PARKSIDE

Do ostatniej strony »
G
JK. 2011-06-13 16:57

Re: PARKSIDE

Kolego w opalarki(1400-2200W) są wyższej mocy niż większość wiertarek, dlatego mają grubsze kable. ;) Muszą takie być w wiertarkach nie muszą i są cieńsze;)

G
Mario 2011-06-13 17:46

Michale sprzęt ma 3 letnią gwarancje, jeżeli wytrzyma okres tej gwarancji to zarobi na siebie kilkadziesiąt razy a potem może iść na emeryturę

G
Anna 2011-06-15 15:20

A ja dziś kupiłam meżowi wkrętak.Oby dobrze chodziła .Pozdrawiam Panowie

G
JK. 2011-06-15 19:32

Mario i w tym cały myk;) żebyś myślał, skoro dają trzy lata gwarancji to musi być dobre;) - tanie amatorskie narzędzia od zawsze funkcjonują na tej zasadzie:
- Tanio, sprzedaż duża, nawet jak na 100szt sprzedanych trafi się 20 kilentów którzy zamiast użyć raz w roku, po prostu pracują tym. I im padnie to i tak market zarobi na 80 tych klientach, którzy użyją tego raz na rok, albo zapomną gdzie dali paragon aby to reklamować...
Fachowiec, firma czy ludzie z głową na karku wiedzą że dowód zakupu to święta rzecz!

G
misiukoks 2011-06-17 15:53

mam problem. nie wiem czy tak ma byc, ale w opalarce ktora wczoraj kupilem w lidlu miedzy spiralami grzewczymi sa jakby kartoniki czy inne tworzywo,to trzeba usunac?czy tak ma byc,gdyz jak wlaczylem opalarke to tak jakby one sie palily.prosze o jakas rade..

G
Chłop Pańszczyźniany 2011-06-17 21:29

Może to ceramiczna izolacja?

G
epapier 2011-06-17 23:11

Pewnie chodzi o szkielet z włókna szklanego lub podobnej materii który trzyma i ustala spirale grzewczą. No i jak każde nowe urządzenie musi się dotrzeć czyli w tym wypadku po smrodzić spalenizną.

G
Roman 2011-07-25 11:55

Używam narzędzi PARKSIDE i na razie nie narzekam. Ważne aby kupić sprzęt ze sklepu (gwarancja min.1 rok) ,a nie z jakichś aukcji typu Allegro (gw. 2-3 tygodnie "z wielką łaską").Pracuję w dziale technicznym dużej firmy.Korzystamy ze sprzętu Metabo,Bosch(niebieski) i też się psuje a obudowy pękają. Jeśli użytkownik bezmyślnie korzysta z urządzeń np. często przeciąża silnik, nigdy nie przejrzy wnętrza(dobrze jest "przedmuchać" sprężonym powietrzem), lub w przypadku urządzeń zasilanych 12-24V akumulator ciągle znajduje się w ładowarce wtedy efekt łatwo przewidzieć. Nie bez powodu gwarancja wielu urządzeń nie obejmuje zastosowań profesjonalnych lub wymaga dopłaty.

G
skrzypas 2011-07-29 09:15

Jestem profesjonalnym majsterkowiczem.
Na wstępie nie interesuje mnie pogląd innych forumowiczów na temat tego co rozumiem jako profesjonalność majsterkowania.

Niestety prawie nie używałem sprzętu firmy Parkside gdyż albo wady były widoczne zaraz po wypakowaniu i szybkim przetestowaniu albo pojawiły się po kilku dniach.

W ten sposób jestem zrażony do tej firmy i trzymając w ręku sprzęt w sklepie zawsze oglądam go ze wszystkich stron aby mniej więcej określić czy warto kupić czy nie.
Cena Parkside jest kusząca ale już dwa razy się przekonałem że to bubel.

Rozumiem że do prac amatorskich każdy tani sprzęt jest dobry tylko schody zaczynają się gdy amatorszczyzna zamienia się w średnie zaawansowanie.
Powrócę tutaj to mojej poprzedniej wypowiedzi i przytoczę wadę wkrętarki akumulatorowej Parkside.
Nie pamiętam modelu ale pamiętam że miała krzywe wrzeciono.
Ktoś tam pisał że z taką wadą nawet by się nie uruchomiła z tym że u mnie było to nieznaczne zakrzywienie.
Wrzeciono było na tyle lekko zakrzywione że wiercenie otworów wiertłem 2mm pobudzało wszelkie zmysły i wzrastała obawa przed złamaniem wiertła.

Miałem lutownicę Parkside 30W - idealna moc do lutowania miękkiego w elektronice. Lutowałem nią kilka godzin po czym wyłączyłem i odstawiłem do wystygnięcia i na koniec schowałem ją. Po kilku dniach znów jej potrzebowałem ale już się nie nagrzała.
Nie wiem co to za patent. Nie miałem na nią gwarancji bo nie miałem paragonu. Znajomy w serwisie stwierdził wadę drutu grzałki - był wizualnie tandetny i sprawiał wrażenie bardzo wyeksploatowanego (po kilkugodzinnej pracy?)

Od tamtego czasu czuję niechęć do sprzętu z Lidla. Nieważne czy są to elektronarzędzia czy sprzęt do ogrodu czy narzędzia warsztatowe.
W każdym z powyższych na pierwszy (mój) rzut oka jest jakaś wada wizualna jak np. nierówno klejona rękojeść czy wyraźnie niedopasowane elementy obudowy.

G
DEKARZ19@wp.pl 2011-07-29 21:30

Sprzet mam we firmie (wkrętarki,wiertarki,szlifierki kątowe,wiertarka stołowa)jestem bardzo zadowolony ze sprzętu który daje radę w każdej sytuacji.Mam tylko jeden minus i to ogromny ./popsuła sie wkretarka kupiona w listopadzie 2010r czyli ma 8 miesiecy w zimie nie pracowała ma przerobione jakies 3 miesiace REKLAMACJA NIE UZNANA PONIEWAŻ KUPIONA ZOSTAŁA NA FIRMĘ I TAK JEST Z KAŻDYM SPRZĘTEM ZAKUPIONYM W LIDLU .Pozdrawiam

G
JK. 2011-07-31 00:12

A czego oczekiwałeś? Że dadzą ci gwarancję na 3 lata na firmę? Jeśli to byłby taki super sprzęt w takiej cenie, to już dawno z rynku znikneły by: Bosch, AEG, Hilti czy Makita.

G
Joe 2011-08-11 21:28

Korzystam z wkrętarki parkside z udarem i wiertarki bosh zielony

Parkside słabe chłodzenie przy dłuższym używaniu się grzeje, bosch bardzo dobre chłodzenie.
Obiema szlifowałem podłogę drewniana wiec miałem okazje to sprawdzić.
I to jest jedna z różnic.

Jednakże do użytku domowego parkside jak najbardziej polecam.

G
elo 2011-08-12 00:10

Każda wkrętarka ma prawo się grzać przy takiej robocie bo jak by tyle powietrza co sieciowa wiertarka miała przetłaczać bo by na resztę roboty aku nie wyrobiły(wiercenie/wkręcanie).
Tam ma być niezbędne minimum a nie odkurzacz co się w wiertarkach sieciowych zdarza.
A potem jęczy jeden z drugim że parkside czy co tam jest złe.

G
maxodus 2011-08-17 23:30

kupiłem 3 lata temu wkrętak Parkside i do dziś mi służy, ma wbudowany akumulator, ale jego sprawność oceniam bardzo wysoko. W tym czasie rozleciała mi się wkrętarko-wiertarka SKILL, szukam drugiego takiego samego wkrętaka, ale niestety nigdzie jak dotąd nie mogłem go spotkać ponownie.
cena 35,-
Jest na prawdę mocny, wkręca śruby g/k w drewno bez wiercenia otworów.Polecam.

G
JAREK69 2011-08-20 23:17

SĄ JAK REBIR -WIECZNE. .A ZNAWCY NIECH PRACUJĄ MAKITAMI- BOSCHAMI I INNYM PODOBNYM G.....

1 ... 18 19 20 ... 62