Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
większość negatywów pod adresem parkside dotyczy gwarancji ale widzy że niektórym brakuje podstawowej wiedzy ten ten temat od daty zgłoszenia/oddania do naprawy uszkodzonego sprzętu (w tym przypadku lidl) ma 14 dni (inny termin musi być podany i nie może przekraczać mieszka) na usunięcie usterki/wady w innym przypadku klient ma PRAWO żądać zwrotu pieniędzy:) jeżeli robią problemy to zwyczajnie zgłasza się to do rzecznika praw konsumenta i po sprawie tak samo jest z reklamowaniem kupionych rzeczy na allo z tym że koszty wysyłki i odesłania bezwzględnie pokrywa sprzedający niezależnie co pisze na stronie o mnie walczyłem tak z uszkodzonym radiem i sprzedający pokrył koszty wysyłki 2 razy które w sumie prawie dorównały cenie radia:D więc te wydumane teorie że z serwisem/naprawą jest tak kiepsko śmieszą mnie porównanie boszówki i parksaida miało tylko pokazać że nie trzeba wydawać grubych setek na sprzęt który służy tylko od czasu do czasu chociaż od profi wiertarki udarowej za 300zł i wierteł za 100zł oczekiwałem innych rezultatów w końcu to forum powstało dla ludzi którzy zastanawiają się czy kupić te marketówki a ja z czystym sumieniem moge polecić każdemu kto nie myśli robić nimi dziennie przez 8H h :D
Daro, z całym szacunkiem, ale pleciesz bzdury... Po pierwsze - nie ma odgórnych zasad co do gwarancji. To nie jest obligatoryjne świadczenie (gwarancja, nie rękojmia). Producent może zagwarantować czas naprawy 14, 20, 30, a także 100 dni. Koszty wysyłki - nie ma w prawodawstwie obowiązku partycypowania w kosztach dostarczenia sprzętu do serwisu. To, że udało Ci się zmusić sprzedającego do pokrycia kosztów przesyłki wynika z jego nikłej wiedzy na ten temat. Na koniec najważniejsze - porównanie wiertarki z udarem mechanicznym do wiertarki z udarem elektropneumatycznym jest mega bzdurą. Bez względu na cenę narzędzia. To są narzędzia dedykowane do zupełnie innych prac. To tak, jakbyś porównał mercedesa E-class do Dacii Duster - przecież merol za 300 000 powinien jeździć w terenie, skoro dacia za 50 000 może. Majsterkowicz tym różni się od rzemieślnika, że on narzędziami nie zarabia. Więc jak przyjdzie mu bujać się z lidlem i uszkodzonym narzędziem, to będzie latał po rzecznikach, bo uzna że takie ma prawo. A rzemieślnika nie stać na szajs i pseudoserwisy oraz zamawianie części zamiennych w Chinach, bo błaźni się w oczach swoich klientów. Tyle w temacie.
Oczywiste jest, że Parkside, Budget czy Comparator z Bedronki to sprzęt dla majsterkowiczów, którym (tak jak mnie) prędzej urządzenie zardzewieje z powodu zbyt rzadkiego używania niż się zajedzie od przepracowania. Ale sorry, ciągłe pisanie, że coś jest made in china i "to badziewie" świadczy tylko o zapóźnionej mocno wiedzy na temat globalizacji produkcji i braku jakiejkolwiek styczności z dużą firmą logistyczną ( i nie chodzi mi o przeprowadzki z 3 ducato na placu) Przypływa sobie taki stateczek Maersk Elba z Azji i masz tam wszystko. Dosłownie wszystko. Wiertła dla Boscha, pieluchy dla Lidla, plastikowe piłeczki dla sklepiku zoologicznego pani Kasi. I przyjeżdżają po to tiry z Niemiec, Czech, Rosji i Holandii. Chińczyk zrobi ci wszystko. Tylko za odpowiednią ilość yuanów. Chcesz tanią wiertarkę z trybami z plastiku - 500 yuanów. Chcesz wiertarkę ze stali premium albo aluminium lotniczego - 5000 yuanów.. Kwestia która firma zamawia, ile za to chce zapłacić panu Chińczykowi i na ile pilnuje, żeby pan Chińczyk dawał tą stal którą się zamówiło. I dopóki nie dostaniesz się do bazy logistycznej danej firmy nie dowiesz się ile części jest zrobione w Chinach, ile Malezji a ile made in germany czy japan. Możesz tylko liczyć, że firma dba o wizerunek, więc pilnuje pana Chińczyka bardziej niż inna.
do gość 123 Nalezy wskazac, iz w niniejszej sprawie zastosowanie znajduje Ustawa o szczególnych warunkach sprzedazy konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cywilnego z dnia 27 lipca 2002 roku (Dz. U. nr 141, poz. 1176 ze zm.). (Dalej: Ustawa) Zgodnie z art. 4 ust. 1 powyzszej Ustawy sprzedawca odpowiada wobec kupujacego, jezeli towar konsumpcyjny w chwili jego wydania jest niezgodny z umowa. Zadanie doprowadzenia towaru do stanu zgodnego z umowa poprzez jego nieodpłatna naprawe znajduje podstawe prawna w art. 8 ust. 1 w zw. art. 4 Ustawy. Sprzedawca powinien uczynic zadosc zgłoszonemu roszczeniu niezwłocznie. Nalezy zauwazyc, iz zgodnie z art. 8 ust. 2 Ustawy nieodpłatnosc naprawy oznacza, ze sprzedawca ma równiez obowiazek zwrotu kosztów poniesionych przez kupujacego, w szczególnosci kosztów demontazu, dostarczenia, robocizny, materiałów oraz ponownego zamontowania i uruchomienia. Informuje ponadto, iz w sytuacji gdy nieodpłatna naprawa: - jest niemozliwa; - wymaga nadmiernych kosztów; - nie doszła do skutku w odpowiednim czasie; - narazałaby kupujacego na znaczne niedogodnosci; przy czym wystarczy spełnienie tylko jednej z powyzszych przesłanek, to konsument moze zgodnie z art. 8 ust. 4 Ustawy zadac obnizenia ceny albo od umowy odstapic i zadac zwrotu gotówki.
lub najprościej złożyć pisemko z odstąpieniem od umowy z powodu "niezgodności towaru z umową" i muszą zwrócić pieniadze już nie bede szukał przepisów prawa co do terminu naprawy masz racje bo 2 tygodnie to okres "rozpatrzenia" reklamacji a okres powinien być w karcie gwarancyjnej jeżeli nie ma można j/w
jest niezgodny z umowa.
no i na podanym przez Ciebie linku i według mnie przez 3 lata gwarancji możesz zgłosić "niezgodność towaru z umową" bo przez 3 lata powinien być sprawny "W razie wykrycia niezgodności towaru z umową konsument może najpierw żądać albo wymiany towaru na nowy (bez wad) albo nieodpłatnej naprawy. Wybór należy do kupującego, sprzedawca nie może – co do zasady – np. odmówić wymiany. Z odmową możemy się spotkać jedynie wtedy, gdy sprzedawca nie dysponuje zapasem danych rzeczy, nie jest w stanie szybko sprowadzić ich z magazynu lub hurtowni albo byłoby to zbyt kosztowne. Gdy sprzedawca w odpowiednim czasie (nie ma tu sztywnego terminu, zależy on raczej od właściwości nabywanego towaru) nie dokona naprawy albo wymiany bądź okażą się one niemożliwe, to wtedy kupujący może skorzystać z innych uprawnień. Może zażądać obniżenia ceny, a nawet odstąpić od umowy, choć ta ostatnia możliwość nie dotyczy tych przypadków, gdy stwierdzona wada jest nieistotna. Sprzedawca jednak nie odpowiada za taką niezgodność, o której kupujący wiedział w momencie transakcji, albo – oceniając rozsądnie – powinien był wiedzieć. Te konsumenckie przywileje obowiązują przez dwa lata od chwili zakupu nowego towaru sęk tkwi w szczegółach i gdy nasz parkside się psuje NIE zgłaszamy REKLAMACJI tylko "niezgodność" i po sprawie:D tak też mi tłumaczył rzecznik :D pracuje w handlu i nieznajomość swoich praw ludzi kupujących czasami jest ogromna a wystarczy mniej zachodu niż wypalenie papieroska i mamy problem z głowy:) wracając do tematu to myślę że i z lidlem w ten sposób da rade chociaż to też zależy od uprzejmości osoby której składasz reklamacje/niezgodność i w jaki sposób to robisz :D na koniec dodam że jest też sposób na niepłacenie za fotoradar tak że ani kasy ani punkcików się nie dostaje:D
Czy za 300zł znajde lepsza lub podobna wiertarke jak ta lidla??
Mam w domu różnego rodzaju narzędzia które maja x lat, używał ich mój ojciec i dalej działają. Ale kiedyś robiło sprzęty które miały działać i byle uderzenie młotkiem nie było mu groźne. Teraz producenci nie stawiają na żywotność i trwałość, idą w ilość i zależy im aby człowiek jak najczęściej wymieniał sprzęt na nowszy. Wątpię czy da sie teraz kupić cokolwiek, co przez lata będzie działać, a nawet jeśli to zmienią standard, aby owa rzecz była bez użyteczna (inne wiertła, inne wejścia itp itd) Chcę kupić wiertarkę do domu, mam twarde ściany z cegły i na byle haczyk na obrazek jest problem zwykłą wiertarką wywiercić. Czy za 300zł kupię coś lepszego??
do Grzegorza właśnie przewierciłem w płytce betonowej (wierciłem w kancie żeby całe wiertło weszło) kilka otworów i używając starego wiertła fi10 przy wyciąganiu występowało takie bicie ale przy wiertle oryginalnym z kompletu tego nie było więc to może wina zużytego wiertła do scina ja przed kupnem tej młotowiertarki z lidla długo szperałem na allo i forach i szczerze powiem że w tej cenie i z takimi akcesoriami nic godnego uwagi nie znalazłem bo wszędzie albo gw rozruchowa czy miech albo bez akcesoriów takich jak walizka czy wiertła ale możesz popatrzeć na Graphite czy skila mnie osobiście przekonała 3 letnia gw jak coś się popsuje to na pewno opisze jak sprawa była załatwiona pozdrawiam
.., ale ręczna piła tarczowa Parkside z Lidl to nawet na miano chińszczyzny nie zasługuje, a ichni serwis to totalna porażka. Kupiłem ten szajs Parkside z Lidl .... A WIĘC NIECH NIKT NIE DA SIĘ NABIERAĆ NA TEN ParkSZAJS Z LIDLA !!!
Uwaga, w leroy merlin jest wiertarka makita HP1640K (z kufrem) za 282, na allegro najtańsza wersja to 317 zł. Ja wolę jednak tą niż tą z lidl za 222 zł :-)
A ja mam pytanie do użytkowników elektrycznej piły łańcuchowej, która była ostatnio w Lidlu. Czy cieknie wam olej? Po pierwszym cięciu jak kupiłem piłę, odstawiłem ją na półkę. Po kilku dniach sprawdzam a tam kałuża oleju pod piłą. Czy ta piła tak ma czy oddawać na gwarancję?
HP1640 bez kufra za 260 w casto widziałem.
apropo tej makity to jest wiertarka a nie młot i np nie poradzi sobie z wywierceniem otworu fi 6 w żelbetonie ja mam Wiertarka BOSCH GSB 13 RE (niebieska) a do niej zakupiłem wiertła i ledwo co dawała rade otworki pod listewke przypodłogową przewiercić więc najpierw określ co Ci potrzebne wiertarka udarowa czy młotowiertarka bo to są zupełnie inne narzędzia i służą do innych celów a bosch czy makita jako młotowiertarka w zestawie z walizką przejściówką na zwykłe wiertła wiertłami sds i dłutami za 222 zł to nigdzie nie znajdziesz:D
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.