak nędzna pokraka.
to jest twoj chory wniosek, który wysnuwasz na podstawie oceny zdjęcia, na którym nie widać, aby urządzenie było skatowane. Powiem więcej jak na tak marny twardy i łatwy do zarysowań parksideowy plastik wygląda rewelacyjnie.

To jest dobry sprzęt amatorski
Rozumesz słowo dobry ?

a jak chcesz profesjonalnie podziałać na budowach to rób to z głową.
Jakich budowach ? On to kupił na sklep warzywny. Jakie profesjonalne prace ? Skąd ten chory wniosek ?

zobacz jak wygląda wiertarka i jej osprzęt to jest profanacja "profesjonalizmu"
Osprzęt wygląda na używany. Jest zardzewiały . I co z tego ? wystarczyło, że leżal w wilgotnej piwnicy. Moje wiertła Makity też tak wygladają na wiosnę jak nie są zakonserwowane przed zimą. Irwin pokrywa swoje wiertła jakimś olejem. I co ? i nowe na półce w metalowym bywają z rdzawym nalotem. O niczym to nie świadczy. Wystarczyło, że drobny deszcz popadał na walizkę kilka sekund zanim zdążył sprzątnąć.. rdza na takim tandetnym parksideowym osprzecie na drugi dzień murowana.

a z innej beczki ciekawe czy smarował uchwyt SDS ....
Raczej tak, bo rdzy na uchwycie nie uświadczysz. Widzisz czy powiększyć i wyostrzyć ? Widzisz to co chcesz zobaczyć prawda ?

A co ciekawe przy takim "docieraniu" ta wiertarka działa jeszcze elektrycznie.
Jakim takim ? Jakie to jest 'takie docieranie' ? Skąd takie wnioski ? Z tych zdjęć ?Nie rób z siebie idioty. 4 zdania, 4 razy błazenada.

Nie wspominając o tym, że "fachowiec" powinien zapoznać się instrukcją.
Skąd wiesz, że się nie zapoznał ? Skąd taki chory wniosek ?

Kupujący na fakturę traci 3-letnie prawa gwarancyjne Einhell.
Lidl zapewnia 1 rok gwarancji dla kupujących na fakturę.

kupił sprzęt bez jakiejkolwiek gwarancji i możliwości reklamacji.

Nie bez jakiejkolwiek tylko 1 rok dla kupujących na fakturę. Понимаешь? ?

Fakty są takie. Kupił. Nie działa. Na gwarancję. Odmowa wymiany sprzętu. Chciał naprawić odpłatnie. BRAK CZĘŚCI zamiennych - ręka w nocniku. 222 pln do kosza. Cała prawda o parkside i nie ma znaczenia FVAT czy paragon.

Czego ty bronisz sprzedawco narzędzi ? Młotka z lidla ? Toczy pianę z pyska z powodu tandetnego młotka z lidla. Bo einhell zrobił ? I po co dwóch nicków używasz ?

G
JK. 2012-05-22 16:31

Rdzy? na uchwycie SDS? o czym ty gadasz? Smarujesz uchwyt aby nie zatrzeć go! Aby nie "rozklepać" końcówki wiertła czy dłuta! A nie po to aby rdzy nie było. A I Parkside NIE ma gwarancji na 1 rok na fakt.

G
Sentinel 2012-05-22 18:46

@Johne Doe2
Po pierwsze, to LIDL nie daje rocznej gwarancji na żadne narzędzia, a pewnie i na większość swoich produktów nie daje. I bez znaczenia czy to paragon czy faktura. Gwarancja to DOBROWOLNE świadczenie producenta/sprzedawcy. Może dać, może nie dać i sam ustala w jakim zakresie. To, że DeWalt daje, Kress daje i inni poważni producenci dają to nie oznacza, że LIDL/PARKSIDE musi iść za ich przykładem. I nie dał. Pokaż gdzie jest napisane, że dał.
W takiej sytuacji konsumentowi prywatnemu pozostaje skorzystanie z uprawnień ustawowych (2 lata odpowiedzialności LIDLA jako sprzedawcy) tytułem szczególnych warunków sprzedaży konsumenckiej lub uprawnień wynikających z dobrowolnej gwarancji producenta (w naszym przypadku 3 lata odpowiedzialności Einhell Polska)
Znacznie niestety gorzej jest w przypadku konsumenta-przesiebiorcy, a takim mianem nasze prawo określa każdego kto kupił "na firmę", żeby sobie zrobić odpis. I to, że kupił na warzywniak wiertkę nie ma znaczenia. Komputer kupisz na kwiaciarnię i też stajesz się konsumentem-przedsiębiorcą. I w takim wypadku niestety zastosowanie mają PRZEZ ROK przepisy zwykłego kodeksu cywilnego art. 556 tj Rękojmia za wady ( w naszym przypadku fizyczne) A to jest droga przez mękę i ch*j warte zabawa, bo musisz udowodnić TY, że urządzenie przestało poprawnie pracować z powodu wad, o których Cię sprzedawca nie powiadomił.
I stąd, jak łaskawie określił mój szanowny adwersarz, mój chory wniosek, że Pan nie przeczytał instrukcji, bo chyba(?) nie połaszczył by się na ~42 zł odpisu gdyby wiedział, że ryzykuje wpieprzeniem się w rękojmię z kodeksu cywilnego czyli de facto przegraną sprawę w przypadku usterki młotka.

G
Sentinel 2012-05-22 19:19

A tak już obok tematu, to nie chce mi się wierzyć, żeby ten Pan ze sklepu warzywnego (jak go nazwałeś) zajechał (mniej lub bardziej) kilka pił ukośnic, kilka stołowych, 4 agregaty prądotwórcze, odkurzacze przemysłowe, kilka młotowiertarek i kupę innego dobra elektronarzędziowego. Co to za warzywa? ;-) Coś chyba trochę przekoloryzowałeś Panie Johne Doe2.

G
Guest 2012-05-22 20:54

Witam

Czy ktos sie orientuje czy mlotowiertarka Parkside PBH 1100 A1 posiada sprzeglo przeciwprzeciazeniowe? Mam na mysli ten mechanizm, ktory zabezpiecza reke wiercacego w przypadku zakleszczenia sie wiertla chyba dobrze napisalem jesli nie to mnie poprawcie:)

G
Johne Doe2 2012-05-22 21:53

Pokaż gdzie jest napisane, że dał.

Tak informują klientów w spożywczaku wykwalifikowani sprzedawcy.

I to, że kupił na warzywniak wiertkę nie ma znaczenia.

Ma znaczenie w tym sensie, że.sugerujesz jako Henio że sprzęt był katowany na budowie po zdjęciach, na których skatowania nie widać.

Smarujesz uchwyt aby nie zatrzeć go! Aby nie "rozklepać" końcówki wiertła czy dłuta!

Ameryka odkryta. Dziękuję.

A nie po to aby rdzy nie było.

A jaki jest 'skutek uboczny' natłuszczenia uchwytu ? Po co wiertła pokrywane są oliwką ? Uruchom myślenie a nie zadawaj głupich pytań.

A I Parkside NIE ma gwarancji na 1 rok na fakt.

W Lidlu wprowadzają w błąd.

I stąd, jak łaskawie określił mój szanowny adwersarz, mój chory wniosek, że Pan nie przeczytał instrukcji, bo chyba(?) nie połaszczył by się na ~42 zł odpisu gdyby wiedział, że ryzykuje wpieprzeniem się w rękojmię z kodeksu cywilnego czyli de facto przegraną sprawę w przypadku usterki młotka.

Przecież to oczywiste, że każdy idzie do lidla otwiera pudełko i czyta instrukcję ZANIM kupi sprzęt. Przeczyta i się połaszczy. To norma w Białymstoku. Skąd takie głupie myślenie ? Może w błąd został wprowadzony ? Skąd chory wniosek, że się na cokolwiek połaszczył ?

A tak już obok tematu, to nie chce mi się wierzyć, żeby ten Pan ze sklepu warzywnego (jak go nazwałeś) zajechał (mniej lub bardziej) kilka pił ukośnic, kilka stołowych, 4 agregaty prądotwórcze, odkurzacze przemysłowe, kilka młotowiertarek i kupę innego dobra elektronarzędziowego.

O ja jeb*e. Skąd chory wniosek, że sam to zajechał ? Po tym, że to sprzedaje ? Gdzie one są zajechane ? pfff Chore myślenie.
Materiały, z których zrobiony jest Parkside są pożałowania godne. To się w rękach rozpada. Z tym nie trzeba nic robić... od leżenia się rozpada .

Pojechał z warzywami do rajchu i zobaczył na śmietniku Einhelle i Parkside i przywiózł do Polski i chce zrobić interes życia. To jest tak samo prawdopodobna teza jak twoja o zajechaniu przez niego samego tego sprzętu.

Coś chyba trochę przekoloryzowałeś Panie Johne Doe2

Coś chyba jednak dopasowujesz fakty do tezy jakoby to był dobry młotek. Tylko po co skoro tak nie jest ?

G
Sentinel 2012-05-22 22:10

@Johne Doe2
To jedynie czego mogę ci życzyć, to żeby nigdy Pani w Lidlu np. nie poinformowała Cię, że zawsze należy Ci się pierwszeństwo na skrzyżowaniu niezależnie od światła na sygnalizatorze lub znaków. Bo Ci potem policja może nie uznać "reklamacji", choćbyś nie wiem jak głośnio się wydzierał, że Pani z Lidla tak powiedziała. EOT

G
Henio 2012-05-23 07:58

Do Johne Doe2 . To ty z siebie robisz idiotę . Według ciebie nie obowiązują żadne zasady "dobrego wychowania technicznego" , zachowujesz się jak męska "blondynka". Ciebie interesuje żeby działało .... czytasz instrukcje sprzętu ????. Twoja opinia o smarowaniu SDS cyt." rdzy nie było" tylko świadczy że wypowiadasz się na temat o którym nie masz pojęcia , twoja infantylna informacja że rdza na osprzęcie wiertarki pojawiła się bo sprzęt był przechowywany w wilgotnym pomieszczeniu i co .......i jest to normalne że wiertarka elektryczna !!!!! jest przechowywana w wilgotnym pomieszczeniu . A tak dla porządku po twojej wypowiedzi oznacza że nie "onanizujesz" się przy brudnym , rowerze, samochodzie, domu, nie ma to jak biadolenie na sprzęt który został "dopieszczony " przez takich jak Ty "fachowców". Chłopie zajmij się lepiej tym co robisz najlepiej .....oglądaniem bajek .

G
Johne Doe2 2012-05-23 17:04

Do Johne Doe2 . To ty z siebie robisz idiotę . Według ciebie nie obowiązują żadne zasady "dobrego wychowania technicznego", zachowujesz się jak męska "blondynka". Ciebie interesuje żeby działało .... czytasz instrukcje sprzętu ????.

Skąd taki chory wniosek ? To jest twoja subiektywna opinia.Gowno warta.
Farmazony pociskasz o zajechanym sprzęcie. Gdzie on jest zajechany znaffco od siedmiu boleści ? Fakty !! Gdzie są ? Oszczerstwa zamiast argumentów.

Twoja opinia o smarowaniu SDS cyt." rdzy nie było" tylko świadczy że

To co napisałeś świadczy tylko i wyłącznie o tym, że nie rozumiesz słowa pisanego. Rdzy nie będzie na natłuszczonym wiertle, meslu(lub jego natłuszczonym fragmencie). Rozumiesz ? Rozumiesz co to jest przyczyna i skutek ? Czy może na lekcje historii nie uczęszczałeś w szkole podstawowej ?

twoja infantylna informacja że rdza na osprzęcie wiertarki pojawiła się bo sprzęt był przechowywany w wilgotnym pomieszczeniu i co ......

Powodów, dla których ten osprzęt jest zardzewiały jest multum. I to nie jest infantylna informacja tylko fakt znany z autopsji. I to nie ma nic wspólnego z kulturą techniczną tylko fizyką.
Po to właśnie konserwuje się nasadki aby tej rdzy nie było i ja tak właśnie robię. Wszystkie te twoje plugawe oszczerstwa są gó*no warte.

i jest to normalne że wiertarka elektryczna !!!!! jest przechowywana w wilgotnym pomieszczeniu .
Tylko dlatego, że tobie się to nie podoba facet nie będzie tego trzymał pod poduszką lub wieszał na ścianie i ocierał kurz.Głąbie wilgoć masz w powietrzu a takim wiertłom niewiele trzeba aby pokryły się rdzawym nalotem. Elektrycznej wiertarce taka wilgoć nie zaszkodzi. Ona nie pływa w wodzie w tej piwnicy.

A tak dla porządku po twojej wypowiedzi oznacza że nie "onanizujesz" się przy brudnym , rowerze, samochodzie, domu, nie ma to jak biadolenie na sprzęt który został "dopieszczony " przez takich jak Ty "fachowców".

To są wymysły twojej chorej wyobraźni. Polemizuj z faktami a przede wszystkim w tyłek sobie wsadź te oszczerstwa.

Chłopie zajmij się lepiej tym co robisz najlepiej .....oglądaniem bajek .

Dziękuję bardzo JK . właśnie potwierdziłeś 2 kolejne swoje nicki na tym forum.Żałosne. Taki sposób komunikacji jest charakterystyczny tylko dla 1 osoby tutaj. Tobie za to sugeruję w dalszym ciągu ścieranie kurzu ze swoich narzędzi, które dostają odleżyn na półce piwnicznej. Albo wiesz co w ramkę sobie to AEG opraw. Za szybkę tez możesz wstawić . Pamiętaj aby kurz ścierać.
I nie tocz więcej buraku o chorym myśleniu piany z pyska z powodu tandetnego młotka z lidla i nie wyzywaj ludzi od "fachowców", bo w niczym lepszy od nich nie jesteś.

G
JK. 2012-05-23 17:11

I tu sie mylisz po raz kolejny panie John Doe;] Zgłoszenie do moderacji pójdzie i tak;) Ja nie będę wdawał się w tak prostackie polemiki z tobą, powiem jedynie że robisz za dużo dymu... żegnam.

G
Johne Doe2 2012-05-23 17:35

Pozdrawiam KOT'a . To kiedy przyjechać ? Michę będziemy oklepywać!!

1 ... 31 32 33 ... 62