Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
Widzisz synku, z narzędziami to jest tak, że jak potrafisz coś zrobić, to zrobisz niezależnie od tego czym pracujesz. Jak jesteś d..a nie fachowiec,to żebyś miał nawet pozłacany sprzęt w gwiazdki, niebieskie bosche i inne cudeńka - zasada jedna: sprzęt nie zrobi niczego sam i jak coś spieprzysz, to ty nikt inny. Więc nie ładuj kitu, że nazwa i kolor obudowy świadczą o fachowcu bo widać, żeś niewiele w życiu widział.
czytam uważnie co piszecie, ale nie zfgodzę sie. gdyż zielony bosch to jest typowa chinszczyzna i nic nie ma wspólnego z boschem jedynie nazwę. ponadto na allegro nie kupicie oryginalnego boscha zielonego. czesto cyganie sprzedają zielonego boscha pod sklepami i to jest typowa już podruba. sam używam sprzęt z lidla parkside i jestem zadowolony. żadna firma nie da 3 lata gwarancji na taki sprzęt a tu mamy. Jestem ciekawy kto w domu używa wiertarkę wiecej niz 20 razy w roku lub innego sprzętu... sprzęt parkside jest warty uwagi. pozdrawiam wszystkich
Cześć. Prowadzę niewielką firmę instalującą systemy alarmowe, włamaniówki, dostępówki i inne. Sprzętu mamy dużo, często musimy robić przewierty przez grube żelbetowe ściany otwornicami albo mniejsze wiertarkami z dużymi wiertłami sds. Dotychczas bardzo chwaliłem niemieckie marki, było hilti i dewald. Gdy DeWalt odmówiło pracy(serwis dostępny w Polsce ale koszty ogromne), a musimy mnieć conajmniej 2 sztuki wiertarek na ekipę, na kilka dni była kupiona wiertarka udarowa parkside. Piszę że na kilka dni bo to miał być sprzęt zastępczy zanim kupilibyśmy coś innego - hitachi. To był cel w 10, niesamowity, mocny, lekki i spory udar. niedługo później w hilti pękła głowiczka, remont również nieopłacalny. I tak od ponad 2 lat użytkujemy parkside i hitachi a lekko te wiertarki tutaj nie mają. Moim zdaniem ciekawa alternatywa z parkside na sprzęty drogie i nie zawsze tak wytrzymałe. Swoją drogoą parside posiada 3 lata (no w moim przypadku rok bo brane faktury z zakupu)i nie jest robiony w chinach, posiada tuv , jest wytrzymały. Zobaczymy co się będzie dalej działo, jeśli któraś z tych dwu wiertarek padnie prędzej - na pewno dam znać.
Witam. Posiadam wszystkie elektronarzędzia parkside.Dwie szlifierki kontowe(duża,mała),młotowiertarkę,wiertakrę,wkretarkę,szlifierkę oscylacyjną,wiertła itd.Nie działam profesjonalnie ale też nie jest tak że na walizkach zbiera się kurz.Prowadzę dość duże gospodarstwo rolne więc jest gdzie majsterkować.Narzędzia te mają wyśmienity współczynnik jakość-cena.Nie miałem żadnych problemów z żadnym narzędziem.Jedyne do czego mógł bym się przyczepić to fakt że w dużym diaksie szybko atak zrobił się głośny. Polecam
Parametry są podane. Wiertarka ma 1080W mocy udar 18 Nm.To nie jest mało.Pozdrawiam.
forum jak to forum każdy pisze co chce co wywnioskowałem? wszystkie negatywne wypowiedzi są od osób które tych narzędzi nie używały. opinie pozytywne oparte są na doświadczeniach z tym sprzętem . no conannds co do lidla to wiem z DOŚWIADCZENIA że można tam wyrwać coś dobrego za niską cene. kupiłem kiedyś tam skrzynke narzędziową (bez logo) za 20euro , bardzo wytrzymały plastik, gumowe stopki, aluminiowe zamykanie (skrzynka super) a teraz najciekawsze, w castoramie jest identyczna skrzynka, jest tylko do niej doklejona blaszka z logo stanley i kosztuje 280 zł (jakieś 60euro)
Powiem tak. Ci którzy wypisują do konca straszne rzeczy o narzedziach z Lidla czy Biedronki to chyba nigdy nic tam nie kupili i mysla ze w takich marketach to wsztstko z Chin maja, tak jak by byli głupi i nie wiedzieli ze tak na prawde nawet najlepsze marki sa juz produkowane w Chinach. Ja 4 lata temu kupiłem w biedronce komputer i powiem ze lepszego serwisu jak ma firma której komputer był tam sprzedawany to w zyciu nie wziałem, to nie było to co kupujemu nawet w zwykłym sklepie. Do zwykłego sklepu trzeba samemu wozic na tomiast ja zadzwoniłem tylko do serwisu a oni sami kuriera przysłali na mój adres i kurier sam zabrał zapakowany komputer i po tygodniu miałem komputer naprawiony spowrotem i do dzis smiga bez zarzutu, wiec porównajcie to do zwykłego sklepu gdzie tylko czychaja by sie wypchnac z gwarancjii i sobie głowy kims nie zawracac. NAstepna moja uwaga jest do elektronarzedzi z LIdl "PARKSIDE" ponieważ pare ich już mam i moge cos w tym temacie powiedziec i wcale one nie ustepują tym z górnych półek, zreszta sami pomyslcie która firma daje 3 lata gwarancji na elektronarzedzia??? chyba długo bedziecie szukali odpowiedzi. A narzedzia PARKSIDE to nie zadna chinszczyzna tylko produkt niemiecki wiec panowie szkalujący wszystko zanim cos na oczy zobaczycie i sprawdzicie odzywajcie sie wtedy jak bedziecie mieli porównanie jakies.
która firma daje 3 lata gwarancji na elektronarzedzia??? chyba długo bedziecie szukali odpowiedzi.
A narzedzia PARKSIDE to nie zadna chinszczyzna tylko produkt niemiecki
Nie tak zupełnie wszyscy od ręki dają 3 letnią gwarancję. Pierwszy z brzegu - bosch u sprzedawcy daje 24-mcy, dopiero po zarejestrowaniu produktu na swojej stronie ( http://www.bosch-professional.com/pl/pl/serwis/gwarancja/gwarancja.html) wydłuża gwarancję jeszcze o 1 rok (od niedawna za darmo) i tylko na linię niebieską, czyli narzędzia z najwyższej a co za tym idzie najdroższej półki. Większość wymienionych tu tzw. producentów robi zakupy u tego samego chińczyka, zaś to za jaką kasę wolisz to kupić zależy od ilości kasy jaką producent wpompuje w promocję, w jakim sklepie to sprzedaje itp. Ja parkside'a kupię nawet w mięsnym czy w drogerii, jeśli cena i jakość utrzymają się na obecnym poziomie.
Co do szlifierki "PARKSIDE" jak na razie za takie pieniądze i aż 3 lata gwarancji i tak dużej mocy nie widziałem innych takich ofert ! , Jest to naprawdę dobry sprzęt 2 lata temu kupiłem kupiłem pierwszą szlifierkę fi125 teraz 5.01.2012r. kupiłem drugą na zapas pierwsza chodzi bez szwanku oszlifowałem nią min.3 starych drzwi z pokoju a o metalu to to nawet nie pisze ona chodziła u mnie i po 2 godz. bez przerwy i chodzi nadal ciesze się że udało mi się kupić drugą.Jeszcze raz polecam ten sprzęt.JOHAN.
Na poczatek proponuje tabliczke przeczytac na narzedziu to sam sprawdzisz. Jezeli oczywiscie miałem jakies z narzedzi tej firmy w reku. Ja powiem tylko tyle że jak na narzedzia za ta cene to na prawde klasa suuper. W innych firmach kupisz za 4 razy taką kwote narzedzia to moze i bedziesz zadowolony tylko ze za to słono zapłacisz. Duże marki starsznie promują swoje produkty i za to sie słono płaci a efekt jest taki ze wcale nie sa az takie suuper. Wykonanie narzedzi jest solidne i polecam jak najbardziej.
I na pewno nie ma tam na nich MADE IN PRC
@Tomi - to prawda, 3-letnia gwarancja jest zazwyczaj po rejestracji, która trwa około minuty-dwóch. Czy niebieski Bosch jest drogi? Nie wiem, biorąc pod uwagę, że niektóre modele z niebieskiej linii są w niższej cenie, niż zielone... Czy cena narzędzia składa się z kosztów produkcji i marketingu? Absolutnie nie! Spójrz chociażby na rozwiązania stosowane przez Festoola, AEG, czy Metabo. Czy w narzędziach Parkside znajdziesz silniki indukcyjne i zaawansowaną elektronikę? Kupując markowe narzędzia płacisz także za konkretne patenty i rozwiązania techniczne. @Arniii - nie zgodzę się, że są to takie super narzędzia. Pooglądaj testy na moim blogu, zerknij na zdjęcia "wnętrzności". Do domowego użytku, owszem, ale w ograniczonym zakresie. Zresztą w instrukcji obsługi jest informacja, że narzędzie nie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. To, co cytujesz z tabliczki to dane konfekcjonera, czyli firmy, która dystrybuuje/składa narzędzia, ale montuje je poza Niemcami. Parkside nie jest produkowany w Niemczech, przynajmniej narzędzia, które ja mam. Zerknij na zdjęcie - obejrzyj dokładnie swoje opakowanie od sprzętu, znajdziesz Chiny na 100%. Miałem w ręku (na testach) kilka narzędzi f-my Parkside, uważam, że to (oprócz kilku wyjątków) bardzo niska jakość. Na szczęście cena bywa równie niska ;-)
Witajcie, Przeczytałem większość Waszych postów nt. PARKSIDE. Majsterkuję od ponad 30 lat imając się praktycznie wszystkich prac (to kolejne wyzwania, stopnie wtajemniczenia majsterkowicza, kolejne umiejętności...). Wiele z nich wymagało nabycia narzędzi (żona twierdzi, że mógłbym obsłużyć już małą firmę budowlaną). Ale do rzeczy. Przez wiele lat zawodowego kontaktu z narzędziami wydaje mi się, że nauczyłem się oceniać jakość narzędzi jak i swoje potrzeby w tej materii. I tak pierwszym pytaniem jest oczywiście, czy narzędzie potrzebne mi będzie rzadko czy często. Odpowiedź twierdząca na drugie pytanie skłania mnie zawsze do poszukiwania wśród ofert renomowanych firm. Kiedy kupuję PARKSIDE? 1. Szlifierkę taśmową kupiłem do doraźnego zastąpienia innej "no name". Kiedyś i tam kupię Bosch GBS75AE. 2. Młotowiertarkę PARKSIDE kupiłem odkładając na przyszłość zakup Bosch GBH 2-26 DFR. Cena Lidl-owej była atrakcyjna... 3. i parę innym drobniejszych... Kiedy nie kupuję PARKSIDE? 1. Gdy jest to sprzęt dla elektronika/elektryka (np. lutownica). Będąc elektronikiem z długoletnim stażem zawodowym nie mogę ocenić żadnego z dotychczas widzianych narzędzi dla tych zastosowań pozytywnie. 2. Gdy dokładne oględziny (zawsze oglądam sprzęt przed zakupem) wzbudzają jakiekolwiek wątplowości Ot taka wzmożona czujność. Dotychczas za najbardziej udaną uznaję właśnie młotowiertarkę PARKSIDE! Polecam (ściany mam z zelbetonu końca lat 80)
Pozwolę się nie zgodzić z PanemFleksem. Używam narzędzi Parkside od kilku lat. Mam też kilka egzemplarzy narzędzi AEG czy DeWalta. Opierając się na doświadczeniu mogę powiedzieć ze to naprawdę dobry sprzęt. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Na Parkside trzeba spojrzeć przez pryzmat tego, że jest to marka przeznaczona do amatorskiego użytkowania. I jako taki znakomicie się sprawdza. Przy czym stosunek jakości do ceny jest bardzo dobry. Narzędzi Parkside nie możemy wymagać tego co od profesjonalnych marek AEG, Makita itp., bo skierowane są do innego odbiorcy. A i cena też jest diametralnie różna. Ale gdy produkt z Lidla zestawimy z Einhellem, Graphite, Kinzo to przynajmniej ja dochodzę do wniosku, że Parkside bije je na głowę. Może nie ma w nim nowinek technicznych, ale ma co potrzeba. Wkrętaki i wiertarki mają blokadę wrzeciona czego beakuje w wielu modelach AEG, Makity czy DeWalta.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.